Hogy érveljek?!
Nekem is az a helyzet, mint mindenhol; szeretnék egy kutyát. Ami tény, és nem vitatkozhatok vele:
-Van már egy kutyánk
-Albérletben lakunk
-Nagy részben a nagymamám lenne itthon.
Viszont még nem tudjuk, hogy lehet- e az albérletbe hozni még egy kutyát. A másik kutyám mellé azért szeretnék még egyet, mert ő már kezd öregedni, és szeretném feldobni egy picit az életét. Viszont 4-en vagyunk, és ketten akarunk kutyát, ketten nem... Az indok szokásos módon szerintem ugyanaz mint mindenki másnak: Pisi, kaki, sok pénz, egyig iskola, stb...
Tehát sokáig lennék iskolába, ritkán maximum 3-ig. Viszont utána még tanulás közben is az ölembe, ha bepisil, bekakil ugrok. Én közepes termetűt szeretnék megfelelő mozgatás mellett. A többiek kistestűt szeretnének. Illetve én menhelyről, a család pedig szaporítótól. Valaki tud bármiben is segíteni? Hogy tudnék érvelni az mellett, amit szeretnék?
Attól tartok, ez nehéz ügy lesz. Legfőképpen, mert van már kutyátok.
Hogy lehet-e még egy, arról a tulajdonost kell megkérdezni, akié az ingatlan, amit béreltek.
Szaporítótól ne vegyetek kutyát. Hogy miért ne, azt most nem fejtem ki, mert már ezerszer le lett írva. Keress rá, és mutasd meg a családodnak.
A másik kutyának nem feltétlenül lenne jó, ha hoznál mellé még egy kutyát. Kevesebb idő, pénz, törődés jutna rá, és az is lehet, hogy nem jönnének az új kutyával.
Lehet, hogy a családodnak nincs elég pénze még egy kutya minőségi eltartására.
Azt javasolnám, hogy amíg él, addig törődj a meglévő kutyussal, szeresd, gondozd őt. Addig is látják a családtagjaid, akik nemet mondanak most, hogy felelősségteljes vagy, és gondoskodsz arról, aki már van. Ha már nem lesz, akkor gondolom a család többi tagja is könnyebben beleegyezik egy új kutyába.
5 évesen hol öreg egy kutya?? Éppen hogy csak középkorú lett... Majd ha 10-12 éves lesz, na akkor fog kezdeni öregedni, nem 5 évesen...
Bocsi, de te még nagyon gyerek vagy ehhez. Új kutyát csak akkor veszünk, ha a régi már tökéletesen viselkedik, mert a kicsi bizony el fogja tanulni a viselkedésmintát. Olyan meg nincsen, hogy egy kutya természetéből adódóan morogjon, csak ha a gazdája hagyja, elnézni neki, akkor persze hogy csinálja, ha mindent szabad neki. Ha a meglévő kutyát se tudtad megnevelni, akkor honnan tudod, hogy az újat majd meg tudod? A kiskutyák is felnőnek egyszer, és egyáltalán nem biztos, hogy majd "hűséges" lesz és "megbecsül".
Esetleg legyetek ideiglenes befogadók vagy menj el a menhelyre és legyél önkéntes. Így te is kutyázhatsz és segítesz is.
Most már máshogy látom a dolgot.
A meglévő kutyád még nem öreg. Ne hozz mellé másik kutyát, amíg őt nem sikerül megnevelni, mert a másik is el fogja tőle tanulni a rossz dolgokat. Inkább iratkozzatok be egy kutyasuliba, sok dolgot fogsz ott tanulni, és a kapcsolatotok is elmélyül. Milyen fajta kutya? Gondolom, nem véreb valójában, ahogy írtad.
Ami a menhelyi kutyákat illeti: csak a tévhit, mint látszik. Egyrészt ott is vannak kölyökkutyák, akiknek semmi rossz előélete nincsen. Másrészt, a felnőtt kutyák döntő többsége is kedves, barátságos, nevelhető, értelmes kutya. Tudom, mert szinte minden hétvégémet menhelyen töltöm kutyák között, mint önkéntes. Ez utóbbit javaslom neked is, és a családtagjaidnak, hogy megismerjétek a menhelyi kutyákat, és ne előítéletek legyenek bennetek.
Persze, vannak (kevesen) agresszív, vagy félős, traumás kutyák is a menhelyeken, de azokat nem adják örökbe, vagy csak hozzáértőknek, akik tudnak a problémáról és vállalják a rehabilitációjukat.
Röviden: nem javaslom az újabb kutyát, inkább a meglévő nevelését, de szakember (kiképző) segítségével, mert mint írod, anélkül nem ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!