Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Büntetik hazánkban a kutyalopást?

Büntetik hazánkban a kutyalopást?

Figyelt kérdés
Egyszer,kikötöttem a kutyámat vásárlás közben és arra mentem ki hogy egy nő meg a kisfia viszi el a kutyámat!Már épp az autóba akarták tenni,akkor értem ki és vettem vissza a kutyámat.Elakartam számoltatni hogy mit csinált de gyorsan megpattantak.Ha ellopják abban az esetben mit kell tenni,van törvény kutyalopás ellen?
2010. márc. 25. 07:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
40%

Ha egy kutat el lehet lopni, akkor azt nem is érdemes tartani. Neveld meg a kutyádat, akkor idegenek hozzá se tudnak érni, nemhogy elvinni.

Egyébként a ktyalopást IS büntetik, mint minden más lopást - ilyen esetbena rendszám alapján lehet feljelenti, és ha be tudod bizonyitani, hogy a kutya a tied, akkor megbüntetik öket, ha nem, akkor téged rágalmazásért. DE ha a kutyád mindenkivel egyböl bizalmas és füvel-fával elmegy, akkor nehéz bizonyitani, hogy TE vagy a gazdája.

2010. márc. 25. 07:22
 2/18 Akiteki ***** válasza:
100%
Minden lopás ellen van törvény. Nem csináltak külön a kutyalopás esetére.
2010. márc. 25. 07:22
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs: ez helyett "Ha egy kutat el lehet lopni" azt akartam irni, "Ha egy kutyát el lehet lopni" - néha hülyéskedik a billentyüzetem....
2010. márc. 25. 07:23
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

igen büntetik. Elvileg! De nem állítanak rá külön nyomozócsoportot, hogy meglegyen.

Divat, hogy ellopnak egy kutyát és kivárják, míg a gazdája kiplakátolja , hogy keresi, magas jutalom a megtalálónak. Aztán az illetők hirtelen megtalálják.

Szóval soha többet ne hagy a kutyád felügyelet nélkül.

2010. márc. 25. 07:31
 5/18 anonim ***** válasza:
49%

De jo, hogy elkoltoztem ebbol a szaros orszagbol!

Itt az emberek a oltban sajat magukat szolgaljak ki es bemondas alapjan fizetnek, mert itt az emberek meg peksutemenyt sem lopnak, nem am, hogy kutyat.

Hat ez felhaborito! En bemostam volna annak a hulye kurv@nak, nem engedtem volna elhajtani, ha lett volna ra lehetosegem.

Egyebkent meg minden kutyaba chipet kell ultetni, akkor be lehet bizonyitani, hogy kie. Es ez mar nem valami luxusnak szamit, hanem alapkovetelmeny, mint az oltasok beadasa.

Legalabbis itt, ahol lakom...

Amugy pedig valoban, a lopas az lopas, miert lenne egy kutya ellopasa elnezheto?

Ha viszont mar megtortent a szerencsetlenseg, akkor mar csak a magyar igazsagszolgaltatasban "bizhatunk".

2010. márc. 25. 07:44
 6/18 A kérdező kommentje:
Be tudnám bizonyítani hogy az enyém,van kiskönyve,chippet azt szeretnék rakatni belé hogy tutira meglegyen ha megint történne ilyen megdöbbentő dolog szegénnyel!Köpni nyelni nem tudtam amikor egyszer csak azt látom hogy vad idegen emberek viszik el a kis drágaságomat.
2010. márc. 25. 07:54
 7/18 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen igazad van. Rakd ide fel a rendszámát annak a nőnek és lehet hogy tudunk tenni valamit.
2010. márc. 25. 07:59
 8/18 anonim ***** válasza:
szerintem igen mert a te "tulajdonod"-ként van számon tartva föleg ha törzs könyvezet és mikrochipezet igy sulyosabb mintha egy mobiltelefont lopna el töleg szoval lazán nyomozást indithatsz és ha megvan a tettes szétperelheted a fejét:)
2010. márc. 25. 08:55
 9/18 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy hogy felajánlottad a segítséget hogy kapjuk el csak sajnos az a baj hogy nem is figyeltem a rendszámát,csak a kutyámmal törődtem hogy nem-e csináltak vele valami rosszat.Komolyan örülök annak hogy végül épp időben odaértem,és meghiúslt hogy elvegyék tőlem.És egyben óvaintés hogy többet ilyet soha ne tegyek hogy felügyelet nélkül hagyom a kutyusom.
2010. márc. 25. 09:06
 10/18 anonim ***** válasza:

Szerencsére július 1-től kötelező lesz a chip, még a szaporítóknak is (tenyésztők ugye eddig is chippeltettek).

[link]

Ez persze a kérdezőre nem vonatkozik, de azért érdemes lenne bechipeltetni a kutyust. Lehet, hogy legközelebb már csak a rendszámot tudod leolvasni és már el is vitték a kutyádat, ilyenkor a tulajdonjog igazolása chippel a legegyszerűbb.

2010. márc. 25. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!