Kisgyerek mellé milyen nagytestű kutyát ajánlanátok?
Ha hat hetesen kerül hozzád, akkor törvénytelenül lesz nálad, ugyanis a törvény kimondja, hogy 8 hetes kornál előbb TILOS kutyát beszerezni, eladni, elajándékozni!
A tervedről a kutya érdekében tegyél le, kérlek! Egyrészt ennyi séta NEM elég a kutyának, másrészt nem fogsz vele tudni foglalkozni gyerek mellett annyit, amennyit kéne!
Ha mindenáron kutyát akarsz, akkor menhelyről szerezz be egy keveréket, de kölyköt semmiképp!
Ha a napi 2x fél óra séta mellett leviszed 2 órát a kutyafuttatóba, az kicsit másabb.
De sajnos olyan kevés kutyafuttató van, hogy például nekem az több lenne napi 1 óránál, míg elviszem oda, meg visszahozom, ráadásul nagyon kicsi, és sok agresszív kutyát visznek oda (inkább csak azokat).
Egyébként nekem a kedvenc nagytestű kutyafajtám a német dog, barátságos és gyerek centrikus kutya, különösen nyugodt. Nem olyan okos kutya, gyakran nem érti a többi kutya testbeszédét (ismerősöknek 2 kutya van, a kutya megtámadta egy roti, erre a dog elkezdte játékba hívni a rotit:D), viszont árasztják a nyugalmat. :) Nem olyan nagy a mozgásigényük, viszont kell nekik a mozgás.
Viszont tényleg nem 6 hetesen kellene elhozni, egy életen át tartó törés keletkezhet ezzel a kutyában és gondolom nem egy nagytestű agresszív kutyára vágysz:)
Azt azért tegyük hozzá, hogy jó helyről kell őket beszerezni, viszont a "jó helyeken" gyakran elég hosszú várólista van, illetve emellett csak akkor kapsz kutyát, ha az alom eléri a 8 hetes kort.
Te mazochista vagy? Egy újszülött mellé még egy kölyökkutya is? A beled fog lógni a fáradtságtól :)
De a kérdésre válaszolva: én angol vérebre gondoltam, viszonylag nagy testű, rövid szőrű, rendkívül békés, nyugodt kutya. De azért próbáld őt is többet sétáltatni, mozgatni, hiszen bár szeret lustizni, mégis vadászkutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!