Egy 11 kölyökből álló alomból választottam kölyköt 7-hetesen hoztam el a kölyköt 1 hét múlva visszatértem a almot látogatni és a kutyák között méretben és testsúlyban óriási különbség van ez mitől van?
Hát, ezzel nem igazán értek egyet.
A többi 4-gyel vajon mit csinált volna?
Agyonüti, vízbe fojtja, vagy elaltattatja?
Ilyen nagy alomszámnál is fel lehet nevelni a kölyköket, csak gondoskodni kell a megfelelő hozzátáplálásról, már a kezdetektől.
Esetleg dajkakutyát igénybe venni.
Nagy felelősség, de még mindíg jobb, mint a fentebb leírtak.
Üdv!Nem voltál bunkó csak figyelmetlen leírtam szerintem érthetően hogy amikor kiválasztottam egyformák voltak és miután elhoztam akkor maradt le így inkább egy másik tippre gondolok h nem volt aki elöl zabáljon!:D
De nem tudom kevesebbet adtam neki ma székletürítés is megtörtént nincs semmi kivetni való benne, de utolsó bordánál kipuffad mindkét oldalra a hasa felülről körte alakú de férges!!!
Elöbb elrontottam kihagytam egy szót tehát NEM FÉRGES!!
és Szuka!
Láttam amit írtál csak gondoltam azt is megírom , mondom az enyém is eltörpült a 3 tesó mellett mégis ő lett az alom legjobb kutyája :) Ne aggódj , minden rendben lesz , a Doki úgyis 2 hetente jár majd oltatni ha valami baja lenne azt ő észre venné !
Senkit nem akartam megbántani , de tényleg így van , a szuka alatt nem szabad sok kölyköt hagyni , én sem díjazom de ez így van :S
Ha a spektrumon ha a F&H csatornát nézed még ott is azt mondják , sőt írják is !
No mindegy , a lényeg hogy a pici jól van. :)
Örülök !
Bolog kutyázást neked :)
Megerősítem a következő válaszokat, miszerint, nincs kivel versenyezni az evésben.
"Még az is lehet,hogy nincs kire irigykedjen.Nem kell senki elöl elenni a kaját,ezért kevesebbet eszik.Csak tippelek." tegnap 20:49
"Nincs azzal semmi baj, ha kicsit kisebb a többinél.
Nincs, akivel versenyezzen, ki eszi meg előbb a tápot, és így csak annyit eszik, amennyire valóban szüksége van.
A doki szerint is egészséges, akkor mi a gondod valójában?" ma 09:39
tegnap 19:14-es : Belőled csöpög a rosszindulat!
Hozzáfűznivalóm a diskurzushoz:
A nagyszámú almot nem agyonütni kell, hanem kitünő tejpótlókat lehet kapni, amivel itatjuk a mamát is, és hozzáetetjük a kicsiket cumival. És 10 csecsből is tud felváltva szopni akár 13 kutya is.
Nem azt mondtam hogy agyon kell ütni !
Csak tudom amit tudok .... ha nem olvastam volna , és nem láttam volna a tv-ben vagy 100x akkor nem írtam volna !
És az a 13 kölyök belegondoltál hogy tönkre tudja vágni a szukát ??
Az én szukám nem nálam ellett le hanem az eslő gazdájánál , 11 kölyköt nevelt fel , nálam 1x sem elett de úgy néz ki mintha a 6 év alatt évente 2x leellettem volna :S
PONT .... 100x is bocsánat mert megírtam valamit ami kegyetlen de igaz :S
Nagytestű kutyáknál egyáltalán nem ritka a 10-en felüli alomszám.
Még sehol nem láttam, hallottam, hogy nem lehet az anya alatt hagyni őket, csak maximális odafigyelés szükséges az első 3 hétben, hogy mindegyiknek lehetőleg egyenlően jusson, és a megfelelő pótlásról is gondoskodni kell, és az anyára is fokozottabban kell ügyelni ilyenkor.
Egyet értek a tegnap 20:15-ös válaszával. A szuka nem strapálódik le, ha a kölykök etetésébe besegítünk,(cumiztatunk tejpótlóval) és a szuka táplálására is odafigyelünk. 3 hetes kölyköket pedig már lehet pépes étellel etetni. 4 hetesen már rendesen esznek.
Attól, hogy egy szuka akár 15 kölyköt is szül, és megfelelően van mellette ellátva ő is, a kölykök is, az egyáltalán nem hat ki az egész életére, hogy emiatt tönkremenne.
S hat hetesen már maximum egyszer engedjük a kölyköket szopni, miután előtte kaptak a kicsik enni. Négy hetes kortól folyamatosan egyre hosszabb időkre különzárjuk az anyát, és fokozatosan elválasztjuk a kölyköket. Kellő odafigyeléssel semmi baja nem lesz a szukának a nagyszámú alomtól, és a kölykök pedig tanuljanak meg enni önállóan, mert képesek rá. Ne a fogukkal cincálják véresre a szerencsétlen anyjukat, mert éhesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!