Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komondor vagy kuvasz? Melyikbő...

Komondor vagy kuvasz? Melyikből mennyi van kb? Melyiket érdemes kezdőként választani?

Figyelt kérdés
2008. szept. 12. 21:04
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Tudod amikor egy gyereket megharap egy kutya nem csak ő a hibás meg a szegény jószág hanem a szülő is,aki nem tanítja meg a gyerekének,hogy a kutyát nem dobáljuk,nem próbáljuk meg kiszúrni a szemét és idegen kutyához nem megyünk oda,nem húzigálom a farkát és a fülét sem akarom lecsavarni.Sőt semmilyen állatot sem bántunk.
2008. szept. 17. 18:38
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a 2 komondoros, 3 gyerekes. Annyit még, hogy a férjem juhász, így mudi-ügyben is érdekeltek vagyunk. Alapvetően pásztorkutya, de ha igazán legeltetéshez akarják, kb. minden 10. válik be. (Pedig a férjemet a katonaságnál is átvitték kutyakiképzőnek Dunakeszire, tehát nem rajta múlik...)Egyébként nagyon kedvesek, de azért még a tanulékonyak és segítőkészek között is szelektálni kell. Van amelyik a juhokhoz is gyenge, de van amelyiktől a tehenek is félnek... A legjobb kutyája úgy kezdte nálunk a karrierjét, hogy kinyírt egy birkát(elharapta a nyakán az ütőeret), ezért a férjem úgy elverte, hogy én már ott akartam hagyni(mármint a férjemet), aztán a világ legjobb juhászkutyája lett, most már 14 éves...
2008. szept. 18. 13:04
 23/33 A kérdező kommentje:

A Mudi is tetszik.

Bizony néha a fenyítés hatásos lehet.Néha a kutyákat helyre kell tenni.

valahol azt olvastam,hogy a kuvasz is amikor kilép a serdülő korból keresi a helyét.A tenyésztő meg azt mondta minden kuvasznál elérkezik a pont amikor tudtára kell adni ki a főnök és pofánrúgta,jól megdöngette többet nem volt gondaj vele. Még a legjobb tnyészetekben is születhet rossz idegrendszerű kutya,de szerintem általában hozzánemértő emberkehez kerülnek a kuvaszok.A nevelésnél még segítséget sem vesznek igénybe.

Amikor passzióbol vagy túlzottan verik az állatokat az nem helyes,de ha jókor kapja a kutya a verést abból tanulhat és később kevesebb lehet a probléma.

2008. szept. 18. 19:25
 24/33 anonim válasza:
97%

November 3.án hozom haza kuvaszkölyköm! Tegnap voltam látogatóban a most 5 hetes alomnál, 9 fehér hógolyó kölyök. Van egy 5 éves szuper jól nevelt briard kanom. Ö volt az elsö igazán "én"-kutyám és boldog vagyok, hogy nem egy kuvaszt vettem akkor helyette. Ezen a kutyán megtanultam, hogy mit kell csinálni, hogy kell ´csinálni és -ami nagyon fontos- hogy tudom csinálni.

Tehát mint gyakorlattal rendelkezö, a kuvasz mellett döntötten, mert a kutya velünk a házban fog tartózkodni és egy komondor a loncsaival nekem ahhoz túl "szagos". Ami a legfontosabb, legyen helyed, idöd és szaksegítséged a kutyádhoz. De szerintem soha ne higgy olyan embernek-mindegy, hogy tenyésztö, kutyakiképzö- aki azt ajánlja, hogy jól el kell a kutyát verni és akkor te leszel a fönök! ez ugyanis nem igaz, visszavág elöbb vagy utóbb. Szuverénen, magabiztosan, szeretettel, megértéssel, idövel és türelemmel jó kutya lesz a kölyökböl, tepedig fönök leszel, akit elismer az eb és nem kérdöjelez késöbb sem meg, míg egy vert, megfélelmitett kutya csak arra vár, mikor lesz erösebb nálad. Ezt pedig mindíg ki kell próbálnia.

2008. okt. 13. 10:07
 25/33 A kérdező kommentje:

Hogy a kérdés első felénél maradjunk honnan tudhatom meg,hogy melyiknek mekkora a hazai és a világállománya??

Milyen heéyzetben vannak és mekkor a megbecsülésük vagy a meg nem becsülésük?

2008. dec. 9. 20:54
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 kuvasz kan kutyám van akik ráadásul egy alomból való testvérek.Gondos nevelés sok szeretet és verésmentes 4 év után ,ma kitűnő házőrzők szófogadóak és még sosem támadtak meg senkit a szomszéd macskáján kívül.Minden nap szánok rájuk legalább néhány percet és megszeretgetem őket,ha nem dolgozom mégtöbb időt töltök velük.Ami a legfontosabb gondozott bundával kiegyensúlyozott étrendel egyszerűen a legszebb kutyafajta.rengeteget tudnék mesélni róluk!
2009. jan. 26. 20:55
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Én komondorral kezdtem. Gyönyörű állat az biztos nagyon figyelni kell rá kölyök korában. Mikor tanítod mindíg legyél nyugodt és kiegyensúlyozott,HATÁROZOTT és jól bánj vele akkor semmi baj nem lessz!! :)
2009. febr. 5. 20:04
 28/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket.Még ajövő zenéje,hogy mikor lesznek ilyen vagy olyan kutyáim. Mindkettő nagyon tetszik.

A kuvasz mellett az szól,hogy talán alkalmasabb arra,hogy nagyokat sétáljunk,csavarogjunk.

A komondor meg csak egyszerűen KOMONDOR

2009. febr. 6. 19:42
 29/33 A kérdező kommentje:
De melyikből mennyi lehet ideheza és külföldön????
2009. febr. 6. 19:43
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön is egyre több van főleg a finneknél és a balti államokban. kb5000
2009. febr. 7. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!