Melyik kutya a dominánsabb/erősebb?
Figyelt kérdés
Ha egy sorrendet kéne felállitani melyik kutya lenne a legerősebb a faj társai ellen? Argentin dog,Amerikai bulldog,Staffordshire terrier,Rottweiler,Doberman. (Mindegyik azonos vérmérsekletü,edzettségü.) Szerinem a dogo,majd az ambull/roti és utánuk a staffi/dobi. Szerintetek?2015. febr. 2. 17:49
1/22 anonim válasza:
Szerintem ez inkább egyed kérdése.
2/22 A kérdező kommentje:
Kiváló tenyésztőtől mondjuk és fajtájának a csúcsai mindegyik.
2015. febr. 2. 18:01
3/22 anonim válasza:
Most komolyan, nem mindegy? Tán viadalra akarsz kutyát venni vagy mi? A kérdés kb olyan szinten van, mintha azt kérdeznéd, hogy melyiken van több esélyed nyerni, az ötös- vagy a hatoslottón...
4/22 anonim válasza:
#3 Azt egy egyszerű számolással ki lehet számítani.
5/22 A kérdező kommentje:
egyszerű véleményekre vagyok kíváncsi csak. semmi rossz szándék nincs mögötte egyszerűen csak kíváncsiság! Üdv: Egy tibeti spániel tulaj!:)
2015. febr. 2. 18:08
6/22 anonim válasza:
a dominancia egyed és egyed közötti viszonyt mutatja, így nem állítható fel egy általános fajtából kiinduló sorrend.
Nekem cseh farkasom van. Általában domináns a többi kutyával és ezt el is fogadják, de találkoztunk már egy-két olyan kutyával amelyiknek ő hódolt be. Pl egy totál keverék nagyon magabiztos szukának.
7/22 anonim válasza:
A dominancia és erő egyedfüggő.
Hisz ez alapján 2 roti teljesen egyenlő? Na ugye, hogy nem.
Még egy tenyésztőtől, egy alomból származó kutyák között is eltérés van ilyen tulajdonságokban. Mert ők nem robotok, amiket "sorozatgyártottak", hanem mind önálló élőlények.
8/22 A kérdező kommentje:
Még is,ha a fajtákat kéne rangsorolni (az átlagból kiemelt egyedeket) akkor melyik fajta lenne a legerősebb a faj társaival szemben? (Bújom az állatvilágot és vetődnek fel bennem ilyen kérdések nem csak a kutyakkal kapcsolatosan. !:)
2015. febr. 2. 18:58
9/22 anonim válasza:
Egyetértek a kérdezővel és a válaszolókkal is. A dominancia tényleg egyén kérdése is, de azért a fajta sem mindegy (ha egy bordeauxi dogot összeengedsz egy spániellel, több, mint 90% az esély, hogy a bordeauxi győz). Nehéz megválaszolni a kérdést, mert hasonló méretű, testfelépítésű és származású fajtákról van szó. Ha mégis kellene falállítani egy erősorrendet, az enyém így nézne ki: Argentin dog, Amerikai Bulldog, Rottweiler, Dobermann, Stafforshire terrier. Ezt a sorrendet abból következtettem, hogy az Argentin doggal vadásztak (ráadásul pumára), amihez erő és gyorsaság is kell, emelett hasonlít az alkat a pitbulléhoz, Amerikai Bulldog azért van előrébb a Rottweilernél, mert közöttük sok a sportoló (súlyhúzó), ami az elitet erősíti, Rottweilernek erős az alkata, súlyhúzásban sem rossz (asszem 4600-at húz) és a múltja is rendben van, a Dobermann meg nagyobb, mint a Staffordshire terrier. Ha a Staffordshire terrier helyett Amerikai pitbull terrier lett volna, akkor 1-2 hellyel előrébb lett volna, mert közöttük is sok a sportoló (súlyhúzó, viador) és ez nagyon megerősíti az elitet.
10/22 anonim válasza:
Lehet nekem is kérdésem? Bullmasztiff, Bordeauxi dog, Boerboel, Kanári szigeteki fogókutya, Cane Corso, Tosa inu, Amerikai Bulldog, Argentin dog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!