Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg pórázra kéne tennem?

Tényleg pórázra kéne tennem?

Figyelt kérdés
1,5 éve van nálam egy gyönyörű keverék kiskutyus, örökbefogadott és most 3 éves. Teljesen barátságos, az agresszió minden jele nélkül, ezt bárki, aki ismeri, megmondhatja és meg is mondja róla! A probléma csak az, hogy nem mindenki ismeri, és néha félreérthető hangokat/mozdulatokat tud tenni. Van egy különleges hangja, amivel a játékos kedvét és az örömét szokta kifejezni, és ez a hang kísértetiesen hasonlít a morgásra és a hörgésre. Mikor először produkálta nekem, én is azt hittem, hogy morog, és le is teremtettem miatta. Csak később jöttem rá, hogy ez nála barátságos kifejezés, és azóta is ilyen hangokat ad ki, ha játszunk vagy ha hazajövök otthonról, így üdvözöl, miközben vadul csóválja a farkát és bújik, puszil, hasra vágja magát. A környékbeli gyerekek is ismerik, és nem ijednek meg tőle, velük tündér, az ölükbe ugrik és lelkesen üdvözli őket. Bármit tehetnek vele, nyúzhatják, ő meg se nyikkan. Azonban ha elviszem sétálni, általában póráz nélkül, akkor sokan megijednek tőle. Ugyanezt a hangot szokta produkálni, és a számára szimpatikus embereket (nagy részükről az derül ki, hogy nekik is van kutyájuk) ha meglátja, rögtön "lerohanja": megindul feléjük futva, és ugyanezt a morgós-hörgős hangot hallatja. Ha valaki nem ijed meg, és megsimogatja, annak mindig nagyon örül, és bújik is az illetőhöz, de sajnos nagyon-nagyon sokan megijednek tőle. Nemrég egy kisfiú is visítva szaladt előle, pedig nem bántotta, nem is akarta, sőt... A szülők meg a járókelők persze sokszor ki vannak akadva, rám szólnak, hogy miért nem rakok rá pórázt és szájkosarat, én pedig hiába magyarázom nekik, hogy nemhogy agresszív, hanem barátkozni akarna... Kétségbe vagyok esve, mert ahogy egyre jobban beszokik, egyre vidámabb és egyre több emberhez megy oda így. Én meg kapom a leszúrásokat. Nem akarom pórázon sétáltatni, mert egyrészt hatalmas a mozgásigénye, és nem tudnám másképp kifárasztani, másrészt pedig imád futkározni, és nagyon hálás érte. Ti mit tennétek a helyemben? :(

2015. aug. 29. 15:26
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
53%

Tetszenek nem tetszenek a válaszok, a lényeg mégis igaz. Nem is értem,hogy merül fel benned,hogy a kutya,legyen bármilyen barátságos is,csak úgy odamenjen idegenekhez. Sokan nem szeretik a kutyákat,de aki szereti,azt is zavarhatja,ha kérés nélkül megy oda hozzá.

Terápiás kutyám van, vagyis abszolút agressziómentes. Mindig póráz nélkül sétálunk. De amint szembejön valaki,lábhoz hívom és úgy megyünk el az ismeretlenek mellett. Ha netán mégsem hívom valamilyen oknál fogva lábhoz,akkor egyszerűen elsétál az ember mellett egészen addig,amíg az nem szól hozzá,hajol le,stb.

Azt írod akkor nem engeded oda másik kutyához,ha az pórázon van. De pl én azt is rühellem,hogy el van engedve a kutya és boldog boldogtalan odaengedi az övét,akkor is,ha látványosan másfelé megyek,hogy ne engedje oda. Miért nem lehet ilyenkor pórázon vagy lábhoz hívva odajönni és megkérdezni,hogy játszhatnak-e? Ha igen,akkor ok,de ha nem,akkor ne kelljen már arra várnom,amíg a másik gazda adott esetben levadássza a kutyáját,esetleg a kutya még tizenméterekig kísérjen minket,miközben haladni alig tudunk miatta,mert csak utána hajlandó visszamenni.

Szóval a lényeg. Ne kösd pórázra,de ne menjen oda idegenekhez magától. Vagy akarjon menni,de akkor legyen pórázon. Ne zavarjuk fölöslegesen embertársainkat.

2015. aug. 31. 16:47
 22/22 A kérdező kommentje:

Épp ez az hogy zavar, hogy felmerül. Ezért kérdeztem. Én sem akarom hogy odamenjen. Az enyém olyan helyen sétál, ahol rengeteg ember van, és nagyon kevéshez megy oda. De sajnos néha odamegy. Utána le is szoktam szidni.

Nem tudom miért feltételeznek rólam ilyet és olyat, amit nem is írtam. Engem csupán ez zavar. Én is csak ahhoz engedem oda a kutyám, aki éppen szembe jön. Remélem, ezzel nincs problémája senkinek; eddig még nem panaszkodtak. Ha valaki látványosan félreáll, nem fogom odaengedni én sem, akkora hülye nem vagyok hogy veszélyeztessem a testi épségét...

2015. aug. 31. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!