Kis westiem sokszor rosszaságot csinál, pl. harapja a bútort, virágokat cincál, kukát felborítja. Rászólok, hogy fúj, és nem szabad! De folytatja, mintha a falnak beszélnék. Mit tudnék csinálni, hogy szófogadó kutyus legyen?
9 hetes! Pár napja van ott! Mégis mit vártál?
Még egy pici butus kölyök, ilyenkor még ilyenek.
Persze, már most el kell kezdeni a tanítást, hogy te legyél a falkavezér. Erre van sok trükk, most nem állok neki részletezni.
Legyen sok kutyus játék, esetleg fadarab( puha fából) amit rágcsálhat.
Ha bútort rág meg, kend be ott csípős dologgal, ez elveszi a kedvét.
És persze légy előrelátó: állj négykézláb, és járd körbe a lakást, mi az amit a kiskutya eltud érni, meg tud rágni. Mindent tegyél feljebb, rögzítsd, tedd biztonságossá.
Az is biztos, hogy nem jól szól rá. Ne hisztérikusan tedd, ne is ordibálva, ne is mézes-mázosan, ne tutujgatva. Kemény, határozott hangon oda lépsz, és : NEM! FÚJ!
Nagyon fontos a hangsúly és a hozzáállás. Ha nem ilyen vagy , akkor a kutya e szarja hogy mit kiabálsz, nem érdekli.
21:35-ös vagyok
én, és a párom is határozottan szóltunk rá, de a kiabálást is kipróbáltuk, amikor már nem bírtuk nézni, ahogyan a virágokat csócsálja. és még csak oda se figyelt, mintha a arra a pillanatra megsüketült volna.. :) én úgy gondolom, igen is meg kell picit cibálni(mint az anyukája), vagy rásuhintani a popsijára.
22:45-ös vagyok.
Igen, nekem is mindig rossz érzés, de egyre ritkábban kell csinálni. Így tanulja meg a leghamarabb. És nem fáj neki annyira, az anyja is így tanítja :) Ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!