Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindenhol ennyire "drága" a...

Mindenhol ennyire "drága" a kiskutya beoltatása?

Figyelt kérdés

egy kiskutyát az út szélén hagytak az utcánkban a gyerekeim unszolására behoztuk.azt sem tudjuk hány hetes(kis gombóc).

bementem ma az állatorvoshoz és majdnem dobtam egy hátast mikor elsorolta hány oltás kell neki és mennyibe kerül.

nekem erre sajnos nincsen keretem(3 kisgyereket nevelünk)viszont ha marad a kutya akkor mindenképpen be kell oltatni...

esetleg kérdezzem meg máshol is hogy mennyibe kerülne?vagy egyenára van?

2010. márc. 9. 14:58
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

na akkor okos enged alapon lementem a kutyámmal. Pás:DD

átadom a helyet h mást is megpróbálj oltani, ugyanilyen sikertelenül:)

2010. márc. 9. 16:11
 22/32 anonim ***** válasza:
Egyébként elhiszem neked,hogy jók ezek a tápok,és jobban jön ki valaki azzal,mint a hússal,de egyszerre megvenni egy ilyen tápot én nagyon jól tudom,hogy nem olcsó,és nehéz egyszerre több ezreket kifizetni,sőt valamikor csak rendelni lehet,és még a postaköltség is sok,viszont ha házikossztot ad neki,akkor az egyszerre sokkal kevesebbe kerül.
2010. márc. 9. 16:13
 23/32 anonim ***** válasza:
És van különbség az oltás,és a vita között... A vitatkozni próbáltam,de te gyorsan feladtad:)
2010. márc. 9. 16:16
 24/32 anonim ***** válasza:
Ja és kedves kérdező,a vita helyett,hogy normálisan válaszoljak:): Etesd úgy a kutyádat,ahogy te tudod,és ahogy a pénztárcád engedi,és az oltásokkal is tégy úgyan úgy:)
2010. márc. 9. 16:32
 25/32 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A kiskutyus nagyon jót fog tenni a gyerekeidnek, mint testi, mind lelki/mentális/érzelmi szempontból. És felnő házikoszton is, Chappi eledelen is, sokkal jobban, mint az utcán talált maradékon.

Az oltásokon azonban nem spórolnék. A kutya miatt se, a gyerekek miatt meg pláne nem. Annak idején gyerekként egymás után 3 kölyökkutyát vesztettem el parvóban. Szörnyű volt végignézni, ahogy az egyik este még élénk kiskutyus másnap reggelre kedvetlen, hasmenéses beteg lett, majd egy hét alatt lassan elfogyott és elpusztult. Ne tedd ki ennek a szívfájdalomnak a gyerekeidet. És persze a kutyust sem.

Amikor kispénzű felnőttként saját kutyát vállaltam, ezt az egyet megfogadtam: akármi is lesz, de minden állatorvosi költségét válalni fogom. Ha kell, magamtól vonom el a pénzt.

Idővel ezek a költségek csökkenni fognak, már féléves kora után. Csak kezdetben kell többet fizetni. Egy éves kora után pedig már csak az évenkénti veszettség eleni+kombinált ellenőrző oltásokat kell neki beadatni (ez nekünk idén 6000 Ft volt), meg negyedévente a féreghajtót (ez alkalmanként és 10 testömeg-kilónként 150 Ft, ahol én veszem). Ennyi simán kibírható még egy kisnyugdíjas számára is, és ennyit bőven megér a kutya egészsége.

2010. márc. 9. 16:49
 26/32 anonim ***** válasza:
kérdezd meg nyugodtan máshol is, lehet máshol olcsóbb... vidéken például jóval olcsóbbak az oltások mint pesten... nem írtad, mennyibe került? nálunk a parvo elleni első oltás 5ezer forint volt, ugyanennyi a kombinált is....
2010. márc. 9. 16:57
 27/32 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

mint irtam nem vállaltam a kutyust mint inkább megmentettük mondjuk attól hogy elüsse egy autó.oltatni tudom hogy kell,mert hamar elviszi a betegség a kicsi kutyikat.5700 ft a parvo elleni és a kombináltak is ennyibe kerülnek a veszetség elleni 3400 ft itt nálunk és városban élünk komárom megyében.volt már kutyám még gyerekkoromban,őt táppal etettük és megkapta a maradékot is ha finom falat volt éppen.egészséges volt mindvégig mig meg nem öregedett.

a gyerekeim elől nem vennék el ételt a kutyi miatt,és ezért szóljatok meg nyugodtan!a menhelyre nem vihetem,van ott éppen elég kutya.igykeszem megoldani,bár még nem tudom hogyan.tudom hogy később nem lesz ilyen költséges,de most hirtelen ez a sok egymás utáni oltás kicsit soknak tűnik.mégegyszer köszi a biztatást és a válaszokat!

2010. márc. 9. 18:20
 28/32 anonim ***** válasza:
2010. márc. 9. 19:46
 29/32 A kérdező kommentje:

köszönöm kedves utolsó!

annyit még tudtok segiteni Nekem hogy ilyen kicsi kutyát mivel szokás féregteleniteni?tablettával vagy vmi mással?és abból milyet kell venni?és mennyibe kerül?

2010. márc. 9. 20:18
 30/32 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem kérdezd meg őket,én Szolnokon őket találtam a legolcsóbbnak, ott az e-mail cím is , ha írsz nekik semmit sem veszítesz, én is is hívtam őket napi rendszerességgel nem régen ,kérdésekkel fordultam hozzájuk és készéséggel válaszoltak sőt konkrét árakat is mondtak valamint azt is hozzátették hogy így meg így olcsóbb.

Cím: 5000 Szolnok, Konstantin u. 1/b

Telefon: (56) 341 659

E-mail: ativet@chello.hu

Tevékenység: Állatgyógyászat.

2010. márc. 9. 20:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!