8 hónapos amstaff poblémák?!
Nézd, segítségre van szükséged, azért jöttél ide. Kaptál, nem kellett, mert biztos hülyeség (bár hogy miért, azt nem tudom - mármint azon kívül, hogy szándékosan félreérted minden második mondatomat :)). Fizetni nem akarsz szakembernek, sőt útközben kitaláltad, hogy nincs is szükséged segítségre, holott tegnap este óta csak sorolod a problémákat. Lassan eldönthetnéd, hogy mit szeretnél :)
Amúgy csak ez a vadászösztönös dolog tűnt fel, rém cuki elmélet, hogy majd a kutyában bekapcsol a célkövető gyilkológép, ha 5 km/h-nál gyorsabb akármit lát, és levadássza a kicsiket. A pitem legnagyobb szerelme két pincsi meg egy ugyanakkora szőrös keverék, az előző helyen egy tacsi volt a legnagyobb barátnője. Oké, nem mondom, a szőröset elkaszálta egyszer-kétszer futás közben, de esze ágában sincs levadászni meg meggyilkolni. A vadászösztön nem így működik :)
Szóval éppenséggel megtaníthatnád a kutyádat civilizáltan játszani a kicsikkel ahelyett, hogy elkönyveled őt tuskónak, mindenki jobban járna.
Amúgy tökre értem a dolgot, nem is azt mondtam, hogy ereszd össze őket ökörködni, aztán menjél be kávét főzni "hátha túlélik" alapon. Nem tudom, miért kell rögtön a legnagyobb hülyeséget feltételezni.
Megfogod pórázon, odaengeded a kicsiket, ha vadulni akar, leállítod, megmutatod neki, hogy mit lehet és mit nem, meg persze a többi kutya is kommunikálja felé, hogy merre hány méter. Amint nem tudsz rájuk figyelni, megint elszeparálod őket. De ezt rendszeresen csinálod, szoktatod, tanítod, neveled, hogy ne ez legyen a végső állapota, hogy sose lát kistestű kutyát, mert majd biztos kilapítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!