Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen skót juhász típusok...

Milyen skót juhász típusok vannak a fajtán belül? Mely kennelek tenyésztenek egy-egy adott típust?

Figyelt kérdés

A tenyésztők oldalán olvasom, hogy az egyik ilyen, a mások olyan típusúakat tenyészt. Milyen típusok vannak? Mely kennelek tenyésztenek egy-egy adott típust?

Nekem a kicsit régebbi típusú, nem annyira macifejű-szőrű colliek tetszenek ilyet is szeretnék tartani.

2015. ápr. 26. 20:49
 1/7 A kérdező kommentje:

Ez a típus pl. nagyon-nagyon tetszik:

[link]

2015. ápr. 26. 23:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez a klasszikus típusra hajaz, de ez már nagyon ritka. Magyarországon belül alig van pár klasszikus collie. A maciszerű ( [link] a show vonal, ami sokszor igen élesen elválik az eredeti, klasszikus vonaltól. Magyarországon többnyire ezek a kutyák vannak, de természetesen vannak kifejezetten szépséges példányok is, nekem pl. ő nagyon tetszik - élőben is volt alkalmam találkozni vele: [link]

Ő is show vonalú, de szerintem csodaszép.

Remélem, segítettem.

(persze ezeken belül is vannak különböző típusok, de ezekről regényt lehetne írni)

2015. ápr. 27. 15:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja igen, az lemaradt, hogy az országban nem találsz kifejezetten klasszikus vonalat, csak arra némileg hasonlító show vonalat. Gyönyörű kutyák vannak a Nyitramenti kennelnél, de bátran ajánlom a Rineweld, a Dragon Gold, a Nolynna Lux, a Sherborne, az Amulet of Gold, és a Kőakói kenneleket. Magyarország, mondhatni, a collie tenyésztés melegágya, de rengeteg szaporító is van. Én ezekből a kennelekből vennék, attól függően, milyen típust, milyent színt szeretnék, és hogy egyáltalán mire kell az a kutya.
2015. ápr. 27. 15:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igazából gyerekkoromban volt skótom, ő az a csehszlovák vonal volt, nem volt túl szép és a füle állt, mint egy rókának, de nagyon szerettem. Most is collie-m van, aki a szüleimnél maradt, mikor a férjemmel összeköltöztünk, 10 éves. A Country's dream kennelből való. Ő is inkább klasszikus típus, de a kennel ma már nincs meg.

Kár, hogy nincs, aki kifejezetten ilyen típusokat tenyészt itthon, mert ahogy elnéztem, nyugati országokban és Angliában is vannak ilyenek és szerintem lenne rájuk kereslet...

A Rineweldet és a Marrow kennelt néztem ki. A Kőakói jó? Van, ki szerint születnek ott problémás kutyák is sajnos.

Főleg kedvencnek kéne, gyerekek barátjának, kirándulni, kutyaiskolába járni, és ha olyan, akkor kiállításra is vinném.

2015. ápr. 27. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:

A Marrow kennelt nem igazán ismerem, de én akkor mindenképpen ajánlanám a Rineweldet, ha főképp merle kutyusra vágysz - persze a többi színből is gyönyörű kutyáik vannak, de főleg ez a profiljuk. A tenyésztő rendkívül segítőkész, a kutyái imádja, ez működik viszont is. Nagyon lelkiismeretes, kizárólag ajánlani tudom.

Valaki kritizálja, mert volt nála egy öröklődő betegség, amire most már fokozottan ügyel, és nem hallottam, hogy az elmúlt időben lett volna ilyen probléma.

2015. ápr. 28. 15:11
 6/7 anonim ***** válasza:
És a Rineweldben nyár elején lesznek is bébik, egy szerintem szuper párosításból. Párduc nagy kedvencem a tri kanok között, az előző alomban pedig csodaszép kölykök születtek. Ha már most nagyon komolyan gondolod a colliet és a Rineweldet, és próbálkoznék náluk a helyedben. :)
2015. ápr. 28. 15:20
 7/7 anonim ***** válasza:
A Marrow -ma már Killinworth- egy nagyon jó kennel. A tenyèsztő hölgy nagyon kedves, segìtőkès, a kutyák gyönyörűek, igazi egyènisègek. Mèg nincs collie-m, de az első kutyám Katától lesz...ha minden igaz pár hónap múlva, mert most tüzel a kiszemelt anya kutyus. : ) Terveim között szerepel viszont a jövőre nèzve Nyitramenti, Campobellói ès Rineweld kutyus is. Ez a fajta az egyetlen, amelyik mindegyik szìnváltozatban tetszik, a kis lelkükről, tulajdonságukról meg regènyt lehetne ìrni. Imádom ezt a fajtát!
2015. szept. 27. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!