Komondor vagy kuvasz? Melyikből mennyi van kb? Melyiket érdemes kezdőként választani?
A Mudi is tetszik.
Bizony néha a fenyítés hatásos lehet.Néha a kutyákat helyre kell tenni.
valahol azt olvastam,hogy a kuvasz is amikor kilép a serdülő korból keresi a helyét.A tenyésztő meg azt mondta minden kuvasznál elérkezik a pont amikor tudtára kell adni ki a főnök és pofánrúgta,jól megdöngette többet nem volt gondaj vele. Még a legjobb tnyészetekben is születhet rossz idegrendszerű kutya,de szerintem általában hozzánemértő emberkehez kerülnek a kuvaszok.A nevelésnél még segítséget sem vesznek igénybe.
Amikor passzióbol vagy túlzottan verik az állatokat az nem helyes,de ha jókor kapja a kutya a verést abból tanulhat és később kevesebb lehet a probléma.
November 3.án hozom haza kuvaszkölyköm! Tegnap voltam látogatóban a most 5 hetes alomnál, 9 fehér hógolyó kölyök. Van egy 5 éves szuper jól nevelt briard kanom. Ö volt az elsö igazán "én"-kutyám és boldog vagyok, hogy nem egy kuvaszt vettem akkor helyette. Ezen a kutyán megtanultam, hogy mit kell csinálni, hogy kell ´csinálni és -ami nagyon fontos- hogy tudom csinálni.
Tehát mint gyakorlattal rendelkezö, a kuvasz mellett döntötten, mert a kutya velünk a házban fog tartózkodni és egy komondor a loncsaival nekem ahhoz túl "szagos". Ami a legfontosabb, legyen helyed, idöd és szaksegítséged a kutyádhoz. De szerintem soha ne higgy olyan embernek-mindegy, hogy tenyésztö, kutyakiképzö- aki azt ajánlja, hogy jól el kell a kutyát verni és akkor te leszel a fönök! ez ugyanis nem igaz, visszavág elöbb vagy utóbb. Szuverénen, magabiztosan, szeretettel, megértéssel, idövel és türelemmel jó kutya lesz a kölyökböl, tepedig fönök leszel, akit elismer az eb és nem kérdöjelez késöbb sem meg, míg egy vert, megfélelmitett kutya csak arra vár, mikor lesz erösebb nálad. Ezt pedig mindíg ki kell próbálnia.
Hogy a kérdés első felénél maradjunk honnan tudhatom meg,hogy melyiknek mekkora a hazai és a világállománya??
Milyen heéyzetben vannak és mekkor a megbecsülésük vagy a meg nem becsülésük?
Köszönöm a tippeket.Még ajövő zenéje,hogy mikor lesznek ilyen vagy olyan kutyáim. Mindkettő nagyon tetszik.
A kuvasz mellett az szól,hogy talán alkalmasabb arra,hogy nagyokat sétáljunk,csavarogjunk.
A komondor meg csak egyszerűen KOMONDOR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!