Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig nő a nagytestű (pásztor...

Meddig nő a nagytestű (pásztorkutyák) szemfoga és kb. mekkorára várható?

Figyelt kérdés

Most közel 9 hónapos a kan kutyám (komondor) és "csak" kb.1.5-1.7 cm a szemfoga most.Fog ez még nőni és mikor éri el a felnőtt fogméretét? Nekem egy kicsit kicsinek tűnik.Testileg jól fejlett egyébként, meg csontozatilag is szerintem.

Kb.72.5 (max.73) cm magas és 43-44 kg.

Mellkaskerülete 93 cm, mellk.szélessége 26-27 cm.

#fogzás #nagytestű kutya #fognövekedés #kutya csontnövekedés #szemfog méret
2014. dec. 26. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Mégis, mekkora szemfogat akarsz annak a kutyának? Egy nagytestű kan 9 hónaposan még kölyök. Majd 2 évesen méregess.
2014. dec. 26. 20:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal nagyobb nem lesz. A szürke farkasnak van 2,5cm-es foga (mármint ami az ínyből kilóg), egy pásztorkutyának 1,5-2cm. Holnap lemérem a kutyám fogát, szintén komondor (lassan 6 éves).
2014. dec. 26. 21:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy a szürke farkasnak mekkora a szemfoga, volt módom nézegetni egy-két szelíd példányon, és hát azokkal a fogakkal nem szabad semmilyen kutya szemfogát összehasonlítani...!!!

Nyílván ínyen kívüli méretre gondoltam, de azért miért ne lehetne kérdés egy kifejlettséghez közelítő kutya fogméretét megismerni, ha már láttam, ...igaz kifejlett,..de hasonló típusú kutyák szájában azért ennél nagyobb fogakat? Ezért kérdeztem mikorra éri el a végleges fogméretét, amikor majd igazán méregethetek...ha akarok!

2014. dec. 26. 22:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a komondor fogmérést!!! :D
2014. dec. 26. 22:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Lemértem, kereken 2cm.
2014. dec. 28. 11:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm...akkor ezt is tudjuk Róluk!

És gondolom nem kis példányról van szó...... :D

2014. dec. 29. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Átlagnál kicsit nagyobb, de láttam már nagyobbat.

80cm mar, 60-63kg, 98cm-es övméret.

2014. dec. 29. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!