Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak én vagyok így? Kérdés lent.

Csak én vagyok így? Kérdés lent.

Figyelt kérdés
1 hónapja lett egy kiskutyàm, és nagyon szeretem, és tudatosan nevelem.... De elgondolkoztam pár napja, hogy képes vagyok egész életében gondoskodni róla... 25 éves srác vagyok eléggé karrierista és tudatosan élem az életem, de megijedtem hogy bármi adódik az életemben akkor ő róla gondoskodnom kell, tényleg bármi.... És ettől ijedten meg kicsit, hogy képes vagyok-e erre?! Ne értsetek félre, imádom és munkából rohanok hozza haza mert tudom, neki csak én vagyok... A kérdés az, hogy kutya vásárlás után, mikor mar az újdonság eltűnt ti is gondoltátok erre?!

2015. nov. 5. 16:28
1 2
 11/14 SzMHZs ***** válasza:
100%
Nekem inkább az jutott és még jut is eszembe, hogy milyen kevés idő adatik meg nekünk együtt, még akkor is, ha szép kort megélnek a kutyáim. Én mióta az eszemet tudom, kutyára vágytam, majd mikor meglett az első, akkor nem sokkal később még egyre :D Ez nemrég megadatott, nagy boldogság ez nekem, hiába jelentenek kötöttséget sok téren :) Az ember gyorsan elkutyásodik, természetessé válik a jelenlétük és nem fog problémát okozni, hogy gondoskodnod kell róla, akármi történjék is, ha igazán szereted :)
2015. nov. 5. 18:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Ó, velem is volt ilyen. Aztán elmúlt.
2015. nov. 5. 21:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Kapcsolódva ahhoz, aki azt írta, milyen kevés idő adatik meg a kutyájával, nekem is az jutott eszembe egyszer, hogy az a nap, amikor valamiért nem tudok valamelyik állatommal "eleget" foglalkozni, az örökre elveszett lehetőség. Mindegy, hogy "amúgy" jól van tartva (tehát ha nem vagyok itthon, gondoskodom a megfelelő ellátásáról vagy a "napi minimumot" teljesítem), az aznapi plusz közös élményszerzési lehetőségek elvesznek, ha pl. valami miatt túlórázni kell vagy sokáig elnyúló programom van.

Persze egy hosszabb életű állatnál ezt nem veszi annyira észre az ember, de egy rövid életűnél annál is inkább. De nem árt, ha ezt minden fajnál tudatosítja magában az ember...

2015. nov. 5. 23:56
 14/14 Szilvi & Argos ***** válasza:

Le a kalappal, hogy jó előre gondolkodtál kutya választás előtt. Sajnos a legtöbben megveszik, kapják a cuki kölyköt, aztán az első problémánál, költözésnél, gyerekvállalásnál egyszerűen megszabadulnak tőle.

Aki társként, családtagként tartja a kutyáját, annak természetes, hogy mindig, már tudat alatt is számításba veszi anyagilag, logisztikailag, időben :)

Gondold azt, felkészít a leendő gyerek vállalásra :D

2015. nov. 8. 14:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!