Szereti egyáltalán a kutyákat az ilyen ember?
Komolyan egy link a válaszod az összes kommentre??
Látom nagyon megbántad, hogy unalmadban kiírtad a kérdést. :D
Egyedül vagy a véleményeddel, ezek szerint.
Tényleg nincs értelme linkelni képeket.
Én láttam már durvább eseteket, mikor felgyújtott kutya volt a kennelben, vagy épp öreg kutya várt a halálra/gazdira egy láncon a menhelyen, mert hely már sehol nem volt..vagy kutya, akinek a fején örökre megmarad a seb, amit egy balta okozott..vagy a macska, aminek a szemét nyíllal átlőtték..igen mindenki ismeri a szörnyű sorsú kutyákat, de ettől függetlenül nem lehet mindenkihez odapasszolni bármilyen kutyát. Pl. ismerősöm egy kissé nehezebb fejű kutyát fogadott be, akinek súlyos sérülése volt. Helyre is tette, szépen begyógyult, viszont annyira elkényeztette, hogy a kutya mindenre támadt. Akkor is még a szomorú sorsú, bántott kutyát látta, és nem ismerte fel, hogy mekkora baj van a kutyával...nem mindegy, hogy kihez mi kerül. Ahogyan panelba se fognak egy kaukázusit befogadni, vagy ilyesmi...
Pont így voltam én is, kimentünk a menhelyre (ahová rendszeresen jártam ki sétáltatni), de nem találtam megfelelő kutyát, ezért tenyésztőtől vettünk egyet. Azóta hallgatom a menhelyes ismerősöket, hogy akár meg is menthettem volna egy életet, örökbe fogadhattam volna egy kis árvát, stb. Szerintem viszont senkinek nincs joga felülbírálni a döntésemet, mert nem ő fog 15 éven keresztül azzal a kutyával együtt élni, nem ő fog vele játszani, nem ő fogja tanítani. Továbbá nem szerettem volna zsákbamacskát venni, nekem megnyugtató az, hogy tudom milyen lesz a kutya, tudom mekkora lesz és nagyjából milyen lesz a habitusa.
Azokból az állatvédőkből viszont elegem van, akiktől rendszeresen meghallgatom, hogy milyen szívtelen és önző vagyok, mert nem menhelyről fogadtam örökre. Ja meg abból is, hogy sokan nem nevelik a mentett kutyákat, mert már eleget szenvedett és biztos rosszul esik neki. Van egy hölgy a környékünkön egy hölgy három mentett kutyával, akik konkrétan hülyénk nézik a gazdájukat, a szélrózsa minden irányában szaladnak, visszamorognak a gazdira, pofátlanok, szemtelenek, de a gazdi nem szól rájuk, mert mentettek. Ez milyen?
Amúgy imádom a kutyámat, totál harmónia. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!