Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Úszónők, hogyan vigyáztok a...

Úszónők, hogyan vigyáztok a hajatokra?

Figyelt kérdés

Nálam fordítva vannak az időszakos sportok, így télen úszok nyár helyett, de a lényeg nem ez.

Hogyan véditek a hajatokat a sok klór és egyéb vegyszer ellen ?

Az úszósapka használata sajnos nem gátolja még 50%-ban sem a víz bekerülését, ezért hiába teszem fel, a végére úgyis az egész hajam nedves, a vízen kívül még gondot okoz a szárítás is, amely hasonlóképpen roncsolja a hajat, főleg az enyémet, amely nem a legerősebb szálú így sem.

Hetente 4x-5x járok úszni , alkalmanként 4 órákat vagyok a vízben.

Tudom jó hajat mosni úszás után, de ez azt jelentené, hogy szinte naponta mossak hajat. Mégiscsak más megoldás kellene.

Szárítani szárítjátok minden alkalommal ? Én csak a gyökereket szárítom főként, hogy ne kapjak agyhártyagyulladást, de még ez is túl sok szárítás, ezért is kellene valami módszer, hogy ne vizeződjön össze a hajam.

Remélem tud valaki valami hasznos tippet, előre is köszönöm a válaszokat !

2013. dec. 29. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
nekem nincs hajam, borotválom...
2013. dec. 29. 13:53
 2/11 A kérdező kommentje:
#1 - Értelmes volt, köszi.
2013. dec. 29. 14:02
 3/11 A kérdező kommentje:

#3 - Rendben , Béla, csak tudod én sem válaszolok egy vegetáriánus kérdésre , ha húsevő vagyok.

Üdv !

2013. dec. 29. 14:06
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a fejbőröm nagyon érzékeny a klórra (azonnal csíp, viszket...), plusz a fülem meg alapból arra, ha víz meg bele, szóval én úgy oldom meg a dolgot, hogy - sajnos ez elég csúnya, de mindegy :)), úgy úszom, hogy kinn van a fejem a vízből. Amolyan nagymamásan. :)

Heti kétszer egy órát úszom amúgy, intenzíven, mellúszással.

De jobb, amióta nem vizezem be a fejemet, azóta nem betegszem meg az úszástól.

2013. dec. 29. 14:13
 5/11 A kérdező kommentje:

#5- Igen, ez a baj, én így nem tudnék úszni.

Nem véletlenül írtam le, hogy hetente sokat úszom és az időtartam sem rövid, tehát a nyak számára túl megterhelő volna folyamatosan úgy úszni, hogy a fejemet kint tartom. Meg amúgy sem lehet úgy rendesen úszni.....de azért köszi, hogy válaszoltál.

2013. dec. 29. 14:15
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire lesz hasznos a válaszom, de igyekszem.

Nem lehet, hogy az úszósapka nem jó? Én férfi vagyok, de úszósapkával úszom, víz alatt is, legutóbb kézen is álltam a víz alatt, mindenfélét csináltam, de nem ment be alá víz. Biztos jó az úszósapka, amit használsz? Vagy lehet, hogy nem jól teszed fel, pl. az eleje van oldalt, vagy ilyesmi?

Ez most lehet, hogy hülyeség, de talán még a víztől (uszodától) is függhet ez, mert régebben nekem is belement a víz az úszósapka alá, amikor másik uszodában voltam. Esetleg a víz összetétele (vegyszerek, klór), mennyisége is befolyásolhatja, bemegy-e alá, nem tudom...

Szerintem nem baj, ha nem mosod meg mindig, csak töröld meg törülközővel.

Nagyon hosszú a hajad?

2013. dec. 29. 23:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk én tudok RENDESEN úszni úgy, hogy kinn van a fejem...
2013. dec. 29. 23:47
 8/11 A kérdező kommentje:

# 6 - Most már ezen kezdek gondolkozni én is. Azaz az úszósapka jó, tehát jól van feltéve , ez biztos, viszont az lehetséges, hogy maga az úszósapkatípus nem volt jó választás.

Fogok venni olyant, amelyik jobban ráfeszül a fejemre, hátha nem fogja beengedni a vizet.

Majd megírom az eredményt, a hét végére meglesz ! :D

Köszönöm az igyekvő válaszokat, legyen kellemes hetetek és Boldog Új Évet !

2013. dec. 30. 08:14
 9/11 Dreigang ***** válasza:

Még egy férfi válasz:

minden másnap úsztam egy órát, szilikon/gumis sapkában, a hajammal sosem volt gondom, pedig valamennyire bement a sapka alá a víz, mégsem annyira, hogy kilúgozzon. Bőséges zuhanyzás után kb. háromnegyed órát vártam (büfé), mire a mínuszokba kimentem. Mindezt kb. három centis hajjal és húsz másodperces hajszárítással.

Ha a duplán feltett (versenyzők) nagyméretű úszósapi sem segít, és ragaszkodsz a vízben eltöltött órák számához, akkor a vízhatlanítást a hajméreted csökkentésével és/vagy valamely plusz védőanyag (krém/gél/zselé) látom jól megoldhatónak.

2013. dec. 30. 17:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

akkor én lányként:

(már abbahagytam a versenyzést)

ha megfigyeled, egy csomó úszó lánynak alig van haja, az is vékony... lehet lassítani, de mindenképp roncsolja a hajat, ha ennyit vizes

nekem kiskorom óta vékony szálú, és még szőke is, szóval nagyon érzékeny, dehát ez van

nekünk úgy volt edzés, hogy reggel 2 óra úszás, azután ugye suli, úgyhogy meg se szárítottam, csak kiöblítettem zuhanyzóban, délután meg még 2 óra+ 1 óra szárazföldi edzés, úgyhogy akkor még rá is izzadtam, ez után mindig hajatmostam, és használtam ezeket a repair, meg hajdúsító samponokat, de felesleges

(ezeket az edzéseket nem lehetett úgy végigcsinálni, hogy száraz maradjon a hajunk, úgyhogy ezek a válaszok feleslegesek, hogy a sapkával van a gond)

szóval mindig rendesen öblítsd ki, és nehogy naponta hajatmoss, mert akkor könnyen kezd zsírosodni... az se tesz jót, ha mindig megszárítod (bár így télen mindenképp), ja és ne fésülködj, csak amikor már száraz a hajad, mert ha vizesen kifésülöd, még hullani is elkezd

most így hirtelen ennyi, de mondom, nincs egyetlen tuti módszer a védelemre...

2014. jan. 3. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!