Megharapott a kutyám, most mit csináljak?
Én mogyorónyi májkrémbe teszem a gyógyszereket, arról nem nyalja le, hanem úgy benyeli, mint kacsa a nokedlit. (Ha darabosabb kajába teszem, abből kiszedi.) Én is könyékig be tudnék nyúlni a munka németjuhászom szájába, életmentő is lehet, mivel akadt már meg keresztbe csont a torkában, igencsak mélyen. Neki is volt esze, jött, hogy baj van. Beállítottam egy sarokba és lenyúltam a torkába. A vízben oldható cucchoz még a száját sem kell szétfeszíteni. Zárt fogak mellett kívülről be kell fecskendezni, csak a bőrt kell arrébbhúzni, és kénytelen nyelni a kutya. A kennelköhögést így csináltuk végig a köptetővel.
Lelki problémán meg a kutyakiképzők tudnak segíteni.
Nem, nem lesz ennyitől semmi bajod. Ha lefertőtlenítetted pláne nem lesz semmi bajod.
Le kellett volna szidnod a kutyát.
Ha alapjáraton lehet a szájába nyúlkálni, csak a gyógyszert nem lehet neki beadni, akkor egyértelmű, hogy egy normális kutyáról van szó és nem egy fenevadról.
Arra kéne megtanítani, hogy akármilyen szar a gyógyszer, nyelje le. Nálam körömvágásnál cirkuszolt mindkét kutyám, de nagyon durván, úgyhogy azt vezettük be, hogy ha csak egy kicsit is nyisszantok a körméből, jön a jutalomfalat.
Első kutyámnak utána már úgy vágtam a körmeit, hogy elaludt közben az ölemben. A másodiknál már eljutottunk odáig, hogy ülve marad, megfoghatom a mancsát és levághatom a körmét.
Féreghajtóval is érdemes lenne gyakorolni, vagy valami keserű kajával, nyilván az elérhetőbb. Pl. reszelt narancshéj. Ha viszonylag nyugton van a közelében, megy a jutalomfalat. Ha már hozzáérintheted a szájához, jutalomfalat, ha engedi, hogy egy picit bedugd a szájába, jutalomfalat.
Az a titka az egésznek, hogy nem szabad nagy feneket keríteni a gyógyszerbeadásnak, mert ha már percekkel előtte látja a kutya, hogy sántikálsz valamiben és bestresszelt, akkor nem szabad azon csodálkozni, hogy makacskodni fog.
Macskáknak meg vadászgörényeknek amúgy létezik paszta állagú féreghajtó, érdeklődd meg az orvosnál, hogy kutyáknak létezi-e ilyen, esetleg azzal is érdemes lenne tenni egy próbát.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Voltam orvosnál. Amit megtudtam tőle: a tetanusz öt évig jó, így semmi teendőm nincs. De minden kutyaharapásos esetben a legkisebb karcolásnál is, ha vérzett, kötelező. Mert ugyan kicsi az esélye a fertőzésnek, de ha kialakul a merevgörcs, ami hónapokkal a harapás után is jelentkezhet, mikor a seb már teljesen begyógyult és az ember már rég el is felejtette, akkor annak lényegében 100 %-os a halálozási aránya.
Büntit kellett volna kapnia.
A gazdának kiváltsága, hogy azt csinál a kutyájával amit csak szeretne (és ezzel nem szabad visszaélni!)
Például az én kutyám utálja a fürdést - a világból is ki lehetne űzni vele.
Nem szoktuk fürdetni (100% kerti kutya, szerencsére nem fetreng a sárban szóval így a legjobb neki)
De van az a kellemes szokása, hogy ha ürüléket talál akkor belehempereg.
Mókás nézni, ahogy állok a slag mellett és hívom, ő meg a földhöz lapulva lassssan közelít, mintha a vesztőhelyre indulna :) (ez nyáron fordul elő, meleg van, nem hideg a víz, nem erős a sugár, szóval semmi extra)
Egy karcolás miatt dokihoz menni :D
Akkor sűrűn járhatnék...jutifalat adáskor, játék közben azért pár hetente lesz 1-1 kisebb seb :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!