Mennyire elterjedt hazánkban, a szívférgesség?
sziasztok
elsőnek, nem nem az vagyok valószínű, akire gondolsz :D
azért is tettem fel ezt, a kérdést, mert már retteg minden ilyen betegséget, terjesztő xarral
1,5 éves kutyám most vészelte át a babéziát...mindezt úgy, hogy van ezeknek az ún. "kisbabézia" csoprortjuk, amelyek
egyik tünettel sem járnak együtt szinte... nekem is szerencsém volt , csak ruitin ellenőrzésre mentünk még február elején, és semmi tünete nem volt a kutyámnak. Még jó, hogy elmentünk! Hál' Istennek, a Doki tegnap aztmondta, hogy már egészséges, csak a lépe nagy még, de ez természetes, mivel a szervezet ezzel védekezik a kórokozó ellen.
Na de, hogy visszatérjek a témára, én ilyen Advocate-t vettem, ez is jó a szívférgességre, csak azt szeretném tudni( ezt a dokitól elfelejtettem megkérdezni), hogy ezt spot-on és kullancsnyakörv mellet is használhatom e.
Szerintetek, nektek mi a véleményetek?
köszönöm az eddigi válaszaitok
A szívférgességet terjesztő szúnyogok nálunk nem élnek.
Az első diagnosztizált szívférges eset úgy volt nálunk, hogy egy kamionos kutyája halt bele, valószínűleg a kamionnal hozhatta haza a vérszívót. Déli tengerparti nyaraláskor fokozottan kell védekezni.
Én Advantixot használok, azzal is az a tapasztalatom, hogy messze elkerülik a kutyákat a szúnyogok.
A csudákat nem élnek:( Az én kutyámnál most mutatta ki a laborvizsgálat, hogy mikrofiláriák vannak a szervezetében, amik a szívférgességet okozzák.
Holnap megyek az orvoshoz, remélem hamar kigyógyul. Egyelőre tünetmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!