Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 11 kölyökből álló alomból...

Egy 11 kölyökből álló alomból választottam kölyköt 7-hetesen hoztam el a kölyköt 1 hét múlva visszatértem a almot látogatni és a kutyák között méretben és testsúlyban óriási különbség van ez mitől van?

Figyelt kérdés
-Amikor választottam ugyan akkorák voltak méretben és súlyban az enyém körülbelül semmit nem változott az alomban pedig nőttek az ebek! Nem tudom hogy hol hibáztam voltam állatorvosnál azt mondta férges féreghajtva lett-nem volt megfigyelhető székletében féregnek nyoma meg mielött elhoztam lelett. Közép kategóriájú junior táppal etetem naponta 3-szor.Nincs rossz kedve,ugrál,mozog,de egyszerűen nem cseperedik!
2010. febr. 9. 18:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ezzel nem igazán értek egyet.

A többi 4-gyel vajon mit csinált volna?

Agyonüti, vízbe fojtja, vagy elaltattatja?

Ilyen nagy alomszámnál is fel lehet nevelni a kölyköket, csak gondoskodni kell a megfelelő hozzátáplálásról, már a kezdetektől.

Esetleg dajkakutyát igénybe venni.

Nagy felelősség, de még mindíg jobb, mint a fentebb leírtak.

2010. febr. 10. 11:32
 12/22 A kérdező kommentje:

Üdv!Nem voltál bunkó csak figyelmetlen leírtam szerintem érthetően hogy amikor kiválasztottam egyformák voltak és miután elhoztam akkor maradt le így inkább egy másik tippre gondolok h nem volt aki elöl zabáljon!:D

De nem tudom kevesebbet adtam neki ma székletürítés is megtörtént nincs semmi kivetni való benne, de utolsó bordánál kipuffad mindkét oldalra a hasa felülről körte alakú de férges!!!

2010. febr. 10. 15:21
 13/22 A kérdező kommentje:

Elöbb elrontottam kihagytam egy szót tehát NEM FÉRGES!!

és Szuka!

2010. febr. 10. 15:23
 14/22 anonim ***** válasza:

Láttam amit írtál csak gondoltam azt is megírom , mondom az enyém is eltörpült a 3 tesó mellett mégis ő lett az alom legjobb kutyája :) Ne aggódj , minden rendben lesz , a Doki úgyis 2 hetente jár majd oltatni ha valami baja lenne azt ő észre venné !

Senkit nem akartam megbántani , de tényleg így van , a szuka alatt nem szabad sok kölyköt hagyni , én sem díjazom de ez így van :S

Ha a spektrumon ha a F&H csatornát nézed még ott is azt mondják , sőt írják is !

No mindegy , a lényeg hogy a pici jól van. :)

2010. febr. 10. 15:52
 15/22 A kérdező kommentje:
Nincs semmi probléma nem sértődtem meg és a vélaszoddal is csak okosabb lettem! köszi!
2010. febr. 10. 16:03
 16/22 anonim ***** válasza:

Örülök !

Bolog kutyázást neked :)

2010. febr. 10. 17:37
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Megerősítem a következő válaszokat, miszerint, nincs kivel versenyezni az evésben.

"Még az is lehet,hogy nincs kire irigykedjen.Nem kell senki elöl elenni a kaját,ezért kevesebbet eszik.Csak tippelek." tegnap 20:49

"Nincs azzal semmi baj, ha kicsit kisebb a többinél.

Nincs, akivel versenyezzen, ki eszi meg előbb a tápot, és így csak annyit eszik, amennyire valóban szüksége van.

A doki szerint is egészséges, akkor mi a gondod valójában?" ma 09:39

tegnap 19:14-es : Belőled csöpög a rosszindulat!

Hozzáfűznivalóm a diskurzushoz:

A nagyszámú almot nem agyonütni kell, hanem kitünő tejpótlókat lehet kapni, amivel itatjuk a mamát is, és hozzáetetjük a kicsiket cumival. És 10 csecsből is tud felváltva szopni akár 13 kutya is.

2010. febr. 10. 17:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam hogy agyon kell ütni !

Csak tudom amit tudok .... ha nem olvastam volna , és nem láttam volna a tv-ben vagy 100x akkor nem írtam volna !

És az a 13 kölyök belegondoltál hogy tönkre tudja vágni a szukát ??

Az én szukám nem nálam ellett le hanem az eslő gazdájánál , 11 kölyköt nevelt fel , nálam 1x sem elett de úgy néz ki mintha a 6 év alatt évente 2x leellettem volna :S

PONT .... 100x is bocsánat mert megírtam valamit ami kegyetlen de igaz :S

2010. febr. 10. 19:26
 19/22 anonim ***** válasza:

Nagytestű kutyáknál egyáltalán nem ritka a 10-en felüli alomszám.

Még sehol nem láttam, hallottam, hogy nem lehet az anya alatt hagyni őket, csak maximális odafigyelés szükséges az első 3 hétben, hogy mindegyiknek lehetőleg egyenlően jusson, és a megfelelő pótlásról is gondoskodni kell, és az anyára is fokozottabban kell ügyelni ilyenkor.

2010. febr. 10. 20:15
 20/22 anonim ***** válasza:

Egyet értek a tegnap 20:15-ös válaszával. A szuka nem strapálódik le, ha a kölykök etetésébe besegítünk,(cumiztatunk tejpótlóval) és a szuka táplálására is odafigyelünk. 3 hetes kölyköket pedig már lehet pépes étellel etetni. 4 hetesen már rendesen esznek.

Attól, hogy egy szuka akár 15 kölyköt is szül, és megfelelően van mellette ellátva ő is, a kölykök is, az egyáltalán nem hat ki az egész életére, hogy emiatt tönkremenne.

S hat hetesen már maximum egyszer engedjük a kölyköket szopni, miután előtte kaptak a kicsik enni. Négy hetes kortól folyamatosan egyre hosszabb időkre különzárjuk az anyát, és fokozatosan elválasztjuk a kölyköket. Kellő odafigyeléssel semmi baja nem lesz a szukának a nagyszámú alomtól, és a kölykök pedig tanuljanak meg enni önállóan, mert képesek rá. Ne a fogukkal cincálják véresre a szerencsétlen anyjukat, mert éhesek.

2010. febr. 11. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!