Büntetik hazánkban a kutyalopást?
Ha egy kutat el lehet lopni, akkor azt nem is érdemes tartani. Neveld meg a kutyádat, akkor idegenek hozzá se tudnak érni, nemhogy elvinni.
Egyébként a ktyalopást IS büntetik, mint minden más lopást - ilyen esetbena rendszám alapján lehet feljelenti, és ha be tudod bizonyitani, hogy a kutya a tied, akkor megbüntetik öket, ha nem, akkor téged rágalmazásért. DE ha a kutyád mindenkivel egyböl bizalmas és füvel-fával elmegy, akkor nehéz bizonyitani, hogy TE vagy a gazdája.
igen büntetik. Elvileg! De nem állítanak rá külön nyomozócsoportot, hogy meglegyen.
Divat, hogy ellopnak egy kutyát és kivárják, míg a gazdája kiplakátolja , hogy keresi, magas jutalom a megtalálónak. Aztán az illetők hirtelen megtalálják.
Szóval soha többet ne hagy a kutyád felügyelet nélkül.
De jo, hogy elkoltoztem ebbol a szaros orszagbol!
Itt az emberek a oltban sajat magukat szolgaljak ki es bemondas alapjan fizetnek, mert itt az emberek meg peksutemenyt sem lopnak, nem am, hogy kutyat.
Hat ez felhaborito! En bemostam volna annak a hulye kurv@nak, nem engedtem volna elhajtani, ha lett volna ra lehetosegem.
Egyebkent meg minden kutyaba chipet kell ultetni, akkor be lehet bizonyitani, hogy kie. Es ez mar nem valami luxusnak szamit, hanem alapkovetelmeny, mint az oltasok beadasa.
Legalabbis itt, ahol lakom...
Amugy pedig valoban, a lopas az lopas, miert lenne egy kutya ellopasa elnezheto?
Ha viszont mar megtortent a szerencsetlenseg, akkor mar csak a magyar igazsagszolgaltatasban "bizhatunk".
Szerencsére július 1-től kötelező lesz a chip, még a szaporítóknak is (tenyésztők ugye eddig is chippeltettek).
Ez persze a kérdezőre nem vonatkozik, de azért érdemes lenne bechipeltetni a kutyust. Lehet, hogy legközelebb már csak a rendszámot tudod leolvasni és már el is vitték a kutyádat, ilyenkor a tulajdonjog igazolása chippel a legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!