Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én nagyon szeretnék egy...

Én nagyon szeretnék egy kutyát! De a szüleim nem engedik mert "összetapossa a virágokat"meg ilyenek! Ilyenkor mi van? Mit csináljak hogy rávegyem őket egy kutyára?

Figyelt kérdés
2010. febr. 8. 18:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hát én már nagyon régóta szeretnék kutyát, de akárhányszor felhozom, apám mindig leüvölt...:( Neki persze lehet kutyája, va neki 10 foxija...De én nem szeretnék foxit, én vizslát szeretnék, és ha mondom hogy szeretnék kutyát, akkor azt mondja hogy válasszak az udvarból...De már ráhagytam nekem amíg itt fogok lakini úgysem lesz soha saját kutyám....:(
2010. márc. 15. 16:49
 12/16 anonim ***** válasza:

Ja, és hozzáfűzném, hogy apámnak 8 éves korában volt az első kutyája. :'(

13/L

2010. márc. 15. 16:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Menj el a menhelyre/kutyásnak segíteni. Mert a 'szeretnék' látatlanban, meg a 'szeretnék' az összes hátránya, járulékos feladata ellenére is, az két nagyon különböző 'szeretnék'-nek bizonyulhat.

A kutyában nem a szórakozást kell meglátni, hanem az áldozathozatalt, amire kényszerít a tartása. Tegnapelőtt voltunk állatorvosnál: 12000+ Ft. Veszettség elleni, bolha-kullancs elleni nyakörv, macskának ugyanezz csepp formában + bűzmirigy + új oltási (muszáj). A kert nagyon is reális dolog, a telepített növények és fű, ami sajátkezűleg sem volt olcsó és kevés idő egy jelentős része veszett kárba, mert az eb úgy döntött, a 90 cm-esen vett és azon felül jelentőset nőtt örökzöldeket lerágja 30-40 cm-re, a füvet össze...ja és gödröket ás bele. Ekkor keríts pénzt és kertet, azaz készíts kerítést, ami leválasztja a kutyát a kertről. Pótold a növényeket. Stb. Emellett eszik, nem is keveset és foglalkozni is kell vele, minden egyes nap.

Ha nem keresel önállóan pénzt, amiből érdemi részt is vállalsz a háztartási kiadásokból, amin felül is áldoznál a kutya miatt, akkor ne akarjál senkit rávenni a kutyára:

1. fizesse ki, ha mását nem (ingyenkutya), az orovosi kiadásait, ételét

2. az iskoláztatását

3. ha a 2. eredménytelen, netán ezen spóroltál, így megnevelni nem voltál képes, az okozott kárt (ami egy jól nevelt kutya esetén is van, csak kevesebb)

Ebben nekik mi a jó?

2010. márc. 16. 09:17
 14/16 anonim ***** válasza:

15.02 Ki kérdezte,hogy ki viszi le sétálni ,meg kinek engedelmeskedik?

Alap,ha van kutyád és te akartad, te fizeted minden költségét és viszed sétálni. Nem úgy van,hogy akarok akarok aztán meg jön a fiúzás meg a bulizás és minden fontosabb lesz,mint a kutya.Menhelyes ötlet jó,ha látják milyen elszánt vagy és mennyit jársz oda is ki akkor lehet megenyhülnek.

2010. márc. 16. 13:03
 15/16 anonim ***** válasza:

Szija:)

Elég rossz helyzetben vagy, de én is így voltam:)

Nem engedték meg ugyanezzel a problémával...

És nagyon sokszor MINDEN NAP TÖBBSZÖR is felhoztam a témát (nem mindig azzal h szeretnék hanem elkezdtem mesélni róluk) és aztán megegyeztünk h ha az évvégi bizi jó lesz kapok egyet.. jó is lett és kaptam egy kiskutyát... mindenki szerette de sajnos nagyon, nagyon hamar meghalt... aztán most szülinapomra (tavasszal) kaptam egy kis foxi-tacsi kev-t a szomszédból most 4 hónapos, egyszerűen imádjuk, anya még a házba is bevinné (de azt nem teszi sajnosxD)..mivel eszméletlen nagy a kertünk és Floki meg nagyon kicsi (meg amúgy is elveszne a kertbe, mivel nincs elkerítve) ezért egy kennelt csináltunk neki, abba van... mielőtt bárki lemorogna, minden nap kint van, szaladgál játszik stb...

Szal hozz fel kutyás témákat minden nap.olvasgass róluk én is ezt tettem és lám bevált.. jah és amikor Monti(előző kutyám ) meghalt akkor anyáék meglepiként hozták Flokit...:)

Am sztem az a baj, h anyukás még nem tudja milyen az, ha van egy kis kutyus a háznál, milyen jó szeretgetni fürdetni(főleg amikor tiszta víz vagy te is) és milyen jó játszani vele stb:)

Szal sok szerencsét Ui: bocs h hosszú lettxD)

2010. jún. 24. 19:51
 16/16 anonim ***** válasza:
anyukád*
2010. jún. 24. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!