Mennyi ideig tartott mire megneveltétek a kutyátokat vagy leszoktattátok erről-arról?
Mennyi idős korára mondhattátok azt, hogy "tökéletes"? Nyilván kicsit költői a kérdés de remélem értitek :D
Én kutyám most 2 éves,1 évesen fogadtam be, kb. fél évembe került mire megtanult szépen sétálni a pórázon. 1 hét alatt megtanulta hogy ne húzza a pórázt, de a láb melletti séta meg nyugalom, na az már nehezebben ment...
Már nem ugat fűre-fára, kutyáktól is tiltható egy bizonyos távolságról, de még mindig nagy a késztetés benne, hogy minden egyes kutyához odamenjen :D Behívást folyamatosan gyakoroljuk, de kb. ötödik ismétlés óta gyönyörűen jön, ha hívom, kutyák közül is.
A minap beszélgettem egy gazdival, póráz nélküli kutyája komótosan, nyugodtan baktatott mellette, nem rohanta le rögtön az enyémet hanem engedéllyel jött csak oda, pasi azt mondja 2 év suli és folyamatos gyakorlás eredménye :o
Egy kislány 4 éves kutyája az elmondása szerint csak mostanra komolyodott meg, előtte pörgött egyfolytában.
Az én kutyám nagyon szereti a többi kutyát, persze néha arcoskodik is, de elég idegesítő, hogy ha kutyát lát, bár megáll, ha szólok, de bezsong és oda akar menni, már alig várom hogy kicsit lenyugodjon :D
Ez kutyától is függhet.
Volt egy keverék kutyánk, rá kölyökkorában egyszer rászóltunk, hogy ne rángassa le a ruhákat a kötélről és attól kezdve nem volt vele probléma.
Most van egy pulink. Neki kb 1 éves korára sikerült megtanítani ugyanezt.
Köszönöm a válaszokat :)
Én úgy látom, hogy ez alatt az 1 év alatt sokat fejlődött ugyan a kutyám, de még bőven van hová tovább fejlődni! Első hónapokban majdnem tövestül kitépte a karom és ugrált össze vissza sétánál, ma már gyönyörűen jön, ha megállok, visszalép mellém, ha fordulok, rögtön követ, nagyon ügyes. AZ önuralma is sokat nőtt, sőt, rengeteget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!