Ti hogyan győznétek meg a szüleiteket hogy kapjatok egy kutyat?
Kezdj el a macskáddal foglalkozni először is. Ami azt jelenti, hogy te eteted, viszed állatorvoshoz, takarítasz utána stb.
A kutya sokkal több tennivalóval jár, mint egy macska. Mindennap sétálni vinni (ha van kert, akkor is), nevelni, tanítani a normális viselkedésre. Oltások, féreghajtás, bolha-kullancs elleni kezelés, ivartalanítás, előre nem látható betegség, sérülés kezelése, etetés - ezek pedig sok pénzbe kerülnek.
Ha csak az a kifogás, hogy nem törődsz a macskáddal, akkor bizonyítsd be (és nem pár napig), hogy igenis törődsz vele, ellátod.
Menj menhelyre önkénteskedni, minden héten, ESŐBEN, SZÉLBEN, HÓBAN.
Sétáltass, kapard ki alóluk a k.akit, p.isit.
Fésüld őket, ha belefeküdnek a saját /ill kenneltársuk k.akájába, akkor fürdesd meg.
Ha ezek után is akarsz még kutyát, kérd meg a menhely vezetőit, akik látták a munkádat, hogy szóljanak pár szót az érdekedben, ha esetleg egyszer találkoznak anyukádék. Dícsérjenek meg, mondják, hogy szorgalmas vagy, stb.
Ha a fent említett feladatok után elmegy a kedved, illetve ezekhez sincs kedved, akkor én a plüss kutyát javaslom, ugyanis egy kutya több évre szól, és hiába a kert, heti több alkalommal kell vele foglalkozni (séta, játék, tanítás, stb.). Ha esik, ha fúj, ha dermesztő hideg van, a kutya várja.
Legfeljebb le lehet rövidíteni ezek időtartamát.
De persze, aki igazán szereti a kutyáját, az megteszi ezeket, mindenféle hiszti és nemakarás nélkül :)
Én 14 évesen kaptam meg a kutyámat....
Apa hallani sem akart róla....anya se örült nagyon az ötletnek mert lakásba nem való meg féltek hogy majd rájuk marad ha megunom.
Mély depresszióba estem de komolyan XD
9 éve van meg a kutyám imádom azóta is ugyan úgy mint még amikor ide került.
Apám is megszerette de nagyon és persze mindenki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!