Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megbűntethetnek? A kutyám...

Megbűntethetnek? A kutyám megharapott egy a kerítésen benyúlkáló gyereket, az anyja meg feljelentéssel vagdalózik.

Figyelt kérdés

A kutyám komolyan veszi magát, ha területőrzésről van szó. Alapjáraton egy jámbor kutya, de vérmes. A kerítésen kint van egy tábla, idézem: "Kutya vagyok, őrzöm a portám, így hát vigyázz!"

Iskola van a közelben, és a gyerekek sokszor csesztetik a kutyát. Konkrétan erre a gyerekre párszor már rászóltam, mivel mindig hergelte, benyúlkált és megcibálta a kutya fülét. A kutya meg enyhén szólva megjegyezte őt, és a legutóbbi ilyen akció során elkapta a gyerek kezét, hangos ordításra futottam ki, látva, hogy a kutya elkapta a gyereket. Behoztam a gyereket, nagy szidások közepette elláttam a sebet. Szerencsére nem volt túl komoly. Aztán hazavittem a srácot, elnézést kértem a szülőktől. De felvázoltam, hogy miért volt ez és beszéljenek a gyerek fejével, hogy iylet ne csináljon. Az anyja azonnal kidobott a házból, és rámordított, hogy a rühes dögöm megbánja, és fel fog jelenteni.

Mennyire vegyem ezt komolyan?

2015. márc. 14. 18:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem fognak ezzel foglalkozni,hiszen a gyerek (szülei) a hibásak. Ilyenkor viszont fokozottan figyelni kell a kutyát,mert bedobhatnak bármit a kutyának.
2015. márc. 14. 19:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem jelenthet fel. Jelzés is volt, kerítés is volt. A gyereknek nem volt joga benyúlni magánterületre.

Viszont vigyázz az ilyen vadállat szülőkkel, mert a végén visszamennek és megmérgezik a kutyád.

2015. márc. 14. 19:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Elkerítettem a hátsó udvarrészt az elsőtől, és hátrazártam a kutyát. Fáj a szívem miatta, mert imádta lesni az utcán, futkosni meg ugatni. De jobbnak láttam, hogy ezek után inkább hátul marad.
2015. márc. 14. 19:04
 4/13 anonim ***** válasza:
6%
Vegyed komolyan.Ha nincs veszettsėg ellen oltva a kutya,számíthatsz bírságra.Na meg arra is,hogy megetetik a kutyát.
2015. márc. 14. 19:11
 5/13 A kérdező kommentje:
A kutyám chippeltetve, ivartalanítva van, rendszeresen oltva és féregtelenítve. Ezen része miatt nem aggódom.
2015. márc. 14. 19:12
 6/13 anonim ***** válasza:
89%
Ha megpróbál feljelenteni, körbe röhögik. Rosszabb esetben még őt vonják felelősségre, mert hagyta, hogy a kiskorú gyereke veszélybe sodorja magát.
2015. márc. 14. 19:54
 7/13 anonim ***** válasza:
6%

Tudod, hogy sokat piszkálják a kutyádat a gyerekek. A kutyád pedig nem bamba vigyorral a pofáján reagál rá. Így már rég zártra kellett volna megoldanod a kerítést. Egy gyereket senki nem fog felelősségre vonni, ha nem jog szerint viselkedik.Neked kell megakadályozni, hogy ne haraphasson a kutya kerítésnél.

Önkormányzattól is függ, az ilyen szitut hogyan kezelik.

2015. márc. 14. 19:58
 8/13 Szilvi & Argos ***** válasza:
85%

Jogilag akkor lehet gáz, ha a kutya pofája kifér a kerítésen, mert akkor mondhatja a szülő, hogy a kutyád harapott ki!

Jól tetted, hogy elzártad...a mérgezés egyre gyakoribb :(

2015. márc. 14. 20:02
 9/13 anonim ***** válasza:
82%

Ha a kutya nem tud a kerítésen "kívül" kárt okozni, kiszökni, kiharapni stb. nem lehet bajod a feljelentésből. Viszont én lehet, hogy megelőzném és a rendőrségen panaszt tennék a gyerekre (helyesebben a szüleire). Ha másképp nem tanul az esetből, ez életveszélyes, amit a kis ostoba művel, az anyja meg vak, hogy nem látja és nem foglalkozik a problémával. És ha legközelebb egy olyan helyre nyúl be, ahol tényleg letépik a karját és elvérzik? Fel kell nyitni a szülők szemét. Jobb ha a rendőrség tudomást szerez róla, hogy rendszeresen hergelik a kutyádat, hogyha a kutyát éri valami ne rángassák a vállukat.

Menj be az iskolába és beszélj az igazgatóval. Valószínűleg kapsz egy kávét, néhány mondatos elnézést és ennyi, de hátha beszélnek a csemetékkel akár osztályfőnöki órán, akár a szülőkkel szülői értekezleten.

Én biztos lépnék, az én lelkemen ne száradjon egy h.lye szülő egyetlen gyereke se...

2015. márc. 14. 21:16
 10/13 anonim ***** válasza:
86%
Jelentsen fel nyugodtan, remélem, elveszik tőle a gyereket, akit képtelen megnevelni. Nem a te hibád, és teljesen korrekt módon jártál el. A kutya őrzi a területét, így van rendjén, a gyerek meg végre megtanulta, hogy ne buzerálja.
2015. márc. 14. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!