Hogyan állíthatom le a kutyát, hogy ha agresszív a nála nagyobb dominánsabb kutyákkal szemben?
utolsó: ááá azon már túl vagyunk, az nem segít.
A második válaszolónak, jártunk terápiára, vagy szoc foglalkozásra, ki hogyan hívja, ott meg mutatták, hogy hogyan tudok szídni, büntetni. A suli is rengeteget segített, el se tudom mondani mennyit, és nem csak én látom ezt hanem a körülöttem lévők. Látom h jó úton haladunk, de kicsit többet vártam a sulitól, tükör iskola alapfok, most járunk közép fokra. Az a nagy bajom, hogy nem hallgat ilyenkor rám. Kistestű amúgy, szal nem vészes. Pl futtatón vagyunk (ahová most egy ideje már nem járunk), megvan a megszoktot csapat, ah új kutya jön ő oda csörtet, szemügyre veszi, majd vagy csak ráfekszik h ha a másik nem adta még meg magát, vagy ha már meg adta akkor nincs baj, ha meg domináns az új kutya is, akkor fogja és bele akar csípni a nyakába, harapni, nem tudom, mert vicsorítani nem szokott, egy pillanat alatt történik minden, és igen a nagy testű domináns kutyákkal igen agresszív, persze mindig ő járja meg, mert hát ő a sokkal kisebb. Ha csak közepes testűről van szó, akkor még ha oda megyek és ráordítok, használ , abba hagyja, lefekszik, de aztán kezdi előröl megint. Azt tudom, hogy rohadt nagy a zsákmány szerző ösztöne a kutyámnak, de mondjuk én ezt nem rakom összefüggésbe a nagy testű kutyákkal való problémával. Minnél kisebb testű az ,,áldozat" annál finomabban adja tudtára a másiknak h ő a főnök. De én így már nem bírok élni :/ az alap fok óta egyre többet van póráz nélkül, és ez nagyon jó, csak hát van egy para bennem h mikor jön egy nagy németjuhász szembe velünk, stb... stb... szóval akkor fogom tudni letíltani a kutyákról h ha teljes les a tekintélyem nála?? De ezt hogyan érjem el? nem jön első szóra oda, csak h ha megfordulok a másik irányba és elindulok arra fele meg mondom neki h szia itt hagylak. a sziára kapja fel a fejét. ez gáz tudom, de ez előtt még ennyi sem volt, nem tudtam vissza hívni, legalább most már játékból is kitudom így,,szedni". nem kell kézzel kirángatnom, v pórázt rá rakni, hanem csak elköszönök és jön utána. de tudom h első szóra oda kellene jönnie :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!