Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A doberman tényleg túltenyészt...

A doberman tényleg túltenyésztett idegroncs?

Figyelt kérdés
Sokat hallom itt, meg máshol is a dobermanokról. Hogy nem érdemes olyat venni, mert csak a baj lesz vele, meg beteges, alergiás kutyák. Igaz ez? Akiknek évek óta van doberman, leírhatná, mit gondol erről, és mit tapasztal.
2010. márc. 7. 21:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem láttam a videon, hogy rángatták volna a gazdájukat, mint az őrültek. A Tom-Dober kennel, az egyik legismertebb, és legjobb kennelek egyike Magyarországon.

A labdával való állitás lényege, hogy a kutya zsákmányszerző ösztönén, ill. az apportozáson alapul. Minnél jobban befeszül a kutya, annál szebben mutatja magát. Én nem hinném, hogy rossz idegrendszerre vall, az amikor egy felnőtt kan kutya osztályban 6 másikkal áll együtt. olyan még nem történt, hogy vérre menő küzdelem alakult volna ki egy kiállitáson.

Szerintem a dobermann egy nagyon csodálatos fajta, nekünk 4 van, imádják a gyerekeket, szófogadóak, megbizhatóak, és még mindenki él a családban. Az első kutyám 14 évesen hagyott itt, a kötelező oltásokon kivül, orvosra nem költöttem. nem allergiásak, nem betegesek. nyilván vannak olyan betegségek, ami jellemző (nemcsak a dobermannra, hanem minden nagytestü mélymellkasu kutyára) pl. a gyomorcsavar, ami a táplálással, illetve az az utána való min. 2 órás pihentetéssel nagy %-ba megelőzhető. ha dobermannt szeretnél, keress fel több tenyésztőt, ne sajnáld a pénzt és a fáradtságot, hogy megnézd, kinél ,hogy élnek a kutyát, milyen körülmények között neveli az anya a kölykeit. ha jól, és következetesen neveled,akkor a Tied lesz a világ legcsodálatosabb kutyája, és örülni fogsz, hogy Őt választottad.

2010. márc. 9. 09:32
 12/13 anonim ***** válasza:

15:14-es vagyok!

Mi kiállításra hordtuk őket.Voltunk velük Ausztriába,a Németeknél és persze rengetegszer Mo.-on.

2010. márc. 9. 12:42
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én dobermannos vagyok. És szomorú vagyok, hogy ennyi negatívumot írtok erről a csodálatos fajtáról. Nem idegroncs!! Az egy dolog, ha valaki nem figyel oda és rossz tenyésztőtől vesz, és alapból idegbeteg kutyái vannak. Ez nem csak a dobinál tapasztalható. Kiálításokra is járok. Nem azért kell a labdával felhúzni, mert hülye, hanem mert okos. Nincs kedve 5 percig egy helyre bambulni, lihegni, húzni, állni stb. Őt labdával állítják és késsz. Igen pörgős.. dobermann! Az a normális. Hihetetlenül imádja a gazdiját. Folyamatosan követi mindenhová(konyha, fürdő, szoba, kert, pince, ágy) :) Tudnék még írni, de ennyi elég ízelítőnek! :P
2010. márc. 11. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!