Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A doberman tényleg túltenyészt...

A doberman tényleg túltenyésztett idegroncs?

Figyelt kérdés
Sokat hallom itt, meg máshol is a dobermanokról. Hogy nem érdemes olyat venni, mert csak a baj lesz vele, meg beteges, alergiás kutyák. Igaz ez? Akiknek évek óta van doberman, leírhatná, mit gondol erről, és mit tapasztal.
2010. márc. 7. 21:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt és egyik rokonomnak is. Túltenyésztettek voltak, de nem idegroncsok. A túltenyésztettség miatt rengeteg betegsége volt mindkettőnek. Nem éltek sokáig és sokat szenvedtek. Én mégegyszer nem veszek az biztos.
2010. márc. 7. 21:22
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt,mikor kislány voltam. Imádtam. Bár minden kerítést átugrott, mindegy volt mekkora. Megette a szomszéd tyúkjait. Aztán volt,amikor engem is megkapott. Akkor vitette el apu. Elég szeszélyesek és vigyázni kell velük.
2010. márc. 7. 21:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó helyről, jó kennelből veszed, és sokat foglalkozol vele, biztos, hogy nem lesz olyan probléma vele, mint amit az előttem válaszoló írt, hogy megkapta...

Hoki helyről nem szabad semmilyen kutyát sem megvenni, még egy pincsit sem, nem hogy dobermant.

2010. márc. 7. 23:09
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem ajánlanám senkinek. Nekünk volt kettő is. Az idősebb azért került oda mert megkergült az előző családnál és nem bíztak benne. De após biztonságiőr volt és elhozta,jó lesz a munkahelyre. De haza is hozta és ott nem volt gond soha. Hallotam is hogy idős korukra gazdát kell váltaniuk. Lehet van benne valami. Egy másik kölyöknek került hozzánk és amikor kezdet ivarérett lenni akkor jöttek a gondok. Én nem mertem már egyedül hazza menni mert rontott rá a kapura,nem nézte ki az. Oda kelle elöbb hívni megnyugtatni és azután lehetett csak bemenni. Egyszóval egy idióta volt. Pedig volt vele foglalkozva.
2010. márc. 8. 08:53
 5/13 Akiteki ***** válasza:
74%
Mondja meg nekem valaki, mi az, hogy "túltenyésztett"? Van alultenyésztett is? Ha tenyésztik és nem szaporítják, akkor a viselkedésre is figyelnek.
2010. márc. 8. 10:21
 6/13 anonim ***** válasza:
33%
Igen. És a nagy tenyésztők kutyái is. menj el egy kiállításra vagy nézz meg egy fajtabemutatót, labdával hergelik hogy szépen álljon, munkakutya létére ennyit nem tudnak neki megtanítani és húz meg rángat mint az őrült. Alapdolog lenne egy munkakutyának h ne húzzon, de az Ebugattában volt nemrég fajtabemutató(neten visszanézhető) azok is úgy rángatták a gazdákat h egy mondatot nem tudtak fixen állva elmondani!
2010. márc. 8. 12:06
 7/13 anonim ***** válasza:

Bár nem teljesen személyes tapasztalat (nekem sosem volt), de ismerek egy dobermannos társaságot, 6 kutyájukkal találkoztam, és pontosan az ellenkezőjét tudom elmondani, mint az előttem szólók.

Voltam velük szabadon póráz nélkül erdőben, 6 dobi+ 1 vizsla, + a bulldogom. A felnőtt dobik jobban viselkedtek, mint bármelyik kutya akivel valaha találkoztam, Épp munkavizsgára készültek a felnőttek, és gond nélkül lehetett őket előreküldeni, ott lefektetni, balra fordítani, stb. Mindent tudtak. Azt mondták a gazdik, hogy ennek ellenére ha meglátnak egy vadat, elmennek utána, de vissza is jönnek. Ez nagyon meglepett, nem gondolnám egy munkavizsgás kutyáról, hogy előfordulhat, hogy elmegy úgy, hogy nem lehet behívni. Azt mondták az az oka, hogy sokkal erősebb az életösztönük, mint bármelyik kutyának. (ezt azért furcsállom).

Viszont ők azt mondták, hogy dobit mindenképpen párban kell tartani, ez sose értettem, de végülis tény, hogy a filmekben is mindig kettő van belőlük.

Egyébként ők versenyeznek is, meg tenyésztenek, meg minden, úgyhogy ha írsz privátban, tudok kontaktot is adni.

2010. márc. 8. 14:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Szüleim tenyésztették a dobikat.Minden nevelés kérdése.Volt olyan hogy egyszerre 6dobermannunk volt.Soha semmi bajunk nem lett.Bemehettünk az óljukba oda feküdhettünk melléjük.10éves voltam mikor egyedül elengedtek vele sétálni és egyáltalán nem húzott de ha kellett megvédett.
2010. márc. 8. 15:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Nyilván van különbség a kiállítási és a munkavonalú dobik között. A rángatós kutyák szerintem kiállítási vonalúak lehettek, a jól viselkedők pedig munkavonalúak. Nem értek a fajtához, de én ezt így gondolom.
2010. márc. 8. 18:15
 10/13 Akiteki ***** válasza:

Ez utóbbit abszolut nem hiszem.

Egy kiállításra hordott kutyának sokkal több stresszt kell eltűrnie, mint amit a kutyaiskolába hordottnak.

Úgy tudom (lehet hogy tévedek), hogy hálistennek a dobermannál még nem terjedt el, hogy amelyik nem jó kiállításra az a munkavonal.

2010. márc. 8. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!