Tényleg pórázra kéne tennem?
"Mikor először produkálta nekem, én is azt hittem, hogy morog, és le is teremtettem miatta."
"Ugyanezt a hangot szokta produkálni, és a számára szimpatikus embereket (nagy részükről az derül ki, hogy nekik is van kutyájuk) ha meglátja, rögtön "lerohanja": megindul feléjük futva, és ugyanezt a morgós-hörgős hangot hallatja. "
Ne haragudj, Kérdező, de hülye a logikád. Te magad sem örültél, amikor rád "morgott" először és annak se örülnél, ha egy vadidegen rottweiler hörögve-morogva lerohanna. Szóval, jah, pórázra kéne venni.
Egészen addig, amíg meg nem tanítod a kutyának, hogy az emberek sokkal jobban örülnek és sokkal szívesebben simogatják meg, ha nem lerohanja őket, hanem ül és szépen néz rájuk.
Szóval ne érezd úgy, hogy lekorlátozod szegény mentett ebbencset, hanem vedd úgy, hogy tanítasz neki egy olyan módszert, amivel könnyebben tud barátkozni és sokkal több haverja lesz. (És biztonságosabb is: komolyan megsérülhet, ha egyszer valaki megpróbálja megvédeni magát.)
Én most már nagyon szeretem ezt a hangot, kedves 3-as! Én igazán nem hallottam még, hogy egy kutyus így udvaroljon, ez az ő különleges, sajátos hangszíne.
Hogyan tudnám letiltani róla?
Egyébként nem dörgölődik, szaglászni szokta az embereket mikor odaér és ha megsimogatják, csak akkor bújik. Ha nem foglalkoznak vele, tovább megy.
Tanítsd meg rá, hogy csak engedéllyel mehet oda másokhoz és tegyél rá egy kendőt valami felirattal, meg smileyval, mondjuk.... "Mormogok, röfögök, én így köszönök. :) " vagy "Fura hangot adok, de csak barátkozni akarok :)".
Csakhogy kicsit lenyugodjanak a kedélyek, amíg tanulási fázisban van :D
Meg kell tanítanod a kutyádnak, hogy ne menjen oda idegen emberekhez, és kutyákhoz se. Míg ez nem működik, vidd hosszú pórázon. Ha valakihez oda akar menni engedély nélkül, fogd vissza és eközben szólj rá. Csak akkor mehessen oda, ha te engedélyt adtál neki.
Én értem, hogy nem bánt, de nagyon sok ember van, aki nem szereti a kutyákat/fél tőlük. Ők nem fogják megérteni, sőt ha el is hiszik neked, hogy nem bánt, akkor sem akarják, hogy odamenjen. Ezt tiszteletben kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!