Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Titeket nem zavarnak a kisgyer...

Titeket nem zavarnak a kisgyerekes anyukák?

Figyelt kérdés

Amikor elmentek a játszótér mellett vagy valahol és ott van egy kisgyerek az anyukájával és mondjuk a gyerek meg akarja simogatni a kutyát az anya rácsap a kezére, hogy "fúj nem szabad, koszos stb..". Engem más kikészít, nem igaz, hogy egy gyereket ennyire féltenek. Főleg ha a gazdája ott van. Valamilyen szinten megértem őket, de a gyerek milyen lesz? Nagyobb korában nem fogja tudni, hogy mit kell csinálni egy állattal. Ti mit gondoltok ezekről?

Ja, tisztelet a KIVÉTELEKNEK.

2010. febr. 23. 18:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
74%
az én kutyám úgy néz ki, mint egy németjuhász, de keverék, középtermetű és nagyon vékony. a gyerekek olyan 3év körül rögtön azzal jönnek, hogy: jééj rex. de amúgy nem is az anyukák, hanem a felnőttek, ha pld az autóbuszban utazok vele, némyelik fél tőle és hogy vigyem odébb...szóval ebben van sok tapasztalatom..sajnos.
2010. febr. 23. 21:56
 22/30 anonim ***** válasza:
74%

hát, történetei mindenkinek vannak ... mindkét végletről:

erdőben túrázunk, a labradorom kb 5

2010. febr. 24. 06:21
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

hát, történetei mindenkinek vannak ... mindkét végletről:

erdőben túrázunk, a labradorom kb 50 méterre állt meg a gyerekes családtól, hogy megvárjon ... eszébe se volt feléjük menni .. anyuka sikitozva kapta fel a kb 6-7 éves gyereket és torka szakadtából orditott hogy "menj innen" .. biztos állatszerető gyerek lesz belöle

balatonparton a vérlabrador este 11kor ránézett a 3-4 éves gyerekre, elmentünk mellettük, igaz póráz nélkül, de a kutya felé se lépett ... a gyerek nekiállt bögni (este 11kor biztos nem a fáradságtól), hát a kutyám volt minden "mocskos dög" ... én meg nem hagyom hogy a kutyám szidják

van mellette egy törpesnacim, aki szánom-bánom, de nem szereti a gyerekeket. pici volt, ellopták a cigánykölkök, azota fél tölük ... de ö kivülröl cuki, aztán meg én vagyok a bunkó, hogy elhajtom a gyerekeket, hogy "nem, nem lehet gyömni", mert retteg és odakap ... mondjuk azért már nagyon sokat javult a dolog, de ehez is idő kell

2010. febr. 24. 06:28
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is egy anyuka vagyok meg egy kiskutya gazdája.Van egy tanyánk,mert a 3 éves lányom imádja az állatokat és oda mindig kivihetjük ha szültnek a kismacskák mindig játszik a kutyákkal,cicáccak.Kergeti a tyúkokat hagyom hagy játszon utána bejön és szépen letusul majd átöltözünk éshazamegyünk nincs ezzel semmi gond,de mikor megyünk az utcán én sem engedem,hgy minden jött-ment kutyát simogasson,és nem-nem kivételezek,hogy egy yorki jön elöttünk vagy egy bernáthegyi,sőt.Van mikor jobban félek egy kis yorkitól,mert a gazdika elengedi,de a kutyája idegbeteg és össze-vissza szaladgál,persze ez nem minden gazdára vonatkozik.Mikorláttom,hogy egy szép láthatóan ápolt (pl) bernáthegyi jön előttünk akkor a kislány már hú oda,a gazdájával beszlünk és utána szépen megsimogatja a kisfejt majd megyünk tovább.Nem szeretek általánositani,nem is fogok.De azt én is utálom mikor a játszotéren a kislányom a homokozoba kutyakakiba ül vagy egy kutya odaszalad és fellöki.Én,mint kutyagazdi nem is viszem a kutyámat játszótérre,de a kutyakakit mindig össze szedem utána.Nem nevelem a lányom a kutyák elen ő eldöntötte,hogy állatbarát lesz :).

