Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "A pekingi palota kutya egy...

"A pekingi palota kutya egy túltenyésztett tévedés" Miért támad, ha csak magát járatja le vele?

Figyelt kérdés

"A kutya a Németjuhásznál kezdődik..."

Nem értem, hogy miért tartják a Pekingi Palotakutyákat túltenyésztett mocskoknak. Én minden kutyafajtát tisztelek, de össze sem hasonlítható mondjuk egy Németjuhásszal, amit az 1800-as évekre tenyésztettek ki. A palotapincsik az ókori Kínából származnak, és a DNS-elemzés szerint a pekingi palotakutya a világ legrégebbi fajtája, amelynek a génállománya a legkevésbé tér el a farkasétól. Ráadásul rengeteg legenda fűződik a fajtához, és azért van ilyen esetlenül hosszú szőre, mert így hasonlít a buddhizmus szent oroszlánjaira. Miért nem gondolkodnak el egy kicsit az emberek mielőtt lejáratják magukat?

Tudom, hogy sok számos szempontból a németjuhász előnyösebb, de kiakadtam azon, hogy "egy túltenyésztett tévedés". (itt olvastam egy válaszban)

2011. aug. 14. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert ami kicsit is lányos vagy fura az korcs!!!PATKÁNY!!!(sokak szerint sajnos)de ezek a kutyák mármint a kicsik,sem maguktól ilyenek!Az ember miatt!Ezért minden kutya akit lenéznek(nem csak kicsik) mondhatná:Ti tettetek ilyenné!Fogadjatok el hát így amilyen vagyok!
2011. aug. 14. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Én a Palota pincsit nem igazán csípen. megmondom őszintén nemkem olyan mit egy oroszlán és egy majom keveréke. Én a Shih-tzut jubban szeretm sőt ez gyenge kifejezés. Nem tudom te mit olvastál de az interneten, könyvekbe és a 101 nagykutyába is az mondták hogy a Shih-tzu áll a leközelebbi rokonságba a farkassal.
2011. aug. 14. 14:35
 3/8 A kérdező kommentje:

A Shi-cu(mert magyarul így írják) a Pekingi palotakutya leszármazottja.

[link]

2011. aug. 14. 14:37
 4/8 A kérdező kommentje:

*Si

Egyébként igen, a patkány jelzőről is hallottam.

2011. aug. 14. 14:38
 5/8 anonim ***** válasza:

14:35

igen a su-tzu a farkashoz közelebb áll

2011. aug. 14. 14:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom. Ez engem is nagyon zavar. Pekingi Palotakutyám van (fajtatiszta), majdnem hófehér (elég ritka szín). És nagyon sokan megszólnak az utcán sétáltatás közben. Van, aki odajön bájologni, hogy milyen aranyos, mikor felajánlom, hogy simogassa meg, értetlenkedik, hogy "Nem harap?!?".

Szerintem az az általános helyzet, hogy a Palotakutyák (sok más egyéb kistestű kutyafajtával egyetemben) harapósak, elkényeztetettek, neveletlenek...stb). Ami így is van kb 50%-ban. Mert a kistestű kutyákat a tudatlan buta gazdáik kisbabaként kezelik még felnőtt korukban is a testméretük miatt. És így az agresszív kistestű kutya annyira általános és "természetes", hogy már azon lepődnek meg az emberek, ha egy kistestű kutya normálisan van nevelve, szófogadó, jól szocializált...stb.

A másik tudatlan tábort azok az emberek képviselik, akik nem hajlandók tudomásul venni, hogy ez nem az adott kutya(fajta) hibája (hiányossága), hanem egyedül a gazda felelőssége. És akkor kijelentik, hogy a kistestű "szobacirkáló", "pin*anyaló", "antikutya" mind agresszív, korcs, harapós...stb. és nem is tartoznak a kutyafaj közé. :-/

2011. aug. 14. 14:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen. Nekem is van palotapincsim és be van tanítva, ahogy az újfullandim is. :)
2011. aug. 14. 14:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. :)
2011. aug. 14. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!