Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie csodaszép...

Border collie csodaszép kölykök áron alult?

Figyelt kérdés
Láttam egy hirdetésben pár hete de sajnos nem találom, kérném a segítségeteket hátha valaki más is látta vagy esetleg ő a hirdető amire az esély 0 %

2015. ápr. 27. 15:03
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Kérjél mindenről papírt. Nézd meg, hogy néz ki egy törzskönyv, és egy szűrésről szóló papír. Olvasd el a fajta standardjét. Ha minden papír megvan, akkor mondjuk nem értem, miért 40.000, de akkor nem nagyon lehet belekötni.
2015. ápr. 27. 15:58
 22/39 NoHead Dog ***** válasza:

Arra figyelj, hogy az a 40.000 csak irányár. Lehet ennek a háromszorosa is.

De hívd fel, érdeklődj, ha jönnek a kiskutyák, látogasd meg a tenyésztőt. Nézd meg a szülőket, és a tk-t mindenképp kérd! Anélkül ne vedd meg a kölyköt.

2015. ápr. 27. 15:59
 23/39 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
De ezek nem a 20e forintosak? Mert abba tutira nem fér bele.
2015. ápr. 27. 16:00
 24/39 A kérdező kommentje:
Oké rendben :)
2015. ápr. 27. 16:06
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Így kellene működnie, ahogy a második (40.ezres) hirdetésben le van írva. Viszont gyanús, hogy nincs ott a kennelnév, illetve nagyon olcsónak tűnik - vajon nem csak azt írta ki az eladó, amit látni szeretnénk?

De mindez kiderül, ha megszületnek a kölykök, hogy valóban törzskönyvezettek lesznek-e. Addig is felhívhatod a hirdetőt, kérdezd meg, melyik kennel, megnézheted-e a szülőket, a szülők papírjait (törzskönyv, eü. szűrések papírjai, kiállítási és/vagy munka eredmények). Ha minden rendben, és a kicsiket is valóban így adják el, ahogy le van írva, akkor jó.

Azért is gyanús amúgy, mert olx-n és hasonló oldalakon nem szoktak hirdetni a tenyésztők.

Bár általában 100 ezer Ft felett kezdődnek a fajtatiszta kutyák.

Ha valóban border collie-t szeretnél, ne az ára legyen az elsődleges szempont, hanem a tenyésztő jó híre, a tőle kikerült kutyák egészsége, eredményei. Érdemes alaposan körüljárni a témát vásárlás előtt!

Itt is körülnézhetsz: [link]

2015. ápr. 27. 16:07
 26/39 anonim ***** válasza:
13%
Az én colliem se könyves, de úgy néz ki és gyönyörű!! Eddig nem is beteg pedig 2 éves...nem előírás h a szaporitosok csak beteg korcsok lehetnek.
2015. ápr. 27. 16:09
 27/39 anonim ***** válasza:
90%

De az sem előírás,hogy nem azok attól,mert szerencséd volt.Egyszer.

Nekem a 13 ezerért vett kutyám félmillió(!!!!!)forintomban van,csak az állatorvosi költségek.Plusz ideggyenge és extra köcsög minden nála kisebb kutyával.

2015. ápr. 27. 18:00
 28/39 anonim ***** válasza:
0%

Ha már terelőkutya: 7000Ft-ért vettem egy mudi kölyköt 6 éve egy juhászembertől. Oltásokkal együtt, 2,5 hónaposan. Azóta semmi baja, remek kutya lett, szocializált, és nagyon értelmes. Baja még nem volt.

Vajon, ha tenyésztőtől vettem volna, mennyivel lenne jobb kutya? Szerintem semmivel.

Kérdező: ne az árat nézd (akár olcsó, akár több százezres), nem az számít. Jó legyen a kutya, az számít! És azt nem pénzben mérik, akár mit is akarnak ezen az oldalon elhitetni a kérdezőkkel!

Látni kell a kutyát, a szüleit, stb stb. És ott tudod eldönteni csak. Hirdetésen keresztül nem.

A kutya után menni kell, utazni kell, ha olyat találsz. Én is mentem az enyémért nagyon sok km-t, de meg is érte :)

2015. ápr. 27. 19:57
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

És honnan tudod például,hogy a szaporító által mondott kan az apa és nem mondjuk a szomszéd Bodri?

Mi igazolja,hogy a szülők nem örökítik a fajtabetegségeket?

2015. ápr. 27. 20:18
 30/39 A kérdező kommentje:
28-as kommentelő rendben és köszönöm a többiek válaszát is :)
2015. ápr. 27. 20:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!