Titeket nem zavarnak a kisgyerekes anyukák?
Amikor elmentek a játszótér mellett vagy valahol és ott van egy kisgyerek az anyukájával és mondjuk a gyerek meg akarja simogatni a kutyát az anya rácsap a kezére, hogy "fúj nem szabad, koszos stb..". Engem más kikészít, nem igaz, hogy egy gyereket ennyire féltenek. Főleg ha a gazdája ott van. Valamilyen szinten megértem őket, de a gyerek milyen lesz? Nagyobb korában nem fogja tudni, hogy mit kell csinálni egy állattal. Ti mit gondoltok ezekről?
Ja, tisztelet a KIVÉTELEKNEK.
hát, történetei mindenkinek vannak ... mindkét végletről:
erdőben túrázunk, a labradorom kb 5
hát, történetei mindenkinek vannak ... mindkét végletről:
erdőben túrázunk, a labradorom kb 50 méterre állt meg a gyerekes családtól, hogy megvárjon ... eszébe se volt feléjük menni .. anyuka sikitozva kapta fel a kb 6-7 éves gyereket és torka szakadtából orditott hogy "menj innen" .. biztos állatszerető gyerek lesz belöle
balatonparton a vérlabrador este 11kor ránézett a 3-4 éves gyerekre, elmentünk mellettük, igaz póráz nélkül, de a kutya felé se lépett ... a gyerek nekiállt bögni (este 11kor biztos nem a fáradságtól), hát a kutyám volt minden "mocskos dög" ... én meg nem hagyom hogy a kutyám szidják
van mellette egy törpesnacim, aki szánom-bánom, de nem szereti a gyerekeket. pici volt, ellopták a cigánykölkök, azota fél tölük ... de ö kivülröl cuki, aztán meg én vagyok a bunkó, hogy elhajtom a gyerekeket, hogy "nem, nem lehet gyömni", mert retteg és odakap ... mondjuk azért már nagyon sokat javult a dolog, de ehez is idő kell
Én is egy anyuka vagyok meg egy kiskutya gazdája.Van egy tanyánk,mert a 3 éves lányom imádja az állatokat és oda mindig kivihetjük ha szültnek a kismacskák mindig játszik a kutyákkal,cicáccak.Kergeti a tyúkokat hagyom hagy játszon utána bejön és szépen letusul majd átöltözünk éshazamegyünk nincs ezzel semmi gond,de mikor megyünk az utcán én sem engedem,hgy minden jött-ment kutyát simogasson,és nem-nem kivételezek,hogy egy yorki jön elöttünk vagy egy bernáthegyi,sőt.Van mikor jobban félek egy kis yorkitól,mert a gazdika elengedi,de a kutyája idegbeteg és össze-vissza szaladgál,persze ez nem minden gazdára vonatkozik.Mikorláttom,hogy egy szép láthatóan ápolt (pl) bernáthegyi jön előttünk akkor a kislány már hú oda,a gazdájával beszlünk és utána szépen megsimogatja a kisfejt majd megyünk tovább.Nem szeretek általánositani,nem is fogok.De azt én is utálom mikor a játszotéren a kislányom a homokozoba kutyakakiba ül vagy egy kutya odaszalad és fellöki.Én,mint kutyagazdi nem is viszem a kutyámat játszótérre,de a kutyakakit mindig össze szedem utána.Nem nevelem a lányom a kutyák elen ő eldöntötte,hogy állatbarát lesz :).
Nem hiszem,hogy van olyan szülő aki a KISgyerekét odaengedi szivesen a kobor,koszos kutyához mi esetleg odadobunk neki egy kis eledelt ,de nem simogatjuk.Mi igy beszéltük meg,kobor kutyáknak csak eledelt dobhatunk,de nem simogatjuk,ha az utcán jön kutya odamegyünk,mint a nagylányok ( :D) és szépen megkérdezzük a gazdit ha azt mindja nem akkor emgköszönjük és elmegyünk szerintm ezt nem kell ragozni :D
Engem nagyon is zavarnak...Ma is sétáltatom a kutyámat a cseke-tón, az enyém nagyon pici kis félős és szelíd állatka, erre jön velünk szemben 1 anyuka egy 5-6 éve skislánnyla meg egy pici babával, a kislány meg akarja simogatni a kutyámat erre az anyuka odajön, és elrángatja akislányt, ezzel a szavakkal "Haggyad kicsim azt a dögöt mert bolhás meg mindne baja van, a gazdáját kéne pórázon vezetni". A kutyám nem volt pórázon mert őt el szoktam engedni had szaladgáljon, masni volt a szőrében és szép selmyes szőre volt...mi baja lehetett? SEMMI!
A másik meg...játszótér mögött van ilyen foci pálya féleség ami tök jó füves és lehet futkosni. Mindennap ott szoktunk gyakorolni feladatokat és egyszer csak sikítva, futva kiabálja oda jön 1 kislány szó nélkül megtépi a kutyámat (nem túlzok) és puszilgatja az anyja meg a láthatáron sehol...CSak arra figyelt fel, hogy a kutyám nyüszített és ugatott, hogy hadja már békén én meg megfogtam a kutyámf elvettem az ölembe és elballagtam az anyuka meg utánunk kiált, hogy mit képzelek mgamról, hogy a hülye dögömet mennyire féltem...pff...soha többe tnem megyek csak este 6 fele oda is...ELEGEM VAN EZEKBŐL A KISGYERMEKES ANYUKÁKBÓL! neveljáék meg azt a gyereket, a saját tesóm aki 1,5 éves nem csinálhatja ezt meg vele...nem hogy eg yidegen kölyök fogja majd!
Sziasztok! Én 2 kisgyermekes anyuka vagyok, kutyám jelenleg nincs, de később szándékozom majd tartani, ha a gyerekek picit nagyobbak lesznek. Kertvárosban lakunk, játszótérre nem igazán járunk, de azért találkozunk mi is kutyás gazdikkal. Az itt írt dolgok elég durvák, szinte alig van, aki leírná, hogy toleráns a másikkal. Mintha csak az itt említett 2 véglet lenne. Láttam én már olyan anyukát, aki örjöngött, mert a kutyakakit nem 2 mp-en belül szedte fel a gazdi a földről, viszont a saját gyerekét simán odasz..atta a játszótér kerítése mellé :S. És mondanom sem kell, hogy a látszólag éppen-hogy-pelenkát-elhagyó gyeremeke után nem szedte fel a termést, nemhogy 2 mp-en belül, de még 2 percen belül sem, hanem visszament trécselni a többi kismamához.
Viszont abban is volt részem, hogy a póráz nélkül sétáltatott kutyus beszökött a saját kertembe és belekakilt a gyermekem privát homokozójába. Mindezt annyi idő alatt, amíg kiálltam a kocsival és nyitva volt a kapu.
De alapjában véve szerencsére mindkét félről normális hozzáállással találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!