Megbűntethetnek? A kutyám megharapott egy a kerítésen benyúlkáló gyereket, az anyja meg feljelentéssel vagdalózik.
A kutyám komolyan veszi magát, ha területőrzésről van szó. Alapjáraton egy jámbor kutya, de vérmes. A kerítésen kint van egy tábla, idézem: "Kutya vagyok, őrzöm a portám, így hát vigyázz!"
Iskola van a közelben, és a gyerekek sokszor csesztetik a kutyát. Konkrétan erre a gyerekre párszor már rászóltam, mivel mindig hergelte, benyúlkált és megcibálta a kutya fülét. A kutya meg enyhén szólva megjegyezte őt, és a legutóbbi ilyen akció során elkapta a gyerek kezét, hangos ordításra futottam ki, látva, hogy a kutya elkapta a gyereket. Behoztam a gyereket, nagy szidások közepette elláttam a sebet. Szerencsére nem volt túl komoly. Aztán hazavittem a srácot, elnézést kértem a szülőktől. De felvázoltam, hogy miért volt ez és beszéljenek a gyerek fejével, hogy iylet ne csináljon. Az anyja azonnal kidobott a házból, és rámordított, hogy a rühes dögöm megbánja, és fel fog jelenteni.
Mennyire vegyem ezt komolyan?
igen, meg kellett volna tenni a feljelentést a fenyegetés miatt. Azért is, hogy más magánterületére benyúlkálnak és kínozzák az állatot.
Nézem, 2015 március, azóta majdnem két év eltelt.
már megnyugodtak a dolgok?
A kis házőrző kikerült a hátsó "karanténból".
Igazán csak elől tudja ellátni jól a házőrző feladatát.
Igaz, hátulról is jelez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!