Betegség ha gyerek helyett a kutyát képzelem gyermekemnek?
Szomszédban két kutya, nevük Péter, János. Két öregember a gazdájuk, nincs gyerekük.
És beszélnek hozzájuk, mint a gyerekeikhez, történeteket mesélnek nekik, kiabálnak nekik, gyere ide Jancsi! Mit csináltál? Kiástad a tulipánt! Szégyelld el magad! Nem szégyelled magad???
Beteg emberek? Nem lehetett gyerekük és beképzelik a kutyákba?
Én is beszélek a kutyáimhoz és én is hasonlóképp, de ettől még nem vagyok beteg és nem képzelem őket a gyerekeimnek.
Inkább azokra jellemző ez, akik egyáltalán nem kutyaként bánnak a kutyáikkal, pl. csak babusgatják, nem sétáltatják/mozgatják rendesen, hisztirohamot kapnak, ha netán beleiszik a kutya egy pocsolyába, túletetik, stb.... Az, hogy beszélsz hozzá, még nem egyenlő ezzel.
Látszik, hogy Neked nincs kutyád, kedves kérdező :)
Egy kutya (normál esetben) családtag. És ez nem azt jelenti, hogy bárki embernek, vagy a gyerekének képzeli, hanem azt, hogy úgy összecsiszolódtak, és összeszoktak, hogy a kutya tökéletesen ismeri a gazdi hangsúlyát, szavait, megtanul kifejezéseket, és tudja, hogy mit miért mondanak neki.
Csak néhány kifejezés, amiket az én kutyám ismer:
Állj
Marad
Gyere ide
Ülj le
Állj fel
Fekszik
Fordulj
Hopp (ezt akkor mondom, amikor az úton megyünk, és azt akarom, hogy felmenjen a járdára)
Ezek csak az alapvető parancsok, de ha azt mondom, hogy
Gyere, lemegyünk
Mit csináltál?
Ne ugass!
Szépen viselkedj (ha másik kutyával találkozunk)
Menjünk enni :)
stb. ezt is mind megérti, és pontosan tudja, hogy mit jelent. Nem azért, mert érti a jelentését, hanem azért, mert megtanulta, hogy melyik szó mögött mi van.
De amúgy minden gazdi beszél a kutyájához, mert a gazdik tudják, hogy a kutya érti miről van szó :)
6/8: "ezt is mind megérti, és pontosan tudja, hogy mit jelent. Nem azért, mert érti a jelentését, hanem azért, mert megtanulta, hogy melyik szó mögött mi van."
Te jó ég! Kiderült, hogy kutya vagyok, én is úgy működök, hogy tudom, hogy egy szó mit jelent...
De a lényegre: ez szerintem nem betegség, de nagyon szomorú élethelyzetet jelent, ha már ilyen mértékű, mint a kérdésben szereplő öregeké. Egy kutya nem ember - legfeljebb becsületes, szerető lény. Ami nem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!