Mindenhol ennyire "drága" a kiskutya beoltatása?
egy kiskutyát az út szélén hagytak az utcánkban a gyerekeim unszolására behoztuk.azt sem tudjuk hány hetes(kis gombóc).
bementem ma az állatorvoshoz és majdnem dobtam egy hátast mikor elsorolta hány oltás kell neki és mennyibe kerül.
nekem erre sajnos nincsen keretem(3 kisgyereket nevelünk)viszont ha marad a kutya akkor mindenképpen be kell oltatni...
esetleg kérdezzem meg máshol is hogy mennyibe kerülne?vagy egyenára van?
vidéken állítólag olcsóbb, Pesten drágább.
nekünk minden oltás 5000 volt,
a veszettség elleni 3400
és mi adattunk neki lyme kór ellenit is, ami 2x 7200 Ft-ba került.
Valóban nagyon sokba kerül.
De utána már csak 1-2 oltás van évente, persze emlékeztető oltások ezt a számot is gyarapíthatják.
Van aki lyme kór ellenit se ad, van aki kombinált oltást sem, mármint miután felnőtt, csak a veszettség ellenit minden évben.
Neten nézhetsz más állatorvost, és írhatsz nekik e-mail-t, h náluk mennyibe kerül.
S ha belegondolsz, akkor még nem beszéltünk az orvosi ellátásról. Mi nemrég egy lázmérés és fülvizsgálat után 4000 Ft-ot pengettünk ki(igaz most másik orvos után kutatok, akit nem csak a pénz motivál).
Ehhez jönnek még a tápok, amiből legjobb prémium ménőségit adni, pl. Acana.
Nem holmi pedigree és társai, mert utána csak többet költene az ember az orvosra és az 1. év a legfontosabb a kutymuty növekedésében, h mit kap.
bizony nem olcsó a kutyatartás.
persze akiknek nem olyan fontos a kutyus egészsége, azok sokat tudnak spórolni.
remélem segítettem.
ui.: egyébként megéri:)
nem vot szándékomban lecseszni a kérdezőt, ne magatokból induljak ki.
Miből gondoljátok, h arra értettem??
Arra értettem a spórolást, h sok olyat olvasni manapság, h még csak be sem oltatja a kutyáját, mert nem érdekli v stb..Ti is olvashattátok, ha sűrűbben jártok erre az oldalra.
Megáll az ember esze milyenek vagytok, komolyan.
egyből nekimenni a másiknak..
el kéne kicsit magatokon gondolkozni, meg a mondókátokon, mielőtt megszólaltok, vagy írnátok vmit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!