Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megharapott a kutyám, most...

Megharapott a kutyám, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Féreghajtót akartam neki beadni. Étellel nem lehet, mert körberágja, ezért megpróbáltam kinyitni a száját és úgy beletenni. Akkor harapta meg a hüvelykujjamat. (Zárójelben jegyzem meg, hogy tudom, hogy béna vagyok, de három hónappal ezelőtt az állatorvosnak sem sikerült beadnia neki.)Jelentéktelen karcolás a seb, de vérzett. Lefertőtlenítettem, de még ragtapasz se kell rá. A kutya természetesen be van oltva veszettség ellen, és én másfél éve kaptam tetanuszt. Van valami teendőm, el kell mennem orvoshoz? Kérlek erre válaszoljatok, ne arról írjatok, hogy egy kutya nem haraphatja meg a gazdáját, az most vasárnap este kilenckor nem segít rajtam.

2015. dec. 13. 20:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

A karcolás nem egyenlő a harapással... Ha a kutyád megharapna, arra egy ragtapasz igen kevés lenne.

Nem kell csinálni semmit, miért is kéne egy karcolás miatt orvoshoz menned?

2015. dec. 13. 20:55
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem kell tenned. Max naponta tegyél rá akár Betadint, amíg be nem heged.
2015. dec. 13. 20:55
 3/18 Nemtudomanevem(sem) ***** válasza:
42%

Semmi bajod nem lesz.

És de....EGY KUTYA NEM HARAPHATJA MEG A GAZDÁJÁT. Jah,,,ez nem segít rajtad, de segíthetnél magadon....mondjuk hogy megtanulsz bánni a kutyával?

(Boccs, nem prédikálni akarok neked, de nem gondolod, hogy ez egy kicsit gáz?)

2015. dec. 13. 21:08
 4/18 anonim ***** válasza:
31%
Harapd vissza!
2015. dec. 13. 21:19
 5/18 anonim ***** válasza:

Engem is megkarcolt a kutyám - kölyök volt, játszottunk, véletlen volt.

Élek és virulok, kutya bajom se lett. Lemostam, a biztonság kedvéért befújtam fertőtlenítővel, és kész.

Nagyon jó a kapcsolatunk, akár könyékig is benyúlhatnék a szájába.

Kutyáddal mit csináltál? Kapott büntit?

2015. dec. 13. 21:22
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen mély a harapás....Ha látod, hogy dagad az ujjad, irány az orvos. Ha csak egy felszíni karcolás, akkor viszont nem lesz gond.
2015. dec. 13. 21:23
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem magát a sebet tartom súlyosnak, tényleg csak karcolás, de azt olvastam, hogy minden esetben ha állat nyála érintkezik vérrel tetanuszt kell kapni. Én másfél éve kaptam , nem tudom, hogy az még hat-e vagy ismételni kell.

A kutyával nem tudom mit csináljak. nem büntettem meg, de érzi, hogy rosszat csinált, csak fekszik a helyén és mélyen maga alatt van. A lányom most kivitte sétálni. Két éves és korábban én is simán be tudtam nyúlni a szájába. De pár hónapja egy póráz nélküli nagytestű kutya a téren minden ok nélkül megharapta. Azóta változott meg. Ha úgy érzi bántani akarják, azonnal agresszióval reagál. A mai napig, ha hancúrozunk simán benyúlok a szájába, nem történik semmi. De a gyógyszert nem hajlandó bevenni, és azt hogy szétfeszítettem a száját, bántásnak fogta és védekezett. Egy éves korában pár alkalommal voltunk kutyaiskolában, de nem volt jó. Meggyőződésem, hogy aki vezette nem értett hozzá. Kiderült, hogy főállásban sofőr, csak hobbiból kutyaoktató. Nem tanult meg a kutya semmit, amit az oktató azzal magyarázott, hogy nincs ivartalanítva, és majd akkor menjünk vissza, ha meglesz a műtét. Én szót is fogadtam és elmentem az állatorvoshoz, de ő azt mondta, hogy kan kutyát csak akkor ivartalanít, ha nagyon kanos vagy agresszív. Akkor még ilyen problémánk nem volt, így nem lett műtét. Nyáron tervezem, hogy keresek egy másik kutyasulit, és lehet, hogy mégis megoperáltatjuk.

2015. dec. 13. 21:48
 8/18 Nemtudomanevem(sem) ***** válasza:
0%

Ha nem szeretnéd ivartalaníttatni, nem muszáj. Ez 100%-ban a te döntésed. Nekünk sincs egyik kutyánk sem. Kicsit lehet nehezebb vele bánni, amikor a szukák tüzelnek, és érzi a szagokat. Egy normális kutyasuliba nincs olyan, hogy "kötelező ivartalanítás". Akkor is lehet bánni a kutyával ha ivaros.

Rám is rám akarták éröltetni, itt gyk-n is 1x minden hülyének elhordtak, mert pár ember számára nem létezhet ivaros kutya, csak tenyésztőnél. Én ezért már jól kiosztottam pár embert. Az, hogy műtteted e a kutyust, a TE döntésed. Nem az oktatóé, nem a szomszédé, nem a gyk felhasználóké,csak a tied. Így mérlegelj, és keress egy jó kis kutyasulit, ahol az oktató ért hozzá, és megvan a kellő szakértelme, hogy ezt a dolgot helyretegyétek :)

2015. dec. 13. 22:02
 9/18 anonim ***** válasza:
53%

Azt, hogy a gazda döntése e azzal vitába szállnék. Kötelezhető rá szerződésben pl. Illetve egyes menhelykről csak ivartalanítási kötelezettséggel hozható el a kutya.

Egyébként pedig felkeresed a házi orvosodat, ő pedig javasolni fogja az ő átala jónak gondolt megoldást! Többet fog érni mint a mi okoskodásunk, hogy karcolással ne foglalkozz stb.

2015. dec. 14. 11:34
 10/18 anonim ***** válasza:
A tetanusz oltás 5 évig jó,úgy tudom.
2015. dec. 14. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!