Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie csodaszép...

Border collie csodaszép kölykök áron alult?

Figyelt kérdés
Láttam egy hirdetésben pár hete de sajnos nem találom, kérném a segítségeteket hátha valaki más is látta vagy esetleg ő a hirdető amire az esély 0 %

2015. ápr. 27. 15:03
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
a második olx-es hirdetés, amit belinkeltél (40.000) az egy tájékoztatás, hogy mire figyeljenek oda a leendő vásárlók. Az összeg pedig azért ilyen alacsony, mert igy biztosan sokan megnézik, akik olcsó kutyát keresnek. Az olx-en csak ebben a formában lehet tájékoztatni, mert különben törlik a hirdetést.
2015. ápr. 27. 20:41
 32/39 anonim ***** válasza:
85%

nem azért mondjuk, hogy tenyésztőtől vásároljon, mert a kutyát pénzben mérik.. egyszerűen ne tömjük a szaporítók zsebét, mert ők sz@rnak az állataik jólétére, csupán haszonszerzésből képesek évente 2x lefialtatni egy szukát, genetikailag vagy fertőződés útján beteg kiskutyákat idő előtt leválasztani, és pénzé tenni, beltenyészteni, az állataiknak az alap igényeket nem megadva undorító körülmények között tartani! (nem minden szaporítóra igaz ez az összes állítás, de a tipikus "mini" yorki és hasonló kiskutyagyárakra annál inkább) de sok esetben miattuk van tele kis- és nagykutyákkal az összes menhely, mert amíg a sok (már bocsánat) hülye megveszi tőlük az extra mini, meg ritka színű, "fajtatiszta" kutyákat, addig folytatni fogják az évi akár több tucat kiskutya gyártását, mert milyen jó és könnyű pénz már.

ez egyszerűen emberileg nem helyes! persze, nem minden kutya lesz beteg, de komolyan, ne támogassunk már ilyen embereket! vagy gyűjtsön az ember egy valóban olyan kinézetű, képességű és fajtájú kutyára, amilyet szeretne, vagy nézzen körül egy menhelyen, azzal legalább életet is ment!

(bocsánat, kiakadtam kicsit, de ezt ki kellett adni magamból.)

2015. ápr. 27. 20:46
 33/39 anonim ***** válasza:
74%
#32 vagyok, közben törlődött a komment, amire ilyen idegesen reagáltam. még egyszer elnézést, de annyiszor jön fel ez a téma gyakorin, hogy már nem bírtam..
2015. ápr. 27. 20:48
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Akik annyira védik a szaporítókat, azoknak ajánlom a következő videót:

[link]

És csak tájékoztatlak titeket, hogy a szaporítók vásárlás előtt kimosdatják a kiskutyát, beteszik a szobába, hogy véletlenül se merüljön fel senkiben az, hogy valójában hogy bánnak a kutyáikkal. A vevő sohasem a valódi állapotokat látja.

Ha valaki olcsó kutyát akar és azt mondja, hogy nem baj, ha szaporítótól van, akkor jusson eszébe az, hogy minden forinttal, amit kiad a kiskutyáért segíti ezeket az embereket és ha áttételesen is, de állatkínzást követ el, mert miattuk gyártják lelketlenül ezeket a szerencsétlen kölyköket és kínozzák halálra a szukákat.

2015. ápr. 27. 21:06
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
28-as, az, hogy egy magyar pásztortól vettél egy mudit (amit ugye magyar pásztorok alakítottak ki... de pl rotit már fura lenne) egy dolog, szaporítótól kutyát venni pedig egy másik.
2015. ápr. 27. 23:55
 36/39 anonim ***** válasza:
50%
28-as: az ilyen 7000 forintos mudik miatt van annyi munkaja a fajtamentesnek.
2015. ápr. 28. 10:58
 37/39 anonim ***** válasza:
23%
Miért, a 100000FT-os nem kerülhet oda? Én láttam már neves tenyésztőtől származó, törzskönyves mudit is náluk....Mégpedig nem is olyan régen.
2015. ápr. 28. 11:05
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Van, de 90% tk nelkuli szaporitvany. De ha nem hiszed, hogy mekkora problema ez, beszelgess el veluk. En mar megtettem, nagyon tanulsagos volt.
2015. ápr. 28. 11:57
 39/39 A kérdező kommentje:
De hülye voltam, áron alul akartam venni, igazatak volt, ki tudja úgy hogy egészséges lesz -e, vagy nem.Beszéltem egy csomó kennelle, és megtaláltam a nekem szimpatikusat,és már le van foglalva egy kutyi. :)
2015. júl. 20. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!