A doberman tényleg túltenyésztett idegroncs?
Ha jó helyről, jó kennelből veszed, és sokat foglalkozol vele, biztos, hogy nem lesz olyan probléma vele, mint amit az előttem válaszoló írt, hogy megkapta...
Hoki helyről nem szabad semmilyen kutyát sem megvenni, még egy pincsit sem, nem hogy dobermant.
Bár nem teljesen személyes tapasztalat (nekem sosem volt), de ismerek egy dobermannos társaságot, 6 kutyájukkal találkoztam, és pontosan az ellenkezőjét tudom elmondani, mint az előttem szólók.
Voltam velük szabadon póráz nélkül erdőben, 6 dobi+ 1 vizsla, + a bulldogom. A felnőtt dobik jobban viselkedtek, mint bármelyik kutya akivel valaha találkoztam, Épp munkavizsgára készültek a felnőttek, és gond nélkül lehetett őket előreküldeni, ott lefektetni, balra fordítani, stb. Mindent tudtak. Azt mondták a gazdik, hogy ennek ellenére ha meglátnak egy vadat, elmennek utána, de vissza is jönnek. Ez nagyon meglepett, nem gondolnám egy munkavizsgás kutyáról, hogy előfordulhat, hogy elmegy úgy, hogy nem lehet behívni. Azt mondták az az oka, hogy sokkal erősebb az életösztönük, mint bármelyik kutyának. (ezt azért furcsállom).
Viszont ők azt mondták, hogy dobit mindenképpen párban kell tartani, ez sose értettem, de végülis tény, hogy a filmekben is mindig kettő van belőlük.
Egyébként ők versenyeznek is, meg tenyésztenek, meg minden, úgyhogy ha írsz privátban, tudok kontaktot is adni.
Ez utóbbit abszolut nem hiszem.
Egy kiállításra hordott kutyának sokkal több stresszt kell eltűrnie, mint amit a kutyaiskolába hordottnak.
Úgy tudom (lehet hogy tévedek), hogy hálistennek a dobermannál még nem terjedt el, hogy amelyik nem jó kiállításra az a munkavonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!