Két kutya közül a dominánsabb élvez elsőbbséget, vagy az amelyik előbb viselkedik az elvárásaimnak megfelelően viselkedik?
Ti melyik iskolában hisztek? Ugye az egyik verzió az, hogy jellemzően a két kutya között kialakult hierarchiát érdemes tiszteletben tartani, tehát evésnél a dominánsabb kap előbb, ajtón ő jön be előbb, kanapéra felengedésnél is ő az első. Míg a másik verzió azt mondja, hogy nem veszem figyelembe a sorrendet, hanem mindig azt veszem előre, aki nyugodtabban viselkedik. Ebben is látok logikát.
Teoretikus a kérdés, mert nyilván szituációra is válogatja, meg nem lehet általános igazságokat megfogalmazni, csak az érdekel, hogy ki melyik irányt preferálja.
Szia!
Én egyszerre teszem le elélyük az ételt!
Szerintem bánj velük eggyenlően!
Éreztesd azt hogy te vagy hármótok közöl a domináns :)
Ha nem figyelsz akkor az eggyik kutyus elnyomlya a másikat. És könnyen szeretet hiányossá válhat!
Csomó féle példát tudok mondani, ahol nem egyértelmű a helyzet, és igazából kifejezetten célom, hogy pro és kontra érveket lássak, szóval előre is bocs, ha bedobálok néhány provokatív példát.
Sétálni indulunk a saját kutyával, és a néhány napja nálam levő ideiglenesen befogadott kutyával, aki még nem ismeri a szabályokat, viszont kettőjük között már láthatóan kialakult, hogy az ideiglenes kutya dominánsabb.
Póráz kézbevesz, kutyák pörögnek, kiadom az ülj vsz-t. A saját értelemszerűen leül, a másik még pörög. Ilyenkor, ha az ő sorrendjüket fogadom el, akkor előbb leültetem az ideiglenest, és ráteszem a pórázt, a saját pedig kivárja a sorát. Ha azt mondom, hogy azé az elsőbbség, aki az elvárásoknak megfelelően vitatkozik, akkor a sajátra teszem a pórázt, és utána ültetem le az ideiglenest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!