A doberman tényleg túltenyésztett idegroncs?
Én nem láttam a videon, hogy rángatták volna a gazdájukat, mint az őrültek. A Tom-Dober kennel, az egyik legismertebb, és legjobb kennelek egyike Magyarországon.
A labdával való állitás lényege, hogy a kutya zsákmányszerző ösztönén, ill. az apportozáson alapul. Minnél jobban befeszül a kutya, annál szebben mutatja magát. Én nem hinném, hogy rossz idegrendszerre vall, az amikor egy felnőtt kan kutya osztályban 6 másikkal áll együtt. olyan még nem történt, hogy vérre menő küzdelem alakult volna ki egy kiállitáson.
Szerintem a dobermann egy nagyon csodálatos fajta, nekünk 4 van, imádják a gyerekeket, szófogadóak, megbizhatóak, és még mindenki él a családban. Az első kutyám 14 évesen hagyott itt, a kötelező oltásokon kivül, orvosra nem költöttem. nem allergiásak, nem betegesek. nyilván vannak olyan betegségek, ami jellemző (nemcsak a dobermannra, hanem minden nagytestü mélymellkasu kutyára) pl. a gyomorcsavar, ami a táplálással, illetve az az utána való min. 2 órás pihentetéssel nagy %-ba megelőzhető. ha dobermannt szeretnél, keress fel több tenyésztőt, ne sajnáld a pénzt és a fáradtságot, hogy megnézd, kinél ,hogy élnek a kutyát, milyen körülmények között neveli az anya a kölykeit. ha jól, és következetesen neveled,akkor a Tied lesz a világ legcsodálatosabb kutyája, és örülni fogsz, hogy Őt választottad.
15:14-es vagyok!
Mi kiállításra hordtuk őket.Voltunk velük Ausztriába,a Németeknél és persze rengetegszer Mo.-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!