Mit tegyek? (klikkerprobléma)
Hol olvastad, hogy így kell? Pont fordítva csinálod.
Először a klikk és aztán a kaja! Így tanulja meg, hogy klikk=kaja. Így ismételgesd, de kezdhetsz olyan egyszerű feladatot is, mint a szemkontaktus. Megvárod míg rád néz vagy szólsz neki és klikk+kaja addig, amíg nem ismétli magától a feladatot és várja a klikk után a kaját. Ha már magabiztos, akkor el lehet kezdeni tanítani neki valami egyszerűt.
Szerintem nem olvastál róla sokat, vagy ha mégis, akkor végig félreértetted a dolgot ott, ahol kezdődik; mint az első válaszoló is írta, előbb klikk, utána a falat.
A kérdésre válaszolva meg valószínűleg az a probléma, hogy nem szoktattad hozzá a kutyádat a klikkerhez, ugyanis nem úgy megy, hogy megveszed, és egyből tudja, hogy mi az, meg kell értetned vele, hogy mire való az a pici hang! És valószínűleg azért bújik el, mert kezdetben előfordulhat, hogy amíg nem tudják, hogy mi az a hang, félnek tőle.
Kedves harmadik!
Csak úgy említésképp, órákat foglalkoztam az üggyel, kutyaiskolában is rákérdeztem, hogy kell csinálni és klikkeres ismerősöktől is tanultam pár dolgot, van is itthon könyvünk a klikkeres tanításról és az időzítést is gyakoroltam előtte
És ezt a könyvben írják, hogy először kaja, aztán klikk??
Bezárod a kutyát egy olyan szobába és nekiállsz klikkelni, meg dobod neki a kaját. Majd megszokja.
Egyébként az mennyire általános, hogy a kutyád egy rövid klikkelő hangtól bebújik a fotel alá és nem jön ki?
Nem, nem ezt olvastam, mondtam már, hogy azt akartam leírni.. Bevolt csukva az ajtó, idézem saját magam "Kinyitottam az ajtót, hátha túl visszhangos a szoba".
Amúgy nagyon félős kutya, az utcán is ha szembejön valaki, indul is a másik isányba rögtön, más kutyáktól egyenesen retteg, kivéve egy másik kutyát, de azt már bántja is(persze nem engedem, de bántaná), mert erősebb nála (szomszéd kutyus)
Harmadik vagyok.
Figyelj, én írtam is, hogy ha mégis utánaolvastál, akkor félreértetted a sorrendet (előbb klikk utána falat).
Az első három válaszoló (köztük én is), úgy olvastuk, hogy te előbb adtad a falatot, és csak utána/közben a klikket, emiatt javítottunk ki mindhárman.
Meg kiegészítettem még azzal a válasszal, amit ha jól kivettem a szövegből, te akartál tudni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!