Nem hiszem,hogy van olyan szülő aki a KISgyerekét odaengedi szivesen a kobor,koszos kutyához mi esetleg odadobunk neki egy kis eledelt ,de nem simogatjuk.Mi igy beszéltük meg,kobor kutyáknak csak eledelt dobhatunk,de nem simogatjuk,ha az utcán jön kutya odamegyünk,mint a nagylányok ( :D) és szépen megkérdezzük a gazdit ha azt mindja nem akkor emgköszönjük és elmegyünk szerintm ezt nem kell ragozni :D

2010. febr. 24. 10:00
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Igy van igaza van az utolsónak...Én kutya barát vagyok..van egy uszim és még kölyök,de nagyon szót fogadó tehát lábmellett jön ha azt mondom neki..ezért nem is szoktam pórázt vinni neki..egy kis füves területre viszem ahol sok kiskutya szokott játszani mindig este össze gyülünk..na hát nappal is oda szoktam őt vinni...de amikor az anyuka annyira nem foglalkozik a gyerekkel mert cseveg vagy akármi és a gyerek odaszalad (imádja a kuytám a gyerekeket)télleg nagyon szereti őket igy persze hogy ő is szalad elé és ugrál meg nyalakszik...odafordul az anyuka meglátja a gyereket hogy játszik a kutyával fel van háborodva-.-
2010. febr. 25. 18:07
 26/30 anonim ***** válasza:
81%

Engem nagyon is zavarnak...Ma is sétáltatom a kutyámat a cseke-tón, az enyém nagyon pici kis félős és szelíd állatka, erre jön velünk szemben 1 anyuka egy 5-6 éve skislánnyla meg egy pici babával, a kislány meg akarja simogatni a kutyámat erre az anyuka odajön, és elrángatja akislányt, ezzel a szavakkal "Haggyad kicsim azt a dögöt mert bolhás meg mindne baja van, a gazdáját kéne pórázon vezetni". A kutyám nem volt pórázon mert őt el szoktam engedni had szaladgáljon, masni volt a szőrében és szép selmyes szőre volt...mi baja lehetett? SEMMI!

A másik meg...játszótér mögött van ilyen foci pálya féleség ami tök jó füves és lehet futkosni. Mindennap ott szoktunk gyakorolni feladatokat és egyszer csak sikítva, futva kiabálja oda jön 1 kislány szó nélkül megtépi a kutyámat (nem túlzok) és puszilgatja az anyja meg a láthatáron sehol...CSak arra figyelt fel, hogy a kutyám nyüszített és ugatott, hogy hadja már békén én meg megfogtam a kutyámf elvettem az ölembe és elballagtam az anyuka meg utánunk kiált, hogy mit képzelek mgamról, hogy a hülye dögömet mennyire féltem...pff...soha többe tnem megyek csak este 6 fele oda is...ELEGEM VAN EZEKBŐL A KISGYERMEKES ANYUKÁKBÓL! neveljáék meg azt a gyereket, a saját tesóm aki 1,5 éves nem csinálhatja ezt meg vele...nem hogy eg yidegen kölyök fogja majd!

2010. febr. 25. 18:38
 27/30 anonim válasza:
66%

Sziasztok! Én 2 kisgyermekes anyuka vagyok, kutyám jelenleg nincs, de később szándékozom majd tartani, ha a gyerekek picit nagyobbak lesznek. Kertvárosban lakunk, játszótérre nem igazán járunk, de azért találkozunk mi is kutyás gazdikkal. Az itt írt dolgok elég durvák, szinte alig van, aki leírná, hogy toleráns a másikkal. Mintha csak az itt említett 2 véglet lenne. Láttam én már olyan anyukát, aki örjöngött, mert a kutyakakit nem 2 mp-en belül szedte fel a gazdi a földről, viszont a saját gyerekét simán odasz..atta a játszótér kerítése mellé :S. És mondanom sem kell, hogy a látszólag éppen-hogy-pelenkát-elhagyó gyeremeke után nem szedte fel a termést, nemhogy 2 mp-en belül, de még 2 percen belül sem, hanem visszament trécselni a többi kismamához.

Viszont abban is volt részem, hogy a póráz nélkül sétáltatott kutyus beszökött a saját kertembe és belekakilt a gyermekem privát homokozójába. Mindezt annyi idő alatt, amíg kiálltam a kocsival és nyitva volt a kapu.

De alapjában véve szerencsére mindkét félről normális hozzáállással találkoztam.

2010. márc. 4. 08:25
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen a jól nevelt kutyára is kéne, de amíg egyes helyeken semmiféle olyan terület nincs ahol a kutyát el lehet engedni addig ez a törvény is csak egy nagy kitolás a kutyásokkal.
2010. márc. 4. 11:23
 29/30 anonim válasza:
69%
Nem tudom eldönteni hogy a kisgyerek vagy az anyja zavar jobban...ez van.
2010. márc. 27. 01:28
 30/30 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem teljes mértékben igaza van a kérdezőnek,és nekem is van kis gyerekem.
2010. máj. 3. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!