Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Büntetik hazánkban a kutyalopást?

Büntetik hazánkban a kutyalopást?

Figyelt kérdés
Egyszer,kikötöttem a kutyámat vásárlás közben és arra mentem ki hogy egy nő meg a kisfia viszi el a kutyámat!Már épp az autóba akarták tenni,akkor értem ki és vettem vissza a kutyámat.Elakartam számoltatni hogy mit csinált de gyorsan megpattantak.Ha ellopják abban az esetben mit kell tenni,van törvény kutyalopás ellen?
2010. márc. 25. 07:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Törzskönyvvel és chipel tudod igazolni a tulajdonjogot, ha csak oltási könyve van az nem bizonyít semmit.

Szerintem mielőtt mindenki elítéli a "kutyatolvajt" azon is elkellene gondolkodni, hogy biztos ezzel a szándékkal akarták-e a kocsiba tenni. Lehet, hogy jó ideig volt kikötve a bolt elé és azt hitték ott hagyta valaki. Lehet csak megsajnálták és segíteni akartak, a kérdező meg rögtön leordította a fejüket, ezért "pattantak" meg. Nem tudom sokaknak miért olyan nehéz felfogni, hogy a kutyának nem az a séta, hogy várja a gazdi a bolt előtt. Aki kint hagyja a kutyáját még ő vásárolgat megis érdemli, ha azt valaki elviszi. Aki annyira ostoba, hogy nem fogja fel, hogy egy kutyát menni baj érhet egy ilyen helyzetben (ellopják, megtámadja egy másik kutya) az ne tartson kutyát.

2010. márc. 25. 09:52
 12/18 A kérdező kommentje:
Én is emberből vagyok és hibázhatok olykor azért hogy tanuljak belőle!Amúgy meg rajta volta a nyakörv meg a póráz,és már írtam is hogy nem is beszéltem vele semmit,csak elvettem tőle a pórázt!Érdekes hogy nem mondott semmit hogy elnézést segíteni akartam vagy valami,egyszerűen menekülőre vette a figurát!Tök egyértelmű hogy megtetszett a gyereknek,azért akarták elvinni!Nem lehet hogy te voltál az utolsó válaszoló hogy ennyire védsz egy tolvajt?
2010. márc. 25. 10:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Igen mindenki hibázhat, csak a hibáinkért vállalni kell a következményeket. Neked most szerencséd volt, és tanultál az esetből. De végződhetett volna rosszul is az eset.

És nem, nem azért védem a "kutyatolvajt", mert én lettem volna, csak egyszerűen gyenge pontom, ha látom, hogy egy kutya a bolt, kocsma előtt van kikötve, vagy épp ellenkezőleg, eszetlenül szaladgál fel s alá. Tudod én már kerültem olyan helyzetbe, hogy pont a felelőtlen gazdi aki nem egy 5 perces vásárlást intézett ordította le a fejem, mert több órás várakozás után (amit mellesleg úgy jelentettek be nekem, nem unalmamban mentem kutyát lopni) majdnem elvittem a kutyáját. Délután bement és záráskor jött ki a boltból. Ezért én a másik oldalról közelítem meg a dolgot.

2010. márc. 25. 10:19
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy kikötötted a kutyád. Az a baj, ma már lazán elvisznek mindent, ami kicsit is mozdítható.Egy kerékpárt sem lehet már "kikötni", mert azt, ha kell valakinek, úgy is elviszi.Ez van. Alkalmazkodni kell hozzá.
2010. márc. 25. 11:01
 15/18 anonim ***** válasza:
23%
Az én kutyámat nem lehetne elvinni, mert meg van tanitva, hogy CSAK VELEM hajlandó bárhová is menni, CSAK NEKEM fogad szó. Mindenki mást megugat, örjöng - senki nem is próbálná elvinni. Ha egy kutya ennyire nincs megnevelve, akkor ne csodálkozz, ha bárki elviszi.
2010. márc. 25. 14:41
 16/18 Akiteki ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy mindenki az őrjöngő vadbarom kutyákat szereti. Nekem huskyjaim vannak, náluk alapból előírás, hogy barátságosak mindenkivel. Épp ezért vigyázok és nem hagyom a bolt előtt őket.

Egyszer én is jártam hasonlóképpen. Lenn szaladgáltak a téren, az egyiken a póráz is rajta volt, nekem volt könnyebb mikor visszajöttek és nem kellett külön csatolgatni.

Aztán egy ideig nem jött vissza, kezdtem keresni, mert hiába hívtam. Azt láttam, hogy egy bácsi épp menne be vele az egyik ház kapuján. Érdeklődtem, hogy vajon hova viszi a kutyámat. "Hát jött velem" volt a válasz. Persze hogy ment, ha fogta a pórázát!

2010. márc. 25. 16:06
 17/18 anonim ***** válasza:
Le kell betonozni, vagy legalább kétszáz kilósra felhízlalni és akkor talán majd nem próbálják meg ellopni legközelebb. Ez sajnos Magyarország.
2010. márc. 25. 16:36
 18/18 anonim ***** válasza:
45%
Várjuk a tolvaj rendszámát!
2010. márc. 25. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!