Van nekem egy 3 éves német juhász keverék kiskutyám, és folyton a kertben pihenget (és közben szétszedi a virágokat), hogy lehet megtanítani arra, hogy ne menjen be a kertbe? Csak a kerten kívül legyen, pihenjen.
Ha elindulna a kertbe szólj rá erőteljesen, hogy NEM! Persze arra nincs garancia, hogy ha nem vagy otthon és nem figyelsz rá nem megy be... Legjobb lenne, ha egy kerítéssel körbevennétek a kertet, mert sok kutya szeret "kertészkedni".
Sokat vigyétek sétálni (ha viszitek, akkor még többet) foglalkozzatok vele, úgy nem lesz kedve "kertészkedni". :D
Köszönöm szépen a segítségeteket!!!!
És ha láncra kötném addig míg nem vagyunk otthon? Vagy ha építenék neki egy saját udvart vagy egy kennel akkor az nem viseli meg a kutyát?
Szerintem az egyszerűbb lenne, ha a kertet vennétek körbe egy kerítéssel (már ha ez megoldható). Mert így a kutya "járőrözhet" nyugodtan és védheti a házat. :) Ha érted mire gondolok...
Amúgy a kennel sem rossz ötlet, de szerintem egyszerűbb lenne tényleg, ha csak a kertet kerítenétek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!