Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megharapott a kutyám, most...

Megharapott a kutyám, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Féreghajtót akartam neki beadni. Étellel nem lehet, mert körberágja, ezért megpróbáltam kinyitni a száját és úgy beletenni. Akkor harapta meg a hüvelykujjamat. (Zárójelben jegyzem meg, hogy tudom, hogy béna vagyok, de három hónappal ezelőtt az állatorvosnak sem sikerült beadnia neki.)Jelentéktelen karcolás a seb, de vérzett. Lefertőtlenítettem, de még ragtapasz se kell rá. A kutya természetesen be van oltva veszettség ellen, és én másfél éve kaptam tetanuszt. Van valami teendőm, el kell mennem orvoshoz? Kérlek erre válaszoljatok, ne arról írjatok, hogy egy kutya nem haraphatja meg a gazdáját, az most vasárnap este kilenckor nem segít rajtam.

2015. dec. 13. 20:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én mogyorónyi májkrémbe teszem a gyógyszereket, arról nem nyalja le, hanem úgy benyeli, mint kacsa a nokedlit. (Ha darabosabb kajába teszem, abből kiszedi.) Én is könyékig be tudnék nyúlni a munka németjuhászom szájába, életmentő is lehet, mivel akadt már meg keresztbe csont a torkában, igencsak mélyen. Neki is volt esze, jött, hogy baj van. Beállítottam egy sarokba és lenyúltam a torkába. A vízben oldható cucchoz még a száját sem kell szétfeszíteni. Zárt fogak mellett kívülről be kell fecskendezni, csak a bőrt kell arrébbhúzni, és kénytelen nyelni a kutya. A kennelköhögést így csináltuk végig a köptetővel.

Lelki problémán meg a kutyakiképzők tudnak segíteni.

2015. dec. 14. 12:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Bocsánat, helyesen írva német juhász. De ez nem lényeg. :-)
2015. dec. 14. 12:04
 13/18 OacHacker válasza:
#4 XD
2015. dec. 14. 12:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem lesz ennyitől semmi bajod. Ha lefertőtlenítetted pláne nem lesz semmi bajod.

Le kellett volna szidnod a kutyát.

Ha alapjáraton lehet a szájába nyúlkálni, csak a gyógyszert nem lehet neki beadni, akkor egyértelmű, hogy egy normális kutyáról van szó és nem egy fenevadról.

Arra kéne megtanítani, hogy akármilyen szar a gyógyszer, nyelje le. Nálam körömvágásnál cirkuszolt mindkét kutyám, de nagyon durván, úgyhogy azt vezettük be, hogy ha csak egy kicsit is nyisszantok a körméből, jön a jutalomfalat.

Első kutyámnak utána már úgy vágtam a körmeit, hogy elaludt közben az ölemben. A másodiknál már eljutottunk odáig, hogy ülve marad, megfoghatom a mancsát és levághatom a körmét.

Féreghajtóval is érdemes lenne gyakorolni, vagy valami keserű kajával, nyilván az elérhetőbb. Pl. reszelt narancshéj. Ha viszonylag nyugton van a közelében, megy a jutalomfalat. Ha már hozzáérintheted a szájához, jutalomfalat, ha engedi, hogy egy picit bedugd a szájába, jutalomfalat.

Az a titka az egésznek, hogy nem szabad nagy feneket keríteni a gyógyszerbeadásnak, mert ha már percekkel előtte látja a kutya, hogy sántikálsz valamiben és bestresszelt, akkor nem szabad azon csodálkozni, hogy makacskodni fog.

Macskáknak meg vadászgörényeknek amúgy létezik paszta állagú féreghajtó, érdeklődd meg az orvosnál, hogy kutyáknak létezi-e ilyen, esetleg azzal is érdemes lenne tenni egy próbát.

2015. dec. 14. 13:13
 15/18 anonim ***** válasza:
létezik-e
2015. dec. 14. 13:14
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

Voltam orvosnál. Amit megtudtam tőle: a tetanusz öt évig jó, így semmi teendőm nincs. De minden kutyaharapásos esetben a legkisebb karcolásnál is, ha vérzett, kötelező. Mert ugyan kicsi az esélye a fertőzésnek, de ha kialakul a merevgörcs, ami hónapokkal a harapás után is jelentkezhet, mikor a seb már teljesen begyógyult és az ember már rég el is felejtette, akkor annak lényegében 100 %-os a halálozási aránya.

2015. dec. 14. 15:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Büntit kellett volna kapnia.

A gazdának kiváltsága, hogy azt csinál a kutyájával amit csak szeretne (és ezzel nem szabad visszaélni!)

Például az én kutyám utálja a fürdést - a világból is ki lehetne űzni vele.

Nem szoktuk fürdetni (100% kerti kutya, szerencsére nem fetreng a sárban szóval így a legjobb neki)

De van az a kellemes szokása, hogy ha ürüléket talál akkor belehempereg.

Mókás nézni, ahogy állok a slag mellett és hívom, ő meg a földhöz lapulva lassssan közelít, mintha a vesztőhelyre indulna :) (ez nyáron fordul elő, meleg van, nem hideg a víz, nem erős a sugár, szóval semmi extra)

2015. dec. 14. 15:33
 18/18 Szilvi & Argos ***** válasza:

Egy karcolás miatt dokihoz menni :D

Akkor sűrűn járhatnék...jutifalat adáskor, játék közben azért pár hetente lesz 1-1 kisebb seb :P

2015. dec. 14. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!