Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ordas parasztság tüzelő...

Miért ordas parasztság tüzelő szukát vinni vasárnap délelőtt a Városligeti nagyrét közepére?

Figyelt kérdés
2015. máj. 3. 10:02
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom a kan kutyákat is lehet ivartalanítani, nem? De igazából erre a kérdésre nincs megfelelő válasz.

Hát nézd, a kant is lehet, de nem ő fig kiskutyákat szülni.

2015. máj. 3. 14:17
 12/43 A kérdező kommentje:

"Tenyésztő lévén 4 szukám van és 2 kanom."

És kiviszed őket a város egyik legfrekventáltabb kutyasétáltató helyének közepére kutyázási csúcsidőben?

2015. máj. 3. 14:18
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Ivaros kanom van es igen, siman lehivom a tuzelo szukarol, sot, volt, hogy az elso heten, amikor a szuka meg nem termekeny, setaltattam is egyutt tuzelo szukaval. Neveles kerdese.

Ugy gondolom, hogy mind a szuka, mind a kan tulajdonosanak van lehetosege eldonteni, hogy ivaros marad-e a kutya vagy sem es ha az marad, akkor szamoljon a kovetkezmenyekkel. A kan menni fog a szukak utan, ez termeszetes, nevelni kell, hogy ilyen helyzetben se ugy keljen osszevadaszni. A szukagazdi meg szinten tartsa kontroll alatt a kutyajat es jelezze a tobbi kutyasnak a helyzetet meg mielott osszeengedik oket, illetve lehetoseg szerint ne csucsidoben menjen a legforgalmasabb helyekre. Ezek alapveto udvariassagnak szamitanak, ha nem tetszik, akkor lehet ivartalanitani. Sajnos voltak rossz tapasztalataim, amikor a gazdi elengedi boklaszni a kutyajat, az bejon a kutyafuttatora az enyemhez, a tulaj meg percekkel lemaradva bandukol utana es csak akkor szol, hogy tuzel.

2015. máj. 3. 14:59
 14/43 anonim ***** válasza:
85%
Mindketten hibáztatok. Tüzelő szukával valóban a normális gazda igyekszik a sokkutyás társaságot elkerülni. Szukát pórázra venni. Viszont a te kanodtól is elvárható az irányíthatóság, ha el van engedve. Ebbe pedig bele tartozik a mindenkori behívás teljesítése. A fajfenntartó ösztön pedig neveléssel alárendelhető az engedelmességnek.
2015. máj. 3. 15:29
 15/43 A kérdező kommentje:
Egy írásos fórumon mindenkinek tökéletesen nevelt kutyája van. Hogy a valóságban mit csinálnak, azt sosem tudjuk meg.
2015. máj. 3. 16:21
 16/43 anonim ***** válasza:
41%
Oke, akkor sz.rj bele, hatha egyszer elcsapja az auto, mert a kutyad nem tud uralkodni az osztonein.
2015. máj. 3. 16:31
 17/43 A kérdező kommentje:
11 hónapos (inkább 10) kutyák azért nem uralkodnak jellemzően a nemi ösztönökön. Még akkor sem, ha egyébként más helyzetekben jól koordinálható.
2015. máj. 3. 16:48
 18/43 anonim ***** válasza:
88%

Nyugi, itt mindenkinek tökéletesen nevelt a kutyája, épphogy csak le nem főzi neki a reggeli kávét. Köbgyököt kell vonni, abból, amit írnak, és kb. ott van az igazság. Főleg egy kamasz, nevelés alatt álló kutyát megnézném, hány ember hív el a tüzelő szukáról. Itt mindenkinek 100 %-osan behívható a kutyája, csak a való életben nem láttam még olyat kb. sehol.

Én mondjuk az ilyen esetekre ivartalaníttattam a kan kutyáimat, valószínűleg el tudnám őket hívni tüzelő szukáról, mert napi szinten gyúrok velük az önkontrollra, de nem kell a stressz meg a feszkó.

2015. máj. 3. 17:15
 19/43 anonim ***** válasza:
39%

Nekem is vannak szukáim ês kanok is mindig megoldottuk ! Ha fegyelmezett a kutyád akkor 11 hónaposan is behívható !

A kiállításokra is hoznak tüzelő kutyákat és túl kell vészelni a kanoknak és kunkaversenyen is ugyan úgy kell teljesíteniük ha normálisan van tanítva!

2015. máj. 3. 17:16
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Vésérelni meg nem szoktam semmit, az biztos felétek szokás, falun, de annyi illem van bennem, hogy a tüzelő szukámat nem viszem kutyák közé, mert nem tudhatom, hogy a másik kutya milyen neveltségi szinten áll. Lehet keménykedni, meg megmutatni, hogy te mekkora ász vagy, csak ad egy: sosem lesznek normális emberi kapcsolataid, ad 2: a saját kutyáddal is kicseszel.
2015. máj. 3. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!