Ujjszopós gyerkőcötök mikor szokott le az ujjszopásról? Magától szokott le vagy leszoktattátok róla?
Magától leszokik időben. Van ,aki még nyolcévesen is csinálja (titokban még idősebbek is), evvel semmi gond. Suliban úgy is zavarja a legtöbb ujjszopóst, hogy a többiek furcsállják eme szokását, és ez esetben meg ennek hatására szokik le róla.
Minden életkorban más és más az ön-nyugtató mechanizmus. Kisgyermekkorban ez az egyik, természetes dolog. Iskoláskorban előbb-utóbb más módokat találnak erre a gyerekek. És így tovább.
Bárminemű erőltetés azonban hosszú távra nézve káros.
Egy szakember.
Ez hogy magától leszokik időben nálunk sem vált be.
Ő is csak pihikor, és alváskor szopizik már, és csak itthon 8 éves.
Az viszont igaz, hogy egy idő után szégyellik, és titokban csinálják. Szerintem ha a nincs hatással a fogazatára akkor nem kell erőltetni. Sőt tesóm 37 éves és szopizik senki meg nem mondaná.
Egyáltalán hogyan lehet leszoktatni ?
Én eddig csak keserű körömlakkról tudok de nem próbáltam, de szerintem nem is fogom.Nem erőltetem.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!