8 hónapos amstaff poblémák?!
Figyelt kérdés
Örökbefogadtam egy 8 hónapos amstaff kan kutyust.Az előző gazdái nemsokat foglalkoztak vele,a nap nagy részében láncon volt.Nálunk kertesházban szabadon,napi fél óra séta,+2 óra játék.Mivel eddig nem ismerte a pórázt a séta egy katasztrófa vele...eszméletlenül húz.Alkalmazom a megfelelő módszert.Ha húz,azonnal rászólok egy határozott NEM-el,és megállunk,hátraarc. Sok helyen írják,hogy ha laza a póráz,azonnal dicsérjem...de nálunk ilyen nincs !!.sosem laza ....menne előre mint egy birka,megállíthatatlan.3 hete van nálam.Falkavezér problémával fogtok jönni,de ezt élből cáfolom,ugyanis mindent alkalmazok ezzel kapcsolatban,és már sok rossz szokását elhagyta nekem köszönhetően,hallgat rám a sétát leszámítva.Kutyasuli sajnos a közelünkben nincs :( Sok éves kutyás tapasztalatom van,az első kutyám Kaukázusi volt,a második Közép Ázsiai,velük sosem volt gond,pedig úgygondolom természetileg önfejűbbek..jó tudom összehasonlíthatatlan a terrier és a juhászkutya, de akkoris...Csalódnék magamban ennyi év kutyás tapasztalattal a hátam mögött ha pont egy staffi fogna ki rajtam.Szöges nyakörvön is gondolkodtam már,bár azt elég drasztikusnak találom. Valakinek nincs valami bombabiztos húzás elleni tippje? előre is köszi. Szeretem imádom,gyönyörű csupaizom kutyus,és nagyon szeretnék segíteni neki.A többi kutyával kerítésen keresztül nem agressziv,de sajnos nemtudok összehozni közös sétát másik kutyussal,pont a húzása miatt...nő vagyok,iszonyat nehéz megtartani olyankor.Előre is köszi ha valaki tud valami tutit...amstaff gazdik válaszait is várom!2015. márc. 15. 19:58
51/64 A kérdező kommentje:
És azt azért ne mondja nekem senki,hogy játék közben a kutyája ÖSSZES mozdulatát tudja szabályozni,mert akkor hazudik. Ő mozog a kutya helyett? max azt lehet neki megtanitani hogy ne legyen durva...de akkoris történhet baleset,más okból.
2015. márc. 16. 11:11
52/64 anonim válasza:
Ja, történhet. Meg történhet ez is: [link]
Két nagy kutya ugyanúgy tud egymásnak sérülést okozni, a picikre viszont jobban is szoktak figyelni, mert nem hülyék. A kicsik se hülyék, tudnak magukra vigyázni, rászólnak a nagyra, ha túl sok, meg odébbugranak, ha rájuk lépnének, mert tudják, hogy kicsik. Ne parázd túl a dolgot :) Az egészséges óvatosság oké, vigyázni kell, de az, hogy van esélye annak, hogy baj lesz, és ezért inkább teljesen lenullázzuk a közös bulizást... Ennyi erővel sétálni se vidd ki, mert elszakadhat a nyakörv, vagy kinyílhat a karabiner, és beszaladhat a kutya egy kamion alá.
Ha együtt élnek a kutyák, összeszoknak, de csak akkor, ha adsz rá lehetőséget nekik.
53/64 A kérdező kommentje:
hát majd valahogy megpróbálom ezt a fajta parát elhagyni...de elég nehéz, soha nem bántottam állatot,de ha neki baja esne, nemtudom mitcsinálnék a staffival mérgembe,de nemtudnám visszatartani az indulataimat,nekem ez a kicsi a legfontosabb az életben.
2015. márc. 16. 11:53
54/64 anonim válasza:
Nem olvastam el az osszes valaszt, de van ket javaslatom. Az egyik, hogy vehetnel egy futopadot, amin otthon jol lefarasztod, utana sokkal konnyebb lesz elvinni setalni. A masik, amiert tudom, hogy le fognak pontozni, meg allatkinzonak fognak kikialtani, de en semmi rosszat nem latok a szogesben, HA jol hasznaljak, viszont nagyon hasznos lehet ilyen esetben.
55/64 anonim válasza:
Tegyél rá egy szájkosarat eleinte a staffira, mikor összeismerkedik a kiskutyával. Az izgatottságot, dominálást tiltsd. Különben nekem is az a személyes véleményem, hogy hívj egy kiképzőt, mert lehet, hogy van egy neveletlen kutyád, ami nem gond, de pár hét alatt simán beletehetsz nem kívánatos viselkedésformákat, amit utána sokkal nehezebb kinevelni.
56/64 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.Pont az imént egy nagyon furcsa dolog történt velünk. Kint voltam vele az udvaron,és a szomszéd jagd terrierje átszökött hozzánk.Elég agresszív más kutyával.Namost vicsorogva morogva futott a staffim felé,aki egy percre megfeszült,aztán elfutott előle,bebújt a hátam mögé :O ez mit jelentsen? hazazavartam a jagdot,utána már előbujt a hátam mögül. Mért bújt mögém???
2015. márc. 16. 14:06
57/64 anonim válasza:
Szerintem azért bújt a hátad mögé, hogy megvédd Őt a konfliktustól. Én így gondolom, de nem szentírás :)
58/64 A kérdező kommentje:
eddig én is eljutottam,csak furcsa ez a meghunyázkodó viselkedés..mondjuk inkább ez, minthogy széttépje.Azt nem ertem hogy mért tőlem várta a segítséget,mértnem futott csak szimplán el onnét...
2015. márc. 16. 15:24
59/64 anonim válasza:
Azert, mert a kutya nem menekulo allat, mint a lo. A kutya inkabb vedelmet ker a Nagy Es Eros Gazditol.
60/64 A kérdező kommentje:
de ha tőlem a nagy és erős gazditól kér védelmet,akkor mértnem bír rám huzamosabb ideig figyelni pl játéknál? le se szar,elvan a saját kis világában...amugy ezt az idegrendszer dolgot megfogom nézetni dokival,mert nekem nagyon úgy tűnik hogy szegényem defektes....fél más kutyátol meg a busz hangjátol...ez elég érdekes.
2015. márc. 16. 17:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!