Hogy érveljek?!
Nekem is az a helyzet, mint mindenhol; szeretnék egy kutyát. Ami tény, és nem vitatkozhatok vele:
-Van már egy kutyánk
-Albérletben lakunk
-Nagy részben a nagymamám lenne itthon.
Viszont még nem tudjuk, hogy lehet- e az albérletbe hozni még egy kutyát. A másik kutyám mellé azért szeretnék még egyet, mert ő már kezd öregedni, és szeretném feldobni egy picit az életét. Viszont 4-en vagyunk, és ketten akarunk kutyát, ketten nem... Az indok szokásos módon szerintem ugyanaz mint mindenki másnak: Pisi, kaki, sok pénz, egyig iskola, stb...
Tehát sokáig lennék iskolába, ritkán maximum 3-ig. Viszont utána még tanulás közben is az ölembe, ha bepisil, bekakil ugrok. Én közepes termetűt szeretnék megfelelő mozgatás mellett. A többiek kistestűt szeretnének. Illetve én menhelyről, a család pedig szaporítótól. Valaki tud bármiben is segíteni? Hogy tudnék érvelni az mellett, amit szeretnék?
Ha nem tévedek, 13 éves vagy. Ez azt jelenti, hogy nemsokára gimis leszel, aztán egyetem, lehet, hogy el is költözöl otthonról. Egy kutya meg nem 5-6 évre szól.
Én megértem, hogy szeretnél kutyát, de szerintem ebben a helyzetben tudni kell azt mondani, hogy még nem. Azt pedig nem hinném, hogy tényleg azért szeretnéd, hgoy az öregedő kutya életét feldobd, hanem azért, hogy a sajátodat, mert a kiskutya izgalmas, aranyos.
De ő is ugyan úgy meg fog nőni.
Ráadásul az is benne van a pakliban, hogy új albérletet kell keresnetek pár év múlva, és nem tudom vidéken mi a helyzet, de budapesten borzasztó nehéz olyat találni, ahova lehet vinni állatot.
Szerintem ebben a helyzetben meg kell tanulni racionálisnak lenni, és lemondani erről, mert a kutyának is jobb, és a családnak is.
Foglalkozz a mostani kutyáddal többet.
Kedves utolsó!
Teljesen igazad van... Mindenben. Azt hiszem tényleg le kell mondanom róla... Köszönöm mindenkinek! ... Ment a zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!