Van egy 11 hónapos labradorom, kan. Mit tegyek az ellen, hogy kiírtsa a virágokat? Hogy tudnám leszoktatni?
A kiirtás alatt mit értesz? Szétrágja, vagy lepisili? Nem mindegy!
Ha szétrágja, abban a pillanatban amikor látod hogy rágja, fogd meg a grabancánál fogva, rakd arrébb, és egy erős NEM-et mondj, ezt valószínű több alkalommal meg kell csinálni.
Ha pedig lepisili, több variáció is van. Hallottam már olyat is, hogy van valami kő, amit a vizébe kell tenni, és nem lesz káros a virágokra a pisije, de szerintem ezek hülyeségek. Ezért szokták mondani, vagy kutya vagy kert. Nálunk gyönyörű a kert egy rosszcsont kis kutyával együtt is, de ő szuka.
A labik igazi kis kertészek...:)
Egy ismerősöm labradorja szét dúrt egy egész szikla kertet, aztán a viszonylag frissen telepített hamis ciprusokat szedte fel egytől-egyig, mind a 10-et és nem mellesleg ásni imád.:D
A tanácsom kb. ugyanaz, mint az első hozzászólónak, de összességében csak remélheted, hogy kinövi.
Max. nem lesz egy minta kertetek. Attól még nem dől össze a világ.:)
Én azt vallom, hogy a kertben mindenki érezze jól magát, legyen az ember vagy állat, elvégre azért van. A növények amúgyis könnyen pótolhatók ellentétben egy kutyával vagy macskával, akihez érzelmi szálak is fűznek.
A kemény tiltás mellett érdemes rászánni egy hetet, és megnézni, hogy akkor is kertészkedik-e, ha minden nap nagyon ki fárasztod a sétával.
Ha elég fáradt, akkor nem lesz kedve ásni. Nem tudom mennyit foglalkozol vele, de ezt unaloműzésként, energialevezetésként is csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!