Szeretnék akváriumot a szobámba. Szeretem hangosan hallgatni a zenét. Tudom, hogy a halak nem hallanak, de a rezgések zavarnák őket?
Figyelt kérdés
(hangosan alatt HANGOSAT értek, zene alatt pedig nem klasszikust :)2009. júl. 27. 23:46
1/6 anonim válasza:
olyan nagy teljesítményű kütyüid nemlehetnek h lobogjon a víz:D
szóval a víz felfogja a rezgést
2/6 anonim válasza:
Én házimozizok nem kis teljesítményű cuccon,és hangerőn a halak köszönik szépen le sem szarják még a legnagyobb robbanásra sem ijednek meg.Viszont mindenképp kérdezz meg egy gyakorló akvaristát,hogy milyen alapszabályokat kell betartani az akvarizálásnál,hogy az álom ne legyen rémálom és tudd élvezni az egészséges halak látványát!
3/6 anonim válasza:
hát nekem eleinte egy asztalon volt a hangcucc meg a halak, és nem túl hangos zenénél is furcsán mozogtak, szóval egy asztalra ne tedd őket.inkább távolabbra, a szoba másik sarkába tedd az akváriumot
:)
4/6 Salx Narval válasza:
A halak is hallanak. Nincs olyan bonyolult fülük mint az embernek, mert a víz sűrű közeg és a hangok, rezgések ötször olyan gyorsan terjednek.Hallásukat az úszóhólyag rezgésfelfogó képessége is segíti. A rezgéseket továbbít a fülbe.Ha az ujjaddal megpöckölöd az üveget, azonnal az összes hal megugrik.Nagy hangerő kell ahhoz, hogy hasonló erősségű rezgést okozzon, az üveg jó szigetelő. Arra kell vigyázni, hogy az akvárium ne legyen közvetlen a hangfalak irányában és azonos bútoron sem. Hozzá fognak szokni a hangokhoz, nem hinném ,hogy ez ártalmas rájuk nézve, rád annál jobban és ezt nem árt figyelembe venni.Fiatalabb koromban én is szerettem a hangos zenét és persze nekem is hiába szóltak, nem hittem el.Főleg a fülhallgató veszélyes, magas hangerőn.Bocs, hogy eltértem a témától.Habszivacsot is tehetsz az akvárium elé a zenehallgatás idejéig.Az a legfontosabb, hogy rezgés ne legyen. Tehát ne érintkezzen az akváriumtartó a hangfalakat tartó bútorral.Ha igazán jó hangzást akarsz amúgy is a falra kell szerelni a hangfalakat.A földre helyezett basszus hangfal okozhat káros rezonanciát a halakra nézve,ha a haltartó állvány is a földön van.Persze ehhez hatalmas hangerő kell.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm.
a szoba 1ik sarkába tervezem egy hozzá való tartóra az akváriumot, a másik sarkában lennének a hangszórók, bár csak 4x4 méteres a szoba. :)
és ahogy aánlotta a fentebbi író, majd vásárlás előtt is megkérdezem az eladót. :)
2009. júl. 28. 11:33
6/6 anonim válasza:
Igen. A folyamatos vibrálás olyan hatást kelt bennük, amitől abszolút felizgulnak. Ez olyan, mintha a nemi szervedhez egésznap egy rezgő vibrátort nyomnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!