Kutyafutattóban balhé? Jártatok ti is így?
Fél éves kiskutyámmal minap egy új kutyafutattót látogattunk meg. Nem is volt az elején gond, talált játszópartnert, rohangált, nézelődött. Aztán talált egy faágat , ami egy amstaffnak is szemet szűrt. Nekiesett a kiskutyának. Teljesen leblokkoltam, a gazdája alig tudta a kutyáját kutyámról leszedni, de szerencsére kisebb sebbel megúszta. Azonnal el is jöttünk.
Kezdő vagyok, nagyon megijedtem...
Ti hogy kezelnétek egy ilyen helyzetet? Miért engedi egy ilyen fazon társaságba a kutyáját, ha ennyire nincs megnevelve? Egy jól szocializált kutya nem bánt egy kölyköt...
Ezek után hogy vigyem a kutyám bárhová is?
Jókat írtak a többiek! :)
A lényeg, hogy NE SZAKÍTSD EL a többi kutyától!!!
Sajnos gyakori látvány, hogy a gazda nem engedi oda más kutyákhoz a sajátját, elrángatja, mert jaaaaaaaaajj, fél szegényke, megtámadták a csúúúúúúnya naaaaaaagy kutyák...és a kutya full stresszes, őrjöngő lesz egész életében...a gazda adja is alá a félelmet, így örökké tartós fóbiában élhet a kutya, ami az életét is megrövidítheti...másrészt pont ezért fogja támadni a többi kutya, főleg, ha a gazda béna és nem húzza vissza időben a pórázt!
Igenis járjatok futikba, de kommunikálj a többiekkel, hogy milyenek a kutyák, stb.
Ilyen összekapás után nem szabad azonnal eltűnni. Ha a másik gazda normális csak épp nem figyelt, vagy véletlen történt a dolog, tehát nem kimondottan agresszív és ölni akaró a másik, akkor ilyen balhék után egymás közelében le kell őket fegyelmezni, s ha a helyzet engedi, ÚJRA ELENGEDNI kettesben őket...hogy ne maradjon meg a rossz emlék, legközelebb más kutyát ne akarjanak félelemből azonnal agresszíven lereagálni és felfogják, hogy az ember a főnök és semminemű agresszió nem engedélyezett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!