Titeket zavarnak az előítéletek?
Kiskutyások!
Titeket nem zavarnak ezek az ostoba előítéletek ?
Pl.A yorkiknál és csivaváknál h milyen agresszívak ... Meglátnak egy yorkit vagy egy kistestű kutyát és egyből azt gondolják , hogy agresszív!
Miért nem fogják fel , hogy vannak kivételek ?
Felháborító!
"Ki mint él,úgy ítél."
Viszont ha nyugodt álmot szeretnél akkor Neked se legyenek ellenérzéseid az előítéletekkel élőkkel szemben.
:P
Túl kell lépni rajta, és be kell bizonyítani, hogy nem minden kutya olyan hárpia.
Sajnos nem véletlen, hogy ez az általános vélekedés. Ezek az 1-2 kilósra tenyésztett yorkik, akiket a szőke cicababák a hónuk alá csapva hurcolnak, borzalmasan vannak szocializálva, és nevelve.
Nekem is yorkim van, kutyaiskolába jártam vele, és egy okos, kiegyensúlyozott kutya. Néha megugat 1-2 embert, vagy kutyát, de mit csináljon egy kutya, aki még ráadásul terrier is:)
Nekem elég az, ha a saját kutyámmal bebizonyítom, hogy nem egy kis ideggörcs, a többiek meg oldják meg.
De valószínűleg a kistestűekben eleve van van valami frusztráció, én sem lennék nyugodt, ha minden ember 5x-10x nagyobb lenne, mint én.
Nem zavar, a saját dolgommal törődöm.
Egyébként életemben csak 3 kutya próbált megharapni, abból 2 pincsi, 1 meg tacskó keverék volt:P Szóval nem minden előítél nélkülözi az alapot...
Igen eléggé zavaró tud lenni. Nekem palotapincsim van. Rájuk is mindig azt mondják, hogy idegbetegek stb. Pedig teljesen nevelés kérdése. Nem egy pekingit ismerek akinek semmi gondja nincs. Én minden nap járok futtatóra is az enyémmel. Nagy kutyákkal is haverkodunk. Persze mikor mondom, hogy pincsim van akkor sokan mondják, hogy jaj biztos kis idegbeteg, meg hogy nekik milyen rossz tapasztalatuk volt már velük kapcsolatosan.
Hát most istenem, nekem nem egy fajtával volt negatív tapasztalatom. Még az általam imádott fajtákkal is még is ettől még imádom azt a fajtát, mert nem általánosítok. Az egyedet nézem sosem a fajtát. Nem szerencsétlen kutya tehet róla ha félrenevelik. Meg arról sem, ha ideggyenge mert nem magától született meg az emberek hozták le az almot pusztán pénzéhségből...
Persze aki megismeri a kutyámat rögtön pozitívan csalódik a fajtában, de pont ezért jó, mert így bebizonyítjuk, hogy ugyan az a fajta jó kezekben egy álomkutya is tud lenni :)
Köszönöm a normális válaszokat .
Az első meg elmehet a p...... :)
bocsi én kutyát tartok nem hörcsögöt,így nincsenek ilyen gondjaim...ennél nagyobbak vannak,de az már az én dolgom...:)
első voltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!