Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma születtek spicc-csivava...

Ma születtek spicc-csivava mix kutyusaim. Mit tegyek velük?

Figyelt kérdés
Hogyan gondozzam őket? Sajnos az anyakutya összenyomott 1-2-t és elpusztult hogy segíthetném őt a továbbiakban?Mit adjak neki enni? Hogyan hőszigeteljek? Stb.
2010. márc. 11. 21:02
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
2010. márc. 11. 22:22
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs pénz az ivartalanításra, akkor évente két hétre el kell zárni a kutyát. Az ingyen van. Egyébként folyamatosan vannak ivartalanítási akciók az egész országban, ahol gyakorlatilag "oltásárban" végzik el a műtétet. Érdemes utána járni.
2010. márc. 11. 22:22
 23/40 anonim ***** válasza:
37%

A piciket most még biztos nem lehet ivartalanítani, túl kicsik, és az anyakutyát se lehet rögtön szülés után. Keress majd ivartalanítási akciókat, ahogy írták, van ilyen, hátha olcsón megúszod.

Amúgy én kíváncsi lennék rá, milyenek az ilyen kutyusok, a spicc gyönyörű kutya, a másik meg pici és érdekes. Attól, hogy egy kutya keverék, még lehet egészséges és gyönyörű, valakinek pont az ilyenek tetszenek.

Hm, a régi időkben, mikor még nem volt ennyi fajta kutya, mennyivel egyszerűbb volt, az indiánok a farkasokkal párosították a kutyáikat, hogy erősebbek legyenek.

2010. márc. 11. 22:24
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is gyűjtenem kellett a kutyám ivartalanítására,mindig lecsíptem a konyhapénzől kicsit.

Hogy értsed:akkor munkanélküli voltam épp.

2010. márc. 11. 22:50
 25/40 anonim válasza:
60%
Szia.Sajnálom,de ez nem válasz lesz a kérdésedre,de lehet hogy picit megoldás a problémádra.Kistermetű keverék kutyust szeretnék magamnak és családnak.Ha úgy érzed hogy van esélyem,akkor írj.Előre is köszönöm,a továbbiakat e-mailben.De csak ha te úgy szeretnéd.
2010. márc. 12. 00:24
 26/40 anonim ***** válasza:
50%

Bár nem tudom, a kérdező kutyusai milyenek - és jó egészséget kívánok a picúroknak meg a kutyamamának egyaránt -, a neten találtam ilyen keverékről képet:

[link]

2010. márc. 12. 00:41
 27/40 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező!

Érdemes volna a mamakutyához állatorvost hívni. Ad majd neki méhösszehúzót , és megnézi, kitisztult-e az anyakutya rendesen.

Puha ruhákkal vigyázz, mert a kicsik belefulladhatnak.

A mamakutyának napjában legalább 3X enni kell adni. Ha lehet, húst is. Folyadékot is bőven. A tejjel vigyázz, lehet, meghajtja.

Két hét múlva kérjél féreghajtót mamának, kölyköknek dokitól. Sajnos, a kölykök felneveléséhez vannak bizonyos szükséges tennivalók, kiadások.

2010. márc. 12. 02:52
 28/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,rendesek vagytok!

Aki írta hogy érdekelné a kutyus írjon már nekem e-mailt mert én nem tudok.. :( Köszönöm!

2010. márc. 12. 05:11
 29/40 anonim ***** válasza:
69%

A kölykök agyonnyomása ellen egyetlen hatásos módszer van: napi 24 órában a szuka mellett kell lenni és kapkodni alóla a kicsiket, hogy rájuk ne feküdjön. Ez általában sok kölyök esetén szokott előfordulni. Ha kevesebb van, akkor az anyakoutya jobban oda tud figyelni, hogy ne feküdjön rá.

Ha meg tényleg nem tudod őket bevinni a lakásba, akkor legalább egy infralámpát lógass föléjük! A magasságot úgy állítsd be, hogy a kutyák szintjén kb 27 fok legyen. Alájuk tegyél sok puha rongyot, hogy a földről se fázhassanak. A rongyokat persze gyakran kell cserélgetni, mert pisi-kaki folyamatosan lesz...

2010. márc. 12. 06:40
 30/40 anonim ***** válasza:
83%

A véleményemet most nem írom le, pedig megvan. Fedezett ám be tacsi már németjuhászt is, nemhogy spiccet csivi....

Nos. A kicsiknek mindenképp bent lenne a helyük. Nincs egy fűtött garázsotok vagy nyárikonyhátok legalább? Ha nincs, minimum az infralámpa kell,( nem csak a meleg miatt, így sok fertőzés is elkerülhető) plusz tiszta meleg ruhák, amit mostok, cseréltek rendszeresen, esetleg szalma vagy forgács.Nagyobb ház kell,höszigetelt, amiben elfér az infra, meg van elég hely a kicsiknek, az ajtóra tegyetek fel átlátszó hőszigetelőt, hogy tudjon a kutya ki-be járni, de bent maradjon a meleg. Mi amikor kölyköket neveltünk, a házban voltak meleg szobában, és az első héten éjjel is égett a villany, nehogy összenyomja őket. A szuka kapjon rengeteg folyadékot, levest, vizet, hogy legyen teje. Enni jó minőségű KÖLYÖKtápot kapjon, főtt tojást, húst, tútót, ami fehérjében gazdag. A helyük legyen tiszta és rendszeresen fertőtlenítsetek. Más kutya ne férjen a közelükbe!Sürgősen féregtelenítsétek a szukát azonnal, a kicsiket pedig két hetes kortól kéthetenként pasztával. Az első oltásokat 4 hetesen kapják, mahd 2 hetente azt is. 8 hetesnél fiatalabban ne add oda őket, és válogasd meg hogy kinek adsz, nehogy az utcára kerüljönek. Hirtelen ennyi. És kezdhetitek összegyűjteni a pénzt az oltásokra, féregtelenítésekre és a kicsik kajájára. Ha megtehetitek, legjobb lenne a szukát is meg a kicsiket is megmutatni állatorvosnak, hogy minden rendben van-e. De legalábbis nagyon figyeljétek a szukát, ha nem eszik, bágyadt, lázas, akkor már gáz van.

2010. márc. 12. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!