Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hónapos amstaff poblémák?!

8 hónapos amstaff poblémák?!

Figyelt kérdés
Örökbefogadtam egy 8 hónapos amstaff kan kutyust.Az előző gazdái nemsokat foglalkoztak vele,a nap nagy részében láncon volt.Nálunk kertesházban szabadon,napi fél óra séta,+2 óra játék.Mivel eddig nem ismerte a pórázt a séta egy katasztrófa vele...eszméletlenül húz.Alkalmazom a megfelelő módszert.Ha húz,azonnal rászólok egy határozott NEM-el,és megállunk,hátraarc. Sok helyen írják,hogy ha laza a póráz,azonnal dicsérjem...de nálunk ilyen nincs !!.sosem laza ....menne előre mint egy birka,megállíthatatlan.3 hete van nálam.Falkavezér problémával fogtok jönni,de ezt élből cáfolom,ugyanis mindent alkalmazok ezzel kapcsolatban,és már sok rossz szokását elhagyta nekem köszönhetően,hallgat rám a sétát leszámítva.Kutyasuli sajnos a közelünkben nincs :( Sok éves kutyás tapasztalatom van,az első kutyám Kaukázusi volt,a második Közép Ázsiai,velük sosem volt gond,pedig úgygondolom természetileg önfejűbbek..jó tudom összehasonlíthatatlan a terrier és a juhászkutya, de akkoris...Csalódnék magamban ennyi év kutyás tapasztalattal a hátam mögött ha pont egy staffi fogna ki rajtam.Szöges nyakörvön is gondolkodtam már,bár azt elég drasztikusnak találom. Valakinek nincs valami bombabiztos húzás elleni tippje? előre is köszi. Szeretem imádom,gyönyörű csupaizom kutyus,és nagyon szeretnék segíteni neki.A többi kutyával kerítésen keresztül nem agressziv,de sajnos nemtudok összehozni közös sétát másik kutyussal,pont a húzása miatt...nő vagyok,iszonyat nehéz megtartani olyankor.Előre is köszi ha valaki tud valami tutit...amstaff gazdik válaszait is várom!
2015. márc. 15. 19:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
54%

Nézd, segítségre van szükséged, azért jöttél ide. Kaptál, nem kellett, mert biztos hülyeség (bár hogy miért, azt nem tudom - mármint azon kívül, hogy szándékosan félreérted minden második mondatomat :)). Fizetni nem akarsz szakembernek, sőt útközben kitaláltad, hogy nincs is szükséged segítségre, holott tegnap este óta csak sorolod a problémákat. Lassan eldönthetnéd, hogy mit szeretnél :)

Amúgy csak ez a vadászösztönös dolog tűnt fel, rém cuki elmélet, hogy majd a kutyában bekapcsol a célkövető gyilkológép, ha 5 km/h-nál gyorsabb akármit lát, és levadássza a kicsiket. A pitem legnagyobb szerelme két pincsi meg egy ugyanakkora szőrös keverék, az előző helyen egy tacsi volt a legnagyobb barátnője. Oké, nem mondom, a szőröset elkaszálta egyszer-kétszer futás közben, de esze ágában sincs levadászni meg meggyilkolni. A vadászösztön nem így működik :)

Szóval éppenséggel megtaníthatnád a kutyádat civilizáltan játszani a kicsikkel ahelyett, hogy elkönyveled őt tuskónak, mindenki jobban járna.

2015. márc. 16. 10:07
 42/64 A kérdező kommentje:
tejóisten olyat ki mondott egy szóval is hogy félek tőle? :D :D :D :D atyaég...
2015. márc. 16. 10:09
 43/64 A kérdező kommentje:
te nem értesz..én nem azt mondtam hogy átváltozik gyilkológéppé..a szomszéd nagytestűjével gyönyörűszépen eljátszott,nemvolt durva,birkóztak,apro csipkedések.De vegyünk egy teljesen hétköznapi esetet. A pici fut előtte mint egy őrült,ő megakarja állítani,befaral elé,esetleg ráugrik. Hopp megvan a baj,a 2 kilós szobakutyát kilapította...nem figyelhetem minden percüket. Neki hasonló kaliberű játszótárs kellene,hasonló erőviszonyokkal.
2015. márc. 16. 10:26
 44/64 anonim ***** válasza:
54%
Szóval én vagyok a hülye, mert az enyém képes disztingválni kiskutyákkal? :)
2015. márc. 16. 10:27
 45/64 A kérdező kommentje:
ja és a kiképzőre egyáltalán nem sajnálom a pénzt,hálisten nincsenek anyagi gondjaim :)a kutya Eukanuba tápot eszik,mellette csirkefejet,rizst hétvégente,amit nemsok kutya élvezhet. Sokan darlinggal meg chappivel etetnek ...a kutyám az utolsó akire sajnálnám a pénzt. De először nekem kell őt kiismerni. ha 2 hét múlva sem működik,akkor már elgondolkodok a kiképzőn.
2015. márc. 16. 10:31
 46/64 anonim ***** válasza:
54%

Amúgy tökre értem a dolgot, nem is azt mondtam, hogy ereszd össze őket ökörködni, aztán menjél be kávét főzni "hátha túlélik" alapon. Nem tudom, miért kell rögtön a legnagyobb hülyeséget feltételezni.

Megfogod pórázon, odaengeded a kicsiket, ha vadulni akar, leállítod, megmutatod neki, hogy mit lehet és mit nem, meg persze a többi kutya is kommunikálja felé, hogy merre hány méter. Amint nem tudsz rájuk figyelni, megint elszeparálod őket. De ezt rendszeresen csinálod, szoktatod, tanítod, neveled, hogy ne ez legyen a végső állapota, hogy sose lát kistestű kutyát, mert majd biztos kilapítja.

2015. márc. 16. 10:31
 47/64 A kérdező kommentje:
ki mondta,hogy hülye vagy,mert a tiéd játszik a picikkel is? mert én biztos nem irtam ilyet. De mint mondtam ha csak ráugrik is hatalmas kárt tud benne tenni....
2015. márc. 16. 10:34
 48/64 anonim ***** válasza:
Igen, ezért kell elérni, hogy ne ugorjon rá :D Nem értem, hogy ez miért akadály.
2015. márc. 16. 10:35
 49/64 A kérdező kommentje:
persze,nyilván nem mennék be kávét főzni miközben ők tevékenykednek..a szukám roppant jólnevelt,még tanulhatna is tőle. És mivel a pici szuka,igy azzal is tisztában vagyok,hogy a kan nem bántaná szánt szándékkal..de akkoris féltem egy esetleges balesettől amit nemtudok megakadályozni.
2015. márc. 16. 10:37
 50/64 A kérdező kommentje:
de eltértünk a témától,fogom vinni kutyák közé,de ahhoz először a sétának kell patent működnie,és az előtte lévő lefárasztásnak.
2015. márc. 16. 10:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!