Hogyan vigyáztok tüzelő szukátokra?
Nem vittem sétálni és ha nem voltam otthon, bezártam a házba. Bár amúgyis inkább bent szeret lenni.
Tüzelőbugyit én is próbáltam, de nem hagyta meg magán.
Később, mint egy felelősségteljes állattartó, főként egészségügyi szempontokból, ivartalaníttattam, megvártam, amíg az állatvédő egyesületek ivartalanítási akciót szerveztek.
Azóta már nem kell ezzel foglalkozni, vércseppek sincsenek a lakásban, aggódnom sem kell, hogy vemhes lesz, plusz sok betegség kialakulásának esélyét lecsökkentettem. :)
Kerti kutya, néha bejárhat.
Igyekeztem sokat mozgatni, foglalkoztatni, de csak hosszú pórázon mertem kivinni, mert az ördög nem alszik. (A "szuper engedelmes"-től sajna messze van.) Minél fáradtabb este, annál kevesebbet gondolkodik, hogy hogy lehetne kijutni a kerítésen. Tavaly építettünk új kerítést, a régin úgy suhant át, mint a szellő.
Természetesen ez idő alatt nem vittem közösségbe, még szukák közé se, mert a kutyák (is...) hisztisebbek ilyenkor, hamar összezörrennek. Igyekeztem nem lakott területen sétáltatni, hogy ne őrjítse meg komplett utcák kutyaállományát a szagával, hanem erdőn-mezőn. Ott elfér a szaga.
De az enyém szerencsére nem volt annyira begerjedve, mint azt néha látom, hogy csak megsimogatom a hátát és már félrecsapja a farkát, meg ráfarol minden lehetséges objektumra... :P
Pórázzal elviheted sétáltatni napi 1x amúgy meg a kertbe próbáld lefárasztani.
Elengedni semmiképp sem.
Nekünk is szukáink voltak,egyik se volt ivartalanítva volt mikor két szuka tüzelt egyszerre.Bár kistestűek.De sose volt semmi probléma.Mivel ismerjük a kutyásokat.Jó részt a kan gazdiknak szóltunk,hogy tüzelnek.Ilyenkor megkötötték a kutyákat. Mondjuk mi felénk érdekes mód jó részt szukák vannak póráz nélkül,kanok pórázon.Szóval ebből nem volt gond.
Mi is kerültük addig az elengedős sétákat,bár inkább abban a pár napban kritikus mikor felvenné a kant. Ismerősöm mopsz kutyusa/kan/ nem is foglalkozott a tüzelő szukával,mert csak az elején volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!