Miért ordas parasztság tüzelő szukát vinni vasárnap délelőtt a Városligeti nagyrét közepére?
Én úgy tudom a kan kutyákat is lehet ivartalanítani, nem? De igazából erre a kérdésre nincs megfelelő válasz.
Hát nézd, a kant is lehet, de nem ő fig kiskutyákat szülni.
"Tenyésztő lévén 4 szukám van és 2 kanom."
És kiviszed őket a város egyik legfrekventáltabb kutyasétáltató helyének közepére kutyázási csúcsidőben?
Ivaros kanom van es igen, siman lehivom a tuzelo szukarol, sot, volt, hogy az elso heten, amikor a szuka meg nem termekeny, setaltattam is egyutt tuzelo szukaval. Neveles kerdese.
Ugy gondolom, hogy mind a szuka, mind a kan tulajdonosanak van lehetosege eldonteni, hogy ivaros marad-e a kutya vagy sem es ha az marad, akkor szamoljon a kovetkezmenyekkel. A kan menni fog a szukak utan, ez termeszetes, nevelni kell, hogy ilyen helyzetben se ugy keljen osszevadaszni. A szukagazdi meg szinten tartsa kontroll alatt a kutyajat es jelezze a tobbi kutyasnak a helyzetet meg mielott osszeengedik oket, illetve lehetoseg szerint ne csucsidoben menjen a legforgalmasabb helyekre. Ezek alapveto udvariassagnak szamitanak, ha nem tetszik, akkor lehet ivartalanitani. Sajnos voltak rossz tapasztalataim, amikor a gazdi elengedi boklaszni a kutyajat, az bejon a kutyafuttatora az enyemhez, a tulaj meg percekkel lemaradva bandukol utana es csak akkor szol, hogy tuzel.
Nyugi, itt mindenkinek tökéletesen nevelt a kutyája, épphogy csak le nem főzi neki a reggeli kávét. Köbgyököt kell vonni, abból, amit írnak, és kb. ott van az igazság. Főleg egy kamasz, nevelés alatt álló kutyát megnézném, hány ember hív el a tüzelő szukáról. Itt mindenkinek 100 %-osan behívható a kutyája, csak a való életben nem láttam még olyat kb. sehol.
Én mondjuk az ilyen esetekre ivartalaníttattam a kan kutyáimat, valószínűleg el tudnám őket hívni tüzelő szukáról, mert napi szinten gyúrok velük az önkontrollra, de nem kell a stressz meg a feszkó.
Nekem is vannak szukáim ês kanok is mindig megoldottuk ! Ha fegyelmezett a kutyád akkor 11 hónaposan is behívható !
A kiállításokra is hoznak tüzelő kutyákat és túl kell vészelni a kanoknak és kunkaversenyen is ugyan úgy kell teljesíteniük ha normálisan van tanítva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!