Mit tegyek? (klikkerprobléma)
Ismét harmadik vagyok, újraolvastam a szöveget, azt hiszem, értem miért csináltad fordítva. Ha jól értettem, azt akartad neki megtanítani, hogy klikk=jutalom.
Csak tanácsként írom, ezt úgy szokás megtanítani, hogy klikkelsz, és csak utána nyújtod, ebből érti meg.
Valamint valaki írta előttem, hogy lehetséges, hogy hangos a klikker.
Klikkelj a zsebedben, vagy a hátad mögött, úgy halkabb. Sőt, eleinte csinálhatod azt is, hogy csak mászkálsz fel-alá a lakásban és klikkelgetsz mindenféle cél nélkül, hogy megszokja. Előbb legyen semleges jelentése a hangnak, és utána majd belerakod, hogy pozitív legyen.
De a helyes sorrend tényleg az, hogy klikkelsz, és utána nyújtod a falatot. Előbb a hang, utána a kaja. Ha nyújtod, és beleklikkelsz, naná, hogy megijed a kutya, ha ilyen érzékeny; nem tudja, mi az isten "kiabált" rá, amikor ő csak el akarta venni a kaját. Szóval ne nyújtogasd, csak klikkelj kezedben a falattal (de ne mozgasd a falatos kezedet, vagy ne is legyen a kezedben, ha nem bírod ki, csak klikk után vedd elő), és utána gyorsan add neki oda.
Lehet, tényleg hangos... Beletettem egy zokniba, ezt itt olvastam a gyk-n, hogy ez másoknak bejött, kicsit kevésbé zavarja.
A kedvenc jutalomfalatával kisérleteztem (olcsó ömlesztett sajt, sonkás ízben), ezt azért úgy-ahogy elfogadja, máskor még harapna is érte
Most hogy belegondolok, én voltam a hülye.. Előtte a kocsiban hallotta, akkor nem zavarta, aztán az utcán, mikor hazaértünk, levittem, akkor próbálgattam kicsit, de azon kívül nem tudta, mi lehet az.. :(
És kösz a válaszokat mindenkinek!
Fontos, hogy úgy legyen, ahogy az előző írta. Még azt se lássa a kutya, hogy te nyúlsz a falatért! Klikkelj és UTÁNA nyúlj a falatért, ne előtte, ne közben.
Ha nagyon zavarja a klikker, próbáld egy sima golyóstollal!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!