Miért ordas parasztság tüzelő szukát vinni vasárnap délelőtt a Városligeti nagyrét közepére?
Igen, az én 11 hónaposom is behívható, de mivel (félig) állatokról van szó, azért ez nem egy 100%-os, és nem egy tökéletesen kiszámítható és kontrollálható cselekvéssor. Még a legjobban kiképzett munkakutya is feladhatja a behívhatóságot.
Egyébként álljunk meg egy picit. Én mondtam, hogy nem tudom behívni? Vagy, hogy nem tudtam? 3mp alatt történt a dolog, és miután odarohant, rámászott és ém gyorsan elkaptam és pórázra tettem, akkor derült ki, hogy tüzel a szuka. Minek ide ez a behívós okoskodás? Minek hívjam be, ha nappal, központi helyen játszani odaszalad másik kutyához? Azért vagyunk kint. Azt megegnézem, hogy már aktust elkezdő kutyát hogyan hív be itt bárki. Kb annyi az esély rá, mint tengerészt kihívni a leánykollégium vetkőzőpartiáról.
Én is ivartalanítani fogom, csak mivel 6 hónapos koráig nem történt meg, az orvos azt tanácsolta, várj meg az 1 évet, mert ebben a 6 hónapban alakul ki a másodlagos nemi jelleg, és abba beleszól hormonálisan.
"Hát nézd, a kant is lehet, de nem ő fig kiskutyákat szülni." - nem, de a tiédet fogják kilapítani, amikor a szuka után szalad mégis, habár azt hiszed már nem érdekli.
Parasztság tüzelő szukát a legnagyobb csúcsidőben ilyen kutyaforgalmas helyre vinni, de ha neked ez problémát okoz, tehát neked el kell fognod a sajátod, bármiben ez hátráltat, akkor ivartalaníts és nem lesz gondod. Vagy vidd te odébb a kutyádat, vagy sétáltasd éjszaka, vagy kietlen helyen, akkor tuti nem találkozol tüzelő szukával! Mert nézheted úgy, hogy jelen probléma okozója egy tüzelő szuka, de ha a te kutyád nem lenne ivaros egyetlen tüzelő szuka se zavarná többé, se a csúcsidőben ligetben sétáltatott, se a többi.
Ha érdekel privátban küldök egy telószámot vissza is hívlak ha kell és ha hozol egy tüzelő kutyát ami pont időben is van bármikor, bárhol megmutatom a saját airedale terrierremmel , hogy lehetetlen nincs csak tehetetlen:)
Még engedelmesezek is a tüzelő kutya mellett ês vidáman farokcsóválva jön mellettem magas koncentrációval!
Ezt azért mondod ilyen bátran, mert tudod, hogy ez úgysem fog megtörténni, szinte nulla rá az esély. (Ráadásul a tüzelésnek is megvannak a fokozatai)
Ezzel párhuzamosan meg a kutya nem egy homogén állat, nem az van, hogy minden kutyára ugyanaz jellemző és minden kutyával ugyanazt meg lehet csinálni. Ha minden kutyának egyforma lenne a habitusa, akkor nem lenne ennyi féle kutya. Úgyhogy ezt a buta felvetést szerintem gyorsan felejtsük el. Olcsó dolog kutyásoknak írásos fórumon fényezni magukat.
"Még engedelmesezek is a tüzelő kutya mellett ês vidáman farokcsóválva jön mellettem magas koncentrációval!"
(Tisztelettel szólva, de ilyen kutyát én nem szeretnék magamnak. Én a kutyákat szeretem, nem a robotokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!