Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hónapos amstaff poblémák?!

8 hónapos amstaff poblémák?!

Figyelt kérdés
Örökbefogadtam egy 8 hónapos amstaff kan kutyust.Az előző gazdái nemsokat foglalkoztak vele,a nap nagy részében láncon volt.Nálunk kertesházban szabadon,napi fél óra séta,+2 óra játék.Mivel eddig nem ismerte a pórázt a séta egy katasztrófa vele...eszméletlenül húz.Alkalmazom a megfelelő módszert.Ha húz,azonnal rászólok egy határozott NEM-el,és megállunk,hátraarc. Sok helyen írják,hogy ha laza a póráz,azonnal dicsérjem...de nálunk ilyen nincs !!.sosem laza ....menne előre mint egy birka,megállíthatatlan.3 hete van nálam.Falkavezér problémával fogtok jönni,de ezt élből cáfolom,ugyanis mindent alkalmazok ezzel kapcsolatban,és már sok rossz szokását elhagyta nekem köszönhetően,hallgat rám a sétát leszámítva.Kutyasuli sajnos a közelünkben nincs :( Sok éves kutyás tapasztalatom van,az első kutyám Kaukázusi volt,a második Közép Ázsiai,velük sosem volt gond,pedig úgygondolom természetileg önfejűbbek..jó tudom összehasonlíthatatlan a terrier és a juhászkutya, de akkoris...Csalódnék magamban ennyi év kutyás tapasztalattal a hátam mögött ha pont egy staffi fogna ki rajtam.Szöges nyakörvön is gondolkodtam már,bár azt elég drasztikusnak találom. Valakinek nincs valami bombabiztos húzás elleni tippje? előre is köszi. Szeretem imádom,gyönyörű csupaizom kutyus,és nagyon szeretnék segíteni neki.A többi kutyával kerítésen keresztül nem agressziv,de sajnos nemtudok összehozni közös sétát másik kutyussal,pont a húzása miatt...nő vagyok,iszonyat nehéz megtartani olyankor.Előre is köszi ha valaki tud valami tutit...amstaff gazdik válaszait is várom!
2015. márc. 15. 19:58
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 sippara ***** válasza:
Jesszusom, dehogy defektes, csak szocializálatlan (ezért fél idegen hangoktól és élőlényektől) és nem tudod kezelni (ezért nem figyel rád pl játék közben, ezért tartod elképzelhetetlennek, hogy képes legyél irányítani játék közben) - ezért is lenne fontos a suli, mert ha az együtt töltött időtök első egy éévét azzal töltöd, hogy hülyeségeket ültetsz el és erősítesz meg a kutyában, onnan marha nagy meló lesz helyrehozni.
2015. márc. 16. 23:29
 62/64 anonim ***** válasza:

Azért nem figyel rád játék közben, mert

a) nem követeled meg

b) nem vagy neki elég érdekes

c) mivel kamasz, próbálgatja, hogy leszarhat-e téged

d) ezek kombinációja :)

Ettől még lehetsz neki aktuálisan a legbiztosabb pont az életében, meg amúgy sokszor egyszerűen csak azért mennek oda ilyen helyzetben a gazdához a kutyák (mögéjük is), mert támogatást várnak, az érzést, hogy nincsenek egyedül. A kutya ugye falkában erős, szóval neki elég természetes dolog visszaszaladni a többiekhez. Az meg, hogy mögéd bújt, jelentheti azt is, hogy egyszerűen ő nem akart belemenni ebbe a szituációba, inkább csináld te, ha lehet. Mindenesetre ez marha jó jel, sokkal jobb ez a reakció egy váratlan helyzetre, mintha világgá szaladna. Biztonságosabb mindenkinek :)

Az a "baj" amúgy a kutyák viselkedésével, hogy nem egyértelmű :) Morgásból is van veszélyes, támadó jellegű, meg van sima anyázós, ami igazából nem veszélyes, meg ugye a játék közbeni morgás. Három tök különböző jelentés ugyanarra a hangra (ami persze nem ugyanaz, lehet hallani a különbséget, de egy szót használunk rá, és avatatlan fül könnyen összekeveri). A farokcsóválás is jelezhet boldogságot, de sima izgatottságot is, aminek semmi köze a boldogsághoz. A hanyatt vágódás jelezhet behódolást, de a gazda kijátszását is. Szóval nem lehet így látatlanban kijelenteni, hogy ha a kutya ezt csinálja, akkor az tutira azt jelenti. Minden szituációtól függ, mint ahogy a szavak, mondatok jelentését is nagyban tudja módosítani a szövegkörnyezet.

2015. márc. 16. 23:42
 63/64 A kérdező kommentje:
Szerencsere ram nem morog. Az elso 3 napban tette. Amikor elakartam tőle venni a játékát,vagy amikor bementem abba a helységbe ahol ő éjjelente alszik. Na aztán harmadnap gondoltam egyet,szo nelkul bementem a helysegbe,leultem a pokrocara,vártam a reakciót..megállt az ajtóban ,odamorrantott egyet,jelezve hogy nekem az ő helyén semmi keresnivalom.Nemfoglalkoztam a morgással,nagyon hangosan kiutasitottam onnét,elvégre neki területe nincs,max nekem amit ő használhat. Ezzel a probléma meg is oldodott,azota akkor megyek be a helyere amikor akarok,nem is erdekli.A kovetkezo napokban jott az ujabb probalkozasa...rajtam kivul,a csaladban mindenkin parzo mozdulatokt vegzett. Azonnal kozbelepten,a nyakánál fogva lerántottam az illetőröl,nagyon megszidtam ,aztán elkullogott.Azota ezt sem csinalja.Tehát rengeteg rossz szokasarol leszoktattam már,ugyhogy rohadtul nemkell elkonyvelni hogy nem ertek a kutyahoz ;) Csak ez a franya seta nem akar mukodi..de ezen is tul leszunk
2015. márc. 17. 07:50
 64/64 A kérdező kommentje:
Hihetetlen domináns kant fogtam ki. De úgyérzem napról napra egyre jobblesz,haladunk,ha a séta is osszejon,akkor mar csak a játék közbeni odafigyelésre kell fókuszálnom.Megpróbaljuk a setat hatraarc nelkul,sima megallassal..meglátjuk mennyire esik le neki a tantusz...de dokival akkoris megnézetem ezt az idegrendszer dolgot,mert valoszinu hogy egy agyonszaporitott kutya a százhuszadik alomból,szóval biztos ami biztos.
2015. márc. 17. 07:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!