Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vigyáztok tüzelő...

Hogyan vigyáztok tüzelő szukátokra?

Figyelt kérdés
Első tüzelése a most 1 éves szukámnak, már most az ösztrusz időszakát éli. Eddig csak ivartalan kanjaim voltak/vannak, a kis csajost meg nem győzöm vigyázni. A kertbe is csak felügyelettel engedem ki, a dolgát végezni és munka után játszani, rohangálni. Arra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor ti milyen változtatásokat vezettek be? Bezárjátok a házba/kennelbe (utóbbink nincsen) a kutyát? Kerti kutya esetén, sétáltattok ugyanúgy? Póráz nélkül ilyenkor szuper engedelmes kutya esetén sincsen séta (vagy még pórázzal se nagyon, ha ott a kert dolgát végezni és szaladgálni?) Esetleg tüzelőbugyit adtok? Minden segítő válasz érdekel, felpontozom.
2015. jún. 2. 23:39
 1/8 anonim ***** válasza:
42%
Semmi különöset nem csinálok. Nem viszem sétálni őket, ennyi a változás. De ez sincs kőbe vésve, ha muszáj valamiért akkor én ugyan nem idegeskedek. Ugyanúgy kint vannak a kertben, stb mikor otthon vagyok. Mikor nem vagyok otthon, amúgyis mindig kennelbe zárom őket, ez tüzeléskor sincs másként. A viselkedésük és az engedelmességük semmiben sem változik, úgyanúgy elengedhetném, szót fogadnak. Leginkább csak azért nem viszem ki őket, hogy a kanok békén hagyjanak. Ha nem pisilnek az utcán akkor észre sem veszik a kanok, hogy tüzel egy szuka a környéken. Amúgy 3 szukám van, és már előtte is évtizedekig voltak szuka kutyái a családunknak és sosem történt semmi baj.
2015. jún. 3. 00:00
 2/8 anonim ***** válasza:
18%
Kutyapelenkát kell ráadni, és akkor nem férnek hozzá a fiúk.
2015. jún. 3. 00:15
 3/8 anonim ***** válasza:
22%
Tüzelőbugyik :) Nagyon aranyosak :) [link]
2015. jún. 3. 00:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem vittem sétálni és ha nem voltam otthon, bezártam a házba. Bár amúgyis inkább bent szeret lenni.

Tüzelőbugyit én is próbáltam, de nem hagyta meg magán.

Később, mint egy felelősségteljes állattartó, főként egészségügyi szempontokból, ivartalaníttattam, megvártam, amíg az állatvédő egyesületek ivartalanítási akciót szerveztek.

Azóta már nem kell ezzel foglalkozni, vércseppek sincsenek a lakásban, aggódnom sem kell, hogy vemhes lesz, plusz sok betegség kialakulásának esélyét lecsökkentettem. :)

2015. jún. 3. 00:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Régebben csak pórázos séta volt, és amikor egy kutyás oda akart jönni, közöltem, h inkább ne, mert éppen tüzel. A lakásban kapott egy bugyit, amit a farkincájánál kivágtunk, tettünk bele tisztasági betétet, és ennyi. Ivartalanítva van már, ez a legbiztosabb módszer!
2015. jún. 3. 06:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenkinek ment a +. Természetesen, ha egy keverék vagy fajtajellegű keverék kutyus lenne, őt is ivartalaníttatnám, akárcsak az eddigi, ill. mostani mixkutyáimat, de egy kiállításra-és tenyésztésre vásárolt, már most eredményes, fajtareprezentáns kutyáról van szó, akit csak az esetben terveznék ivartalaníttatni, ha a szűrésekből valami nagy gáz derülne ki - de, mivel a szülők alapján szinte minden örökletes betegségre mentes, max hordozó, így egyelőre ilyenen nem gondolkozom. Ha beválik is, mint tenyészszuka, élete során max két almot szeretnék majdan tőle, keveset, de minőségit. Aztán a vége persze, az öregebb napokra ígyis-úgyis az ivartalanítás lesz :)
2015. jún. 3. 07:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Kerti kutya, néha bejárhat.

Igyekeztem sokat mozgatni, foglalkoztatni, de csak hosszú pórázon mertem kivinni, mert az ördög nem alszik. (A "szuper engedelmes"-től sajna messze van.) Minél fáradtabb este, annál kevesebbet gondolkodik, hogy hogy lehetne kijutni a kerítésen. Tavaly építettünk új kerítést, a régin úgy suhant át, mint a szellő.

Természetesen ez idő alatt nem vittem közösségbe, még szukák közé se, mert a kutyák (is...) hisztisebbek ilyenkor, hamar összezörrennek. Igyekeztem nem lakott területen sétáltatni, hogy ne őrjítse meg komplett utcák kutyaállományát a szagával, hanem erdőn-mezőn. Ott elfér a szaga.

De az enyém szerencsére nem volt annyira begerjedve, mint azt néha látom, hogy csak megsimogatom a hátát és már félrecsapja a farkát, meg ráfarol minden lehetséges objektumra... :P

2015. jún. 3. 07:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Pórázzal elviheted sétáltatni napi 1x amúgy meg a kertbe próbáld lefárasztani.

Elengedni semmiképp sem.

Nekünk is szukáink voltak,egyik se volt ivartalanítva volt mikor két szuka tüzelt egyszerre.Bár kistestűek.De sose volt semmi probléma.Mivel ismerjük a kutyásokat.Jó részt a kan gazdiknak szóltunk,hogy tüzelnek.Ilyenkor megkötötték a kutyákat. Mondjuk mi felénk érdekes mód jó részt szukák vannak póráz nélkül,kanok pórázon.Szóval ebből nem volt gond.

Mi is kerültük addig az elengedős sétákat,bár inkább abban a pár napban kritikus mikor felvenné a kant. Ismerősöm mopsz kutyusa/kan/ nem is foglalkozott a tüzelő szukával,mert csak az elején volt.

2015. jún. 3. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